. . .

Officiellt bekräftad övergång

Antonio Luna – från Sevilla till Aston Villa

Raffael – från Dinamo Kiev till Mönchengladbach

Siaka Tiéne – från Paris Saint Germain till Montpellier

Ernesto Valverde – ny tränare för Athletic Bilbao

* * *

l.alberto-hori

Allt talar för att Luis Alberto är en #LFC-spelare innan sista midsommarsnapsen är drucken imorgon kväll. BBC skriver nämligen på sin twitter att Sevilla-löftet kommer att dyka upp på Merseyside för att genomgå en läkarundersökning. Anfield-klubben rapporteras av samma källa vara ett steg närmare att värva Sunderlands målvakt Simon Mignolet.

Uppdatering: Liverpools försök att få Shaktar-stjärnan Henrik Mkhitaryan går framåt och enligt planerna. Affären kommer dock inte att få en så snabb lösning (som rapporterats) då Liverpool har konkurrens ifrån ett antal andra europeiska klubbar. (BBC Sport)

* * *

Martin Skrtel har under en längre tid omgärdats av flyttrykten till framförallt Napoli. Men nu kyler hans agent ner ryktena och menar att Napoli inte har råd att värva den slovakiske landslagsbacken. Han säger även att Liverpool inte tänker sälja hans klient. (Tuttomercatoweb, Sky Sports)

. . .

Den ryska källan ITAR-TASS har åter igen(!) uppgett att Henrikh Mkhitaryan är på väg till Liverpool för en läkarundersökning och att en affär kan slutföras inom 2-3 dagar.

Kommentar: Tredje gången gillt för ryssarna?

. . .

El Mundo Deportivo skriver att Barcelona vill ha Daniel Agger och att både Liverpool och dansken själv är intresserade av att öppna förhandlingar. Barcelona är dock bara intresserade om man misslyckas med att värva Thiago Silva.

Kommentar: För några veckor sedan så ryktades Agger till Monaco, då bekräftade säkra källor att Liverpool inte hade något som helst intresse att sälja dansken.

. . .

Liverpool-bekantingen Ryan Babel är på väg till Kasimpaasa i turkiska ligan. Där kommer han skriva ett treårskontrakt och göra den svenske landslagsmålvakten Andreas Isaksson sällskap. (Goal.com)

Kommentar: Vi kan konstatera att det gått utför för den holländske Twitter-guden sen han lämnade LFC.

Arsenal kommer allt närmare en affär för Gonzalo Higuain. Spanska AS skriver att Gunners kommer betala 25 miljoner euro för att säkra argentinarens tjänster. (AS, The Guardian)

Barcelonamittfältaren Thiago Alcantara som nyligen gjorde hat trick i U21-EM finalen har bestämt sig för att flytta till Manchester United. (El Mundo Deportivo)

Valencia-ytterbacken Aly Cissokho länkas samman med en flytt till Liverpool. (TalkSport)

. . .