. . .

Papa2

Liverpools försök att värva Schalke 04 försvararen Kyriakos Papadopoulos är över, detta enligt Liverpool Echo. De rödas intresse har svalnat efter att inledande förhandlingar med den tyska klubben visat sig vara fruktlösa. Liverpool värderar Papadopoulos kring £12 miljoner, medan Schalke insisterar att greken är värd närmare £20 miljoner. Detta betyder att han inte längre är ett alternativ. Rodgers är nu inställd på att fullfölja andra mittbacksalternativ, där Ajax Toby Alderweireld kan vara en potentiell lösning.

I andra nyheter så skriver samma tidning att de röda är ute efter minst fyra ytterligare nyförvärv utöver de man redan signat plus Luis Alberto. Alberto som under fredagen kommer att genomgå en läkarundersökning på Melwood som en sista detalj i hans flytt till Liverpool.

Liverpool är just nu även i förhandlingar med Shaktar Donetsk över Henrikh Mkhitaryan, och Sporting Lisabon över Tiago Ilori. Mkhitaryan flög till Wien på torsdagen där hans nuvarande klubb Shaktar Donetsk är på träningsläger, och ser ut att träna på som vanligt då Liverpool fortfarande inte har något avtal på plats. Armenierns representanter är dock i fortsatta förhandlingar å hans vägnar. Mkhitaryan tros vara angelägen att flytta till Merseyside, men det kommer sannolikt finnas rivaler för hans signatur.

De röda är dock säkra på att slutföra en deal på £9 miljoner för Simon Mignolet, och leder racet för Porto’s Cristian Atsu.

* * *

Pepe Reina kommer kanske inte att flytta ifrån Liverpool i sommar, detta enligt The Mirror. Tidningen menar att de fått uppgifter om att en affär bort ifrån klubben inte är självklar för den spanska målvakten. Detta kan innebära framtida problem för Liverpool då Brendan Rodgers definitivt kommer att köpa Simon Mignolet i sommar, och denne är tänkt som förstaval.

I värsta fall så skulle det kunna innebära att klubbens bäst betalde spelare, Reina, endast kan få agera bänkvärmare nästa säsong. En situation som de röda inte tycker är optimal.

* * *

Liverpool var så desperata att få Andy Carroll att lämna för West Ham att de gav honom en ”golden handshake” på över £1m för att lämna klubben. Den engelske landslagsanfallaren tros ha föredragit en flytt till Newcastle, men skatorna var endast villiga att betala cirka £10 miljoner för hans tjänster (The Times, Mirror)

En rad klubbar i England och Europa övervakar Victor Wanyama’s situation i Celtic, däribland Liverpool. (Sky Sports)

. . .