. . .

Enligt The Liverpool Echo ligger Liverpool närmast till hands för Christian Atsu – men klubben befarar att det kan dröja ett tag innan man gör klart med honom.

Porto är nämligen svåra att förhandla med. Liverpool hoppas värva honom för £3 miljoner och förhoppningen var att Porto skulle acceptera en snabb försäljning. Så har det dock inte blivit, trots att ghananen bara har ett år kvar på sitt kontrakt med Porto.

SUPERTECA FC PORTO - ACADEMICA  2011/2012

Brendan Rodgers har även alternativ till Atsu om Porto skulle tvinga kvar honom kontraktstiden ut.

The Liverpool Echo skriver även att Liverpool hoppas förhandla klart med Sevilla under veckan, förstås rörande Luis Alberto, och att man fortfarande förhandlar med Shakhtar rörande Henrikh Mkhitaryan, med Sunderland om Simon Mignolet och med Sporting om Tiago Ilori.

Tidningen uppger även att Liverpool har uttryckt intresse för Bilbaos 17-årige talang Unai Lopez, men att han kan bli svår att signa, eftersom Arsenal, Chelsea, Manchester City samt italienska klubbar också är intresserade av honom.

Vidare kommer LFC troligtvis inte att låta Andre Wisdom lånas ut till Fulham. London-klubben är intresserade och Liverpool utesluter inte helt en utlåning – men då vill man hellre låna till en klubb utanför Premier League – eftersom backen i så fall skulle kunna återkallas till LFC om så behövs.