Liverpool pekas ut som möjlig klubbadress för den spelskickliga mittfältaren.

Houssem Aouar är en av Europas mest intressanta mittfältare. Den franska bollvirtuosen, som fyller 22 år om 9 dagar, har redan etablerat sig som en av Lyons absolut bästa spelare. Kombinationen av hårt jobb, spelförståelse och en uppenbar bollskicklighet gör att många klubbar är intresserade av honom.

Enligt L’Equipe är Lyon beredda att sälja Aouar för €50m – och de vill helst göra detta tidigt i transferfönstret för att kunna återinvestera pengarna i nya talangfulla spelare, så som de alltid brukar göra.

Manchester City och Liverpool uppges vara intresserade av Aouar.

För någon vecka sedan skrev David Maddock på Mirror att Liverpools iniala plan i detta transferfönster var att signa just Aouar och Timo Werner, men att man möjligtvis kan komma att behöva tänka om, i och med det hårda ekonomiska bakslaget som coronakrisen utgör.

Manchester Citys har ett väldokumenterat och omskrivet intresse för Aouar. Inte minst eftersom Pep Guardiola berömde honom öppet efter 2-2-matchen i CL mellan City och Lyon i november 2018.

Franska medier har tidigare spekulerat om att Aouar är tveksam till en flytt till City, eftersom det är oklart om de kommer att få delta i Champions League nästa säsong. Enligt Mirror är City fast beslutna om att överklaga domen, men coronakrisen har skapat en oklar situation kring själva överklagandet på så vis att de inte vet när de kommer att kunna överklaga. City hoppas få delta i CL nästa säsong om de inte hinner överklaga domen, men just nu vet ingen hur det blir med den saken.