Williams och Jones visade framfötterna mot Burnley, och är väl värda sina platser i nästa säsongs trupp.

Det fanns inte massvis med positiva samtalsämnen efter 1-1-matchen mot Burnley.

Ja, Liverpool har vunnit Premier League.

Nej, det blir ingen tangering av engelska högstaligans säsongsrekord med uteslutande vinster i hemmamatcherna.

Och VAR-för fick inte Liverpool inte ens en straff efter flera tydliga straffsituationer? Extra frustrerande i tider då Manchester United och Bruno Fernandes får straffar med sig för nästan vad som helst i offensivt straffområde.

Trots det mediokra resultatet fanns flera spelarinsatser att glädjas åt i hemmalaget. I dessa tider då konsekvenserna av covid-19 har blivit så pass stora att Liverpools transferbudget har krympt avsevärt kommer det bli viktigare än någonsin att hitta lösningar i den befintliga truppen. Det finns inte massvis med frågetecken i Jürgen Klopps fina och vältrimmade trupp, men bakom de ordinarie ytterbackarna finns ingenting etablerat och en central mittfältare som kan hitta ytor i offensivt straffområde vore också välkommet.

Dessa två spelare ser ut att redan finnas i form av Neco Williams och Curtis Jones.

I de senaste matcherna har Klopp testat Williams på såväl vänster- som högerbackspositionen. Av allt att döma är Williams definitivt redo att backa upp Trent Alexander-Arnold på högersidan, men till vänster hade han desto svårare, och vi kan förstås inte förvänta oss att en oprövad tonåring ska kunna agera kapabel backup på två positioner. Att Williams kan backa upp Trent räcker gott och väl.

Gott och väl räcker också Jones smarta spel. Han är inte alltid den spelaren som syns mest och tar mest plats – men det behöver han heller inte vara i dagens Liverpool. I flera matcher har vi sett hur Jones hittar intressanta ytor och positioner i motståndarnas straffområde. Med den spelintelligenta förmågan utgör Jones ett hot i motståndarnas straffområde, och laget behöver som sagt de egenskaperna. Det hotet behöver laget inte minst i matcher mot låga motståndarförsvar.

Jag tror inte att Klopp kommer att sitta helt stilla i sommarens transferbåt, men Williams och Jones framsteg gör att han kommer behöva göra än mindre. Det behövs fortfarande en backup till Robertson och förmodligen letar man någon som kan köpas istället för den tilltänkte Timo Werner, men mycket mer än så lär det inte bli och behövs heller inte, med reservationen för att Dejan Lovren naturligtvis måste ersättas om han säljs.

5 kommentarer
 1. Det lär väl bli ytterligare en tråkig transfersommar tyvärr. Jag är såklart glad över att vi har en så bra trupp men man kommer ju sakna det där kittlande med alla rykten om nya spelare som ”är på väg”

  • På ett sätt, men det kommer nog komma 2-3 spelare. Kanske inga färdiga stjärnor men ändå spelare som man kommer se fram emot om att se nästa säsong. Jag tror det kommer bli några spännande nyförvärv.

 2. Poängrekordet är väl exakt 100 poäng? LFC har just nu 93 poäng med tre återstående matcher.
  -Med vinst i alla blir det 102 poäng och rekord.
  -Med två vinster och ett kryss blir det exakt 100 poäng och tangerat rekord.
  Eller missar jag någonting som är uppenbart för alla andra?

  • Det handlar inte om poängrekordet utan om att vinna säsongens alla hemmamatcher, vilket vi nu inte kan göra.

  • Ok, tack! Jag läste nog meningen fel.

   Visste inte heller ens om att detta var något rekord vi var på väg att slå… Totala poängrekordet vore dock fett att slå, eller åtminstone intalar jag mig det för att motivera mig för resten av säsongen 🙂

Kommentarer är stängda.