Liverpool spelade sin sista genrepsmatch inför premiären av Premier League som stundar på lördag kväll. Något som stack ut inför matchen mot Osasuna var att Xherdan Shaqiri och Nat Phillips saknades i truppen, något som fick igång spekulationerna om flytt.

Det dröjde inte länge innan rapporter dök upp i pressen om att Lyon nyligen lagt ett bud på schweizaren, som ju imponerade under sommarens EM-turnering. Uppgifterna bekräftades både av L’Equipe i Frankrike men även av de Merseyside-baserade journalisterna. James Pearce i Athletic poängterade dock att klubbarna är långt ifrån varandra när det kommer till värderingen av Shaqiri, och att en affär därför inte är nära i nuläget.

Flera klubbar var av uppfattningen att 29-åringen bara hade ett år kvar av sitt kontrakt med Liverpool, men enligt Pearce så har klubben option på att förlänga ytterligare en säsong till. Detta gör att man väntar på ett bud som är i närheten av de £13.75 miljoner som man betalade Stoke sommaren 2018, och inte är under press att sälja direkt.

Spelaren själv har inte gjort någon hemlighet att han gärna vill ha en ny utmaning, och har framförallt flörtat med en flytt till Italien. Nyligen pratade han med Corriere dello Sport och sa följande: “I told the Liverpool board I feel ready for a new challenge. They accepted my decision and will now consider bids to sell me.

“Who is not in love with the Italian lifestyle? What is really striking is the Italian love for football. It is life in Italy. The fans are incredible.”

Det återstår att se om Lyon kommer tillbaka med ett utökat bud och också huruvida det här får igång klubbarna i Serie A, där både Lazio och Napoli visat intresse via spelarens representanter. Även Sevilla och Villarreal har hört sig för om en potentiell utlåning, men där Liverpool meddelade båda klubbarna att man bara är ute efter en försäljning.