[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Carlos Baccas agent Sergio Barila har bekräftat att Liverpool är intresserade: “We have had lots of interest but so far there has been no official approach. I spoke with Carlos on Wednesday night and we agreed we need a real solution. Clubs are telling him not to sign anything until they have made an offer but we are still waiting. Liverpool and another English club are among that have shown an interest but there are also clubs in Italy. What is clear is that they must meet the release clause but at this stage nobody has,” sa Barila till The Guardian.

Barila fortsatte: “Sevilla are a good team who will play in the Champions League next season so it wouldn’t be a disaster to stay. Carlos has other options to earn a lot of money in places like China or the United Arab Emirates but that would not fit in with what he is looking for.”

Vidare berättade Barila vilka faktorer som är viktiga för Bacca när han kollar på andra klubbar. “We are really looking at three things – number one is to have a happy family situation for his wife and son because he had a bad experience in Belgium. The second is to find a good team with a good project. Before he went to Chile, we wrote down a list of clubs that fit that description and Liverpool was on that list. The third question is the contract. He has a good salary in Sevilla but we know how much clubs in England can pay.”

Det verkar onekligen som att Bacca är villig att skriva på för Liverpool – förutsatt att man ger honom ett fint kontraktserbjudande. Bacca är således fullt möjlig för Liverpool att värva, då Sevilla tydligt uppger att de är beredda att sälja för utköpsklausulen. Därmed är det upp till Liverpool att välja om man ska värva honom eller fortsätta pusha för en viss Mr. Benteke.

* * *

Liverpool vill göra Christian Benteke till sin sjätte sommarvärvning, men kommer endast att intensifiera sitt intresse för honom om Aston Villa sänker sin prislapp, som i dagsläget ligger på hela £32,5 miljoner. Liverpool undersöker förvisso även andra anfallsalternativ, men Benteke är den som man allra helst vill ha. Aston Villa fortsätter envisa att uppge att de inte tänker ge vika, trots att Benteke har 2 år kvar på kontraktet och inte vill förlänga. Det är dock ett bekymmer för Aston Villas del att de riskerar att Benteke kan bli väldigt besviken om flytten till Liverpool uteblir. För några år sedan lämnade Benteke in en transferbegäran i hopp om att tvinga fram en flytt till Tottenham, men det finns inga tecken på att han kommer att göra något liknande den här säsongen (The Times).

Manchester City förbereder ytterligare ett bud på Raheem Sterling. Det kan ligga på omkring £45 miljoner, vilket är £5 miljoner mindre än vad Liverpool kräver för att släppa honom (The Times).

* * *

Liverpool fortsätter att jaga Christian Benteke. LFC har redan fått ett bud på £22 miljoner nobbat av Aston Villa och under de närmaste dagarna förväntas klubben lägga ytterligare ett bud på den belgiska anfallaren. Aston Villa insisterar att Benteke inte kommer att sälja såvida köparen inte triggar hans utköpsklausul på £32,5 miljoner. Benteke har informerat Aston Villa om att han inte har för avsikt att förlänga sitt nuvarande kontrakt, som går ut om 2 år. När Benteke kommer tillbaka från semestern nästa vecka förväntas han berätta för Aston Villa att han vill lämna i sommar. Liverpools nya bud kommer att ligga på över £25 miljoner och man hoppas att Aston Villa ska acceptera det, särskilt med tanke på att Benteke vill flytta (The Mirror).

Liverpool har kollat på alternativ till Benteke om man misslyckas stanna denne. Ett sådant är Carlos Bacca, som man alltjämt är intresserade av. Liverpool har dock inte visat formellt intresse för Bacca och hans ålder gör att han inte faller in i den kategorin spelare som Liverpool vanligtvis brukar köpa (The Mirror).

* * *

I helgen kommer Liverpool att slutföra pappersarbetet och därmed slutföra värvningen av Nathaniel Clyne (The Mirror).

De närmaste dagarna förväntas Manchester City ge Liverpool ytterligare ett bud på Raheem Sterling. Det budet kan ligga på sammanlagt £50 miljoner (The Mirror).

* * *

Bournemouth och Ipswich är överens om en övergångssumma för Tyrone Mings. PL-nykomlingen konkurrerar därmed ut Aston Villa, WBA och Newcastle om Mings signatur (The Mirror).

Manchester United är nära att värva Morgan Schneiderlin för £24 miljoner (The Mirror).

* * *

Uruguay är utslagna ur Copa America. Nu kommer Sunderland att försöka slutföra den övergång som ska ta Sebastian Coates till klubben. Flytten som ger Liverpool £4 miljoner i övergångssumma kan bli klar relativt snabbt (The Chronicle Live).

