[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

Liverpool är nära att göra klart med Dejan Lovren och Divock Origi (BBC Sport).

* * *

Liverpool har kontaktat PSV om Zakaria Bakkali. Eintracht Frankfurt och Porto vill också värva honom (De Telegraaf).

* * *

Liverpool är nära att värva Dejan Lovren för £20 miljoner. Southampton tackade som bekant nej till Liverpools bud tidigare i månaden, men Liverpools ihärdighet tillsammans med kroatens vilja att genomföra flytten gör att övergången troligtvis kommer att spikas den här veckan. Lovren förväntas ansluta till Liverpools försäsongsturné i USA. Även Divock Origi förväntas skriva på för Liverpool, som även är på väg att göra klart med Loic Remy (The Liverpool Echo).

* * *

Liverpool hoppas göra klart med tre spelare den kommande veckan. Det handlar om Loic Remy, Divock Origi och Dejan Lovren. Idag kommer Remy att flyga till Boston för att läkarundersökas och ansluta till truppen. Fransmannens ankomst betyder att Liverpool inte längre kommer att försöka signa Wilfried Bony. Vidare har Origi informerat LFC om att han vill ansluta, och han kan också vara på väg till Boston. Origi kommer att lånas ut till Lille den kommande säsongen. Dessutom har Southampton indikerat att de är beredda att acceptera Liverpools bud på £20 miljoner för Dejan Lovren (The Times).

* * *

Dejan Lovren kommer allt närmare en flytt till Liverpool, vars bud tros ligga på omkring £16 miljoner (The Guardian).

På måndagen kommer Loic Remy att flyga till Boston för att genomgå en läkarundersökning innan han ansluter till Liverpools försäsongsturné. Även Divock Origi, som har meddelat att han vill till LFC, kan också vara på väg Boston denna vecka (The Guardian).

* * *

Fabio Borini föredrar att stanna och slåss om en plats i Liverpool framför att flytta till Sunderland, men han har inte bråttom med att ta ett beslut om sin framtid (The Liverpool Echo).

Liverpool förväntas göra klart med Loic Remy under den här veckan (The Liverpool Echo).

Imorgon borde Andre Wisdom bli klar för WBA på ettårslån (The Liverpool Echo).

* * *

Liverpool vill signa Dele Alli (The Daily Express).

* * *

Liverpool har kontaktat PSV rörande Zakaria Bakkali. PSV har redan kommit överens om övergångsvillkoren med en annan icke-namngiven klubb, men Bakkali inte har tackat ja till det erbjudandet. PSV vill dock föra samtal med Bakkalli innan de sanktionerar en försäljning, då deras femåriga kontraktserbjudande fortfarande ligger på bordet för belgaren (Eindhoven Dagblad).

* * *

Tony Barrett bekräftar att Lovren är väldigt nära Liverpool:

* * *

På söndagen eller måndagen kommer Dejan Lovren att skriva på ett fyraårskontrakt med Liverpool. Övergångssumman som Liverpool och Southampton har kommit överens om ligger på omkring 20 miljoner euro (Sportske Novosti).

Lovren 3

* * *

Mohamed Salahs framtid i Chelsea hänger på en skör tråd sedan han fått order att återvänta till Egypten för att slutföra sin militärtjänstgöring (The Daily Mail rapporterar via egyptiska källor).

* * *

Fabio Borini har följt med Liverpools trupp till USA, trots att man som bekant har accepterat ett bud från Sunderland. Det av Gus Poyet ledda Sunderland hoppas fortfarande kunna värva Borini och planerar att prata med både honom och hans representanter på måndagen. Borini har inte bråttom med att ta ett beslut och har sagt till Brendan Rodgers att han vill lämna dörren öppen för andra alternativ. Borini hoppas att en utländsk CL-klubb ska matcha Sunderlands bud sedan Liverpool informerat honom om att han inte har någon framtid i Reds (The Daily Mail).

* * *

Alexandre Lacazette har ryktats till många klubbar, inklusive Liverpool, i sommar. Huvudpersonen själv indikerar dock tydligt att han gärna vill stanna i Lyon: ”Jag kommer att låta presidenten diskutera kontraktet med min agent, men jag blir kvar i OL. Jag vill fortsätta tillhöra OL,” sa Lacazette till Canal+.

*Jag har själv översatt Lacazettes kommentarer från franska. Därför reserverar jag mig för eventuella småfel.

* * *

Lucas Leiva är nära att lånas ut till Napoli. Liverpool och Napoli är nämligen huvudsakligen överens om villkoren; brassen lånas ut den kommande säsongen med en köpklausul, som automatiskt kommer att triggas när han har spelat ett visst antal matcher för Napoli. Det enda som klubbarna är inte överens om är hur stor den summan ska vara – Liverpool anser att £10 miljoner vore en lämplig summa – medan Napoli naturligtvis vill att den ska vara lägre (GOAL.com).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer
 1. €20m låter helt okej. Hoppas vi löser honom så vi får mittbacksfrågan ur världen.

  Man undrar lite hur det kommer att gå för Southampton nästa säsong. Lambert, Lallana, Shaw, Schneiderlin, Lovren, Ramirez och Rodriguez har eller kommer/kan komma att lämna. Det är halva startelvan. Det va ju inte direkt som att dom hade någon större bredd förra säsongen och dom måste förbättre truppen.
  Antingen kommer dom köpa in väldigt många spelare eller ge sina unga talanger chansen i a-laget och då finns risken att samma visa upprepas nästa sommar.
  Det ser inte så ljust ut i dagsläget men dom har ju pengar så får se om det löser sig.

  • Jo, det ska bli intressant att se vilka Southampton tar in. Pelle kan nog ersätta Lambert, och Vlaar kan säkert göra ungefär samma sak som Lovren har gjort. Tadic vs Lallana känns inte så stabilt, dock… Och de kan ju tappa ännu fler spelare. Shaw får de nog väldigt svårt att ersätta med tanke på hur begränsad vb-marknaden är.

 2. Är Lovren en så jäkla bra värvning egentligen?

  • Kortfattat: Nej. Han kommer dock från en bra säsong i Southampton och kan förhoppningsvis bygga vidare på det.

  • Nja en aning dyr men att värva inom PL är inte billigt….

  • Håller inte med! Lovren är klockren som mb tillsammans med Sakho eller Skrtl. Blir så trött på allt gnäll över att klubben värvar mindre kända namn från PL. Hummels kan vi glömma och enbart drömma om. Vem kunde ana att en finländare skulle bli legendar på Anfield x antal år sedan? Lovren kan säkert bli vår nya Hyypiä eller en flopp men döm inte på förhand….

  • Det borde ju faktiskt vara så att var och en borde få ha sin egen åsikt utan att någon kallar det för gnäll. Särskilt inte när man inte har någon bättre motivering om Lovrens förträfflighet än att han är ” Klockren”

  • Alla får ha sin åsikt! Motiveringen varför Lovren inte skulle vara bra har inte nämnts, då räcker det att försvara med ”klockren”.

   Lovren är den mittback jag tror BR har sökt ett tag nu. Annars hade han gått efter andra mål nu. De indikationer jag fått är att han kommer passa LFC perfekt som mb och kanske bli en riktig backklippa 🙂

   Sen kanske du inte läste att jag skrev att han kan bli en flopp också? Men det kan väl alla spelare bli eller är det bara superstjärnorna som är undantagna?

  • Men att varför Lovren inte skulle vara en ”klockren” värvning nämns väl hela tiden?

   Han har bara haft en ok säsong bakom sig i PL. Åren innan i Lyon gjorde han många misstag.

   Den gångna säsongen spelade han i stort sett bara som vänster mb, vilket är både där Sakho och Agger spelar. Och det kan väl inte vara tänkt att Sakho ska bänkas när han köptes in ändå rätt dyrt förra sommaren?

   Han är väldigt dyr.

   Har han verkligen bevisat att han är bättre än vad vi redan har?

   Det är min åsikt och jag tycker vi kan göra en bättre värvning för de pengarna. Om det nu blivit så stor inflation på spelare i PL varför ska man då gå så hårt på att värva spelare därifrån?

  • Tiden får utvisa om Lovren var ett rätt köp! Liverpool verkar inte satsa på de stora namnen direkt utan mer unga talangfulla spelare samt etablerade PL-spelare.

   Ja de kunde säkert köpt en bättre back än Lovren för kanske samma peng men just nu verkar vi inte attrahera de allra bästa spelarna, de skulle väl värvats annars? 🙂

  • Johannes, om man dömer på det han har visat tidigare säsonger då?

  • Jag har ärligt talat sett för lite av honom men går på det andra sagt om honom. Rätt eller fel att göra så? Jag tycker bara att man inte ska döma ut honom helt än, men visst han kostade en bra slant. Statistiken jag läst om honom ser bra ut men men ….

 3. Vi har värvat 6st spelare och vi har ca £ 65 miljoner kvar.

  • Kanske ännu mera?
   Borini + någon mer säljs till kanske…

   Moreno (?) + Isco (?) + Reus (?)

  • FR; Ja, Assaidi och Borini kommer nog att ryka. Antar att man försöker skeppa Agger när Lovren skriver på. Utlåningar för Reina, Lucas etc.

  • Bör väl innebära att det finns rejält med £ att handla för?

   Moreno – det kommer nog bli så annars hade LFC inte gett upp Davies så lätt.

   Isco – hur troligt är det ryktet?

   Reus – ingen rök utan eld eller?

   Något stort namn kommer vi nog värva eller?

  • FR: Mm, om Davies valde bort LFC pga att han trodde på lite speltid där så har han nog fått tydliga indikationer på att Moreno (eller annan vb) är väldigt nära LFC. Märkligt vore annars.

   Det är trovärdigt att LFC är intresserade av Isco, sen om det intresset leder till mer är ju omöjligt att säga i dagsläget.

   Reus är det inga bra källor som har rapporterat om hittills.

   Jag tror att Liverpool kommer att värva flera riktigt bra spelare till. Om de är stora namn är delvis personligt. Är t.ex Isco ett stort namn?

  • pelle2x

   Är Isco ett stort namn? På sikt kan det vara det och det är väl så BR och FSG vill arbeta… inget stort etablerat namn just idag kanske…

   Sedan kan vi inte värva in för mycket till mittfältet heller, då vi har en hel del folk redan där tex Hendersson, Allen, Gerrard, Can, Coutinho, Sterling, Lallana & Markovic.

   Vi kanske behöver en snabb winger till och då passar tex Reus eller Lucas Mouro bra in tror jag.

 4. Har hört rykten om Igor Biscan. Det skulle vara stort! 😉

 5. Jag tycker Liverpool borde köpa för sin 60£ är
  En Jackson Martinez eller cavani
  En Mitfälatre som Vidal eller pogba eller din maria
  Sen moreno som vänsterback

  • Visst! Men Liverpool kanske inte är tillräckligt attraktiv för dessa spelare??!

 6. Vore kul med en liten scouting report ang Lovren, som för mig, är relativt okänd.

  Känner igen namnet och vet att han gjorde helt ok för sig förra säsongen i soton. Men har ingen koll på styrkor/svagheter samt ledaregenskaper eller om det är en fysisk / mer spelande mittback.

 7. Det ser rejält bra ut. Jämför ”bredden” in i år kontra förra året, det är natt och dag. ”Bredden” in i år är startspelare och är som tex markovic impact players som ändrar på saker och ting kontra tex moses förra året.

  Eftersom allt som har med bredd och göra i stort sett är klart ( räknar in lovren, och moreno känns som vi kommer seala för eller senare), så har man sådan tid på sig att bara jobba på de allra största vad nu tanken är där för att se vad som finns tillgängligt. Det som gör mig så lugn är även det att Brodgers aldrig skulle köpa för köpandets skull. Reus är en dröm med ostadig grund som biter sig fast hos oss alla trots att det inte finns en uns av nya rapporter om honom., det senaste är di Maria som just tsm med reus är en sådan speltyp lfc allra mest skulle behöva som en ”marquee”. Forwards sidan är klar även snart backsidan så det som återstår är som sagt en top top player som Rodgers skulle sagt vilket gör mig mysig om vem det nu kanske kan vara när vi väl står där vid gränsen i september.

 8. Jag skulle tappa hakan om Pool lyckades värva en spelare av Reus och Di Marias dignitet. Isco känns mer realistisk och jag skulle jubla men tror vi går bet där också. Värvningar av typen Markovic tycker jag är klockrena.