Kultspelaren såg ut att ta farväl av Anfield efter gårdagens firande.

Bild

Få spelare ’överlever’ många år i en storklubb som Liverpool. Dagens trupp består till viss del av stjärnspelare som tillhör världens absolut bästa på sina respektive positioner, men det finns också ett antal spelare som funnits i klubben under ganska många år utan att ta det där sista klivet till att bli en världsspelare.

Jag tänker på Dejan Lovren, jag tänker på Adam Lallana, jag tänker på Divock Origi. Klubben hade förmodligen förhoppningar om att de skulle växa ut till absoluta nyckelspelare, så har det inte blivit, men å andra sidan har laget blivit så pass mycket bättre att vad som tidigare var en startspelare numera är en ’squadplayer’. Nivån och konkurrensen har höjts avsevärt under de senaste åren.

Lovren har spelat 131 PL-matcher för Liverpool, Lallana 128 och Origi 90. Samtliga köptes sommaren 2014, ett transferfönster där LFC också köpte Rickie Lambert, Emre Can, Lazar Markovic, Alberto Moreno och Mario Balotelli, samt lånade in Javier Manquillo. Det är mest känt som fönstret där Liverpool sålde Luis Suarez och ersatte honom med mediokra spelare, men jag skulle ändå vilja lyfta fram det faktum att Lovren, Lallana och Origi har ’överlevt’ i klubben fram tills nu.

Mycket talar för att alla tre kommer att lämna i sommar. De sista resterna av 2014 års sommarfönster. Lovren är på väg till Zenit, Lallana kommer inte att förlänga sitt utåtgående kontrakt och Origi… ja, vad ska man egentligen säga om honom?

Jag brukar inte övertolka situationer, men den här gången väljer jag att dra vissa slutsatser av Origis agerande under gårdagskvällen. Efter firandet på planen valde nämligen Origi, som enda spelare, att kliva in på Anfields gräsmatta och blicka ut mot de tomma läktarna; mot the Kop, en plats där Origi har spenderat en stor del av sitt vuxna fotbolsliv, en plats där han högst oväntat blev en kulthjälte i samband med fjolårssäsongens CL-slutspel. Oförglömliga minnen för Origi, publiken och Anfield, som alltid kommer att bära med sig minnen av belgarens hjältedåd. När Origi gick ut på Anfield såg jag en spelare, en människa, som drömde sig tillbaka till svunna tider när han blev hjälte inför fullproppade läktare.

Med tanke på att Liverpool försökte, men som bekant misslyckades, med att värva Timo Werner kan vi anta att Klopp vill förändra någonting bakom den fantastiska anfallstrion. Origi måste ha det på känn, och kanske vet han redan vilken den nästa klubbadressen blir.

För Liverpools del kan jag känna att det är rätt tajming att bryta med Origi, Lallana och Lovren. De har vunnit stora titlar med klubben och även om Klopp gillar kontinuitet bör han nog försöka förnya enskilda positioner i truppen för att behålla fräschhet och hunger hos spelarna.

På tal om Origi och potentiella ersättare är det omöjligt att bortse från Rhian Brewsters framfart i Swansea. Nu är Brewster uppe i 10 mål på 20 matcher för Swansea, vilket måste betraktas som ett lysande facit för en 20-årig anfallare. Kanske är Brewster den perfekta Origi-ersättaren i dessa ekonomiskt tuffa tider?

1 kommentar
  1. För mig är origi den stora av dessa tre, vilka viktiga mål han har gjort. Dock fick han ju aldrig chansen den här säsongen vilket är konstigt för fimino har ju verkligen inte imponerat.

    Lallana är lite som Lucas var, gjort en bra säsong på 7-8 och på nåt vis så kan dem leva på det.

    Lovren har för mig fått för mkt skit, hade han gjort dem misstagen som Gomez gör nu hade han blivit lynchad.

Kommentarer är stängda.