36 kommentarer
 1. Men seriöst!
  Från att öppna stabilt och sedan accelerera på transfermarknaden så är det dags att köra i diket med att plocka in Benteke. Killen passar lika illa i Rodgers spelsystem som Balotelli gör. Varför upprepa misstaget igen? Märkligt att man skall gå från lätt eufori men transfern av Firmino och Clyne till ilska över potentiell transfer av Benteke. Han är absolut inte LFC-material.

  • Jag är lite kluven angående Benteke. Han är ju faktiskt en rörlig spelare som kan leda anfallet och ha snabba och farliga spelare som Firmino, Coutinho och Markovic bakom sig. Sen tror jag faktiskt han kan bli en ganska bra partner till Sturridge också. Time will tell…

  • instämmer delvis ………….. lite för dyr bara

 2. jag tror jag delvis förstår Rodgers tänk, att om vi kör fast i vårat ordinarie ”tiki taka spel” vill han byta in en målgörande centertank istället ( Benteke ), blir bättre flexibilitet för att förändra matchbilden el att mot vissa lag så passar en centertank bättre … men ft har vi ingen ”rörlig” forward ( som är skadefri ) så skulle nog hellre lägga pengarna på det å behålla M.B som kan bara han vill å får chansen ….

  • Synd att Balo så sällan vill tyvärr.

  • 30m£ är för dyrt för en inhoppare som kan förändra matchbilder när vi kört fast tycker jag. Nej, lägg pengarna på Bacca tack!

  • G: Instämmer för dyr , men jag menade inte enbart som inhoppare 😉

 3. Utan att tänka på övergångssummor så tar jag Benteke före Bacca alla dagar i veckan.
  Men av de tre som ryktats till oss tycker jag Rondon passar bäst in i spelsystemet.
  Med det sagt så vill jag helst av allt inte se någon av dem, trots att Benteke är en personlig favorit.
  Vill hitta en snabb ettrig jävel som löper konstant i djupled och jagar och stressar motståndarna så fort tillfället ges.
  Dock svårt att komma på vettiga namn.

  Sen vill jag passa på att slänga ut en galen idé som säkert kommer bli dissad av många; Guidetti? Om han kommer tillbaka på allvar kan han slå igenom rejält. Är även homegrown vilket är viktigt för alla PL lag.

  • Guidetti är för osäkert kort. Skulle han gjort 15-20 mål i Celtic skulle kanske Liverpool nappa. Men Guidetti är inte snabb.

   Jag tycker med värvningen av Firminho att Benteke är helt rätt. 25 miljoner pund för Benteke är helt ok pris. Han är PL proven, han springer bra i djupled, han är stark och han kommer fortfarande utvecklas. Skulle han passa in i förra årets upplaga, absolut inte, men med spelare som Milner som jagar mycket, Firminho som älskar att springa i djupled och passa snett in kommer Benteke göra det bra.

   Balotelli, visst. Med Firminho som spelar rakt mot mål kommer Balotelli att komma rätt mycket oftare och jag tror att han kan lyckas också men Rodgers har ej råd att chansa. Skulle ni chansa på Balotelli om ni var i Rodgers skor? Han har åtta matcher på sig, han bör ligga topp 5 för att ej få sparken och det är nog inte så lätt med tanke på hur vårt schema ser ut.

   21 miljoner pund för Bacca eller 25m pund för Benteke? Den är ganska lätt. Benteke kommer gå upp i pris eller hålla sig i 20m pund strecket så det är en smart värvning fast inte mer än 25m pund.

  • Skulle aldrig ta Benteke före Bacca, om man ställer de bredvid varandra och bara jämför utan att tänka på spelsystem eller hur de passar i laget så tycker jag Bacca är bättre alla dagar i veckan, kolla bara statistiken. Om man dessutom väger in hur BR vill spela och på spelstilen de offensiva pjäserna i pool har så tycker jag det blir ännu klarare att Bacca är ett bättre alternativ. Men som med alla kommentarer, och kanske framförallt mina, så är det lekmannaåsikter!

   Bacca är en explosiv spelare med bra avslut som passar perfekt ihop med cou och firminos framspelningar i mitt huvud iallafall! Även en hyfsad dribbler. Men ja, kan med känna att han är lite för oaggressiv för spelet Liverpool vill spela, känns ändå som det kan fungera.

   Och ja jag måste dissa Guidetti haha! Han är inte spelaren han skulle bli, han har visat vilja att springa och han har iofs presterat i Celtic, men han är ingen spelare för en topp fyra klubb i England. Inte en värt chansningen, varken för Liverpool eller Guidetti, han kan som absolut bäst bli en