Kroaten uppges vara detaljer från en övergång till Zenit.

För ett par veckor sedan började brittiska medier placera Dejan Lovren i Zenit och menade att en övergång var högaktuell.

Idag rapporterar pålitlige Paul Joyce på the Times att Lovren är ytterst nära en övergång till Zenit för £10,9m. Klubbarna ska ha fortsatt diskussionerna under de senaste veckorna och en övergång ser ut att ske inom kort, rapporterar Joyce.

Zenit försökte snappa upp Lovren billigt, men Liverpool förhindrade detta genom att påpeka att man har en option att förlänga hans kontrakt med ytterligare ett år. Om man hade gjort detta hade Lovren haft två år kvar på kontraktet, istället för ett, vilket gav Liverpool en bättre förhandlingssits.

En övergångssumma på £10,9m bör betraktas som väldigt gedigen för en 31-årig mittback.

Vidare skriver Joyce att det återstår att se om Liverpool kommer att signa en ersättare. Han uppger att klubben har kollat på Ben White, men påpekar å andra sidan att Brighton är väldigt öppna med att engelsmannen inte är till salu.

Det finns ingen given kandidat till att ersätta Lovren i reservlaget, men man har ett par intressanta talanger i form av Ki-Jana Hoever och Sepp van den Berg, samtidigt som den numera 23-årige Nat Phillips rapporteras ha gjort det bra för Stuttgart i Bundesliga-2 under säsongen.

2 kommentarer
  1. I Norwich finns ju Ben Godfrey som sett spännande ut. Borde inte vara alltför dyr eftersom dom åkte ur.
    Sen finns det ju en uppsjö med andra bra spelare där som Aarons, Lewis, Cantwell mm. Men Godfrey är den enda vettiga mittbacken där.

    • Håller med, Godfrey är dessutom från Vikingastaden York, ett klart plus 🙂

Kommentarer är stängda.