Roma hoppas snappa upp mittbacken billigt.

Coronakrisen har ställt till ekonomiska besvär för många klubbar. En av dessa är AS Roma, som av allt att döma inte kommer att kunna spendera stora pengar på sommarens transfermarknad. De vill gärna behålla den inlånade duon Chris Smalling och Henrikh Mkhitaryan, men det ser ut att bli för dyrt. Deras sportchef Gianluca Petrachi är numera öppen med att de behöver hitta nyförvärv till en liten kostnad – och det är där som en av Liverpools reserver kommer in i bilden.

Enligt Gazzetta dello Sport hoppas Roma kunna värva Dejan Lovren för €5m i sommar. Det kanske låter som en liten summa, men Lovren fyller 31 år i juli och har bara 1 år kvar på sitt kontrakt med Liverpool. Det i kombination med liten speltid den här säsongen innebär förstås att hans marknadsvärde inte längre är särskilt högt.

Det finns inte mycket som talar för att Lovren ingår i Jürgen Klopps planer, och Gazzettan menar dessutom att Roma hoppas att deras goda relation med Liverpool ska underlätta förhandlingarna om en övergångssumma för den kroatiska mittbacken. Men, även om Liverpool accepterar en låg summa för Lovren, så måste parterna komma överens om en lönen. Det kan också bli ett problem, då Roma inte kan erbjuda honom mer än €3m om året, enligt Gazzettan.