Den kroatiska försvararen placeras i Ryssland.

Redan förra sommaren ryktades Dejan Lovren vara på väg bort från Liverpool, men ingenting hände. Nu har mittbacken hunnit bli 31 år gammal och har bara 1 år kvar på sitt kontraktet, vilket gör att en övergång bort förefaller än mer trolig än tidigare.

Idag uppger den ryska källan Championat att Lovren högst troligt kommer att skriva på för Zenit inom kort. De hävdar att Lovren är på väg att bryta sitt kontrakt med Liverpool och därmed ansluter på free transfer.

* * *

Kommentar:

Det kanske känns som igår men faktum är att det har gått nästan 6 år sedan Liverpool köpte loss Lovren från Southampton för en stor summa. Lovren skulle bli lagets nya försvarsgeneral, han skulle bli det som van Dijk sedermera blev.

Med facit i hand kan vi konstatera att Lovrens prestationer i Liverpool-tröjan har varit varierande, men att han trots allt har ”överlevt” i klubben under betydligt fler år än de flesta gör, och att han har spelat en hel del matcher för ytterst starka LFC-upplagor. Den dagen Lovren lämnar klubben kan han stoltsera med både PL- och CL-guldmedaljer.

Lovrens speltid har minskat på senare år. Den här säsongen har kroaten exempelvis startat 10 PL-matcher för de överlägsna mästarna Liverpool.

En övergång till Zenit låter vettig för Lovren. Där kommer han att få mycket speltid, än på lite lägre nivå, och förmodligen ett fett flerårskontrakt. Det här är definitivt ett rykte som vi ska ta seriöst.

* * *

Uppdatering:

Enligt BBC och flera andra pålitliga brittiska källor kommer Liverpool att utnyttja en option i Lovrens kontrakt som innebär att det förlängs med ytterligare 1 år. Då kommer kontraktet gå ut sommaren 2022.

Liverpools manöver verkar dock inte göras i syfte att behålla Lovren. Det är snarare ett drag för att få en något större övergångssumma för kroaten, då man alltjämt är öppna inför att sälja honom i sommar.

Enligt de brittiska källorna är det inte aktuellt att släppa Lovren på free transfer.

2 kommentarer
  1. Märkligt ifall han själv skulle bryta sitt kontrakt kan jag tycka, känns inte lika snyggt.

    • Samtidigt kan Lovren bara bryta sitt kontrakt med Liverpool i samförstånd med klubben. Om klubben accepterar den lösningen tycker jag inte man kan säga att det är osnyggt av Lovren. Tvärtom kanske klubben vill bli av med lönekostnaden och därför vore villiga att göra det. Det har tidigare cirkulerat uppgifter om att Lovrens kontrakt i LFC ger honom £100 000 i veckan och att just lönen var en stor orsaken till att han inte flyttade till Serie A förra sommaren. Vi pratar trots allt om en årslön på över £5m.

      MEN enligt Neil Jones på GOAL stämmer det inte att Liverpool kommer släppa Lovren på free transfer, enligt Jones vill LFC ha en övergångssumma, han preciserar dock inte hur stor den i så fall skulle vara.

Kommentarer är stängda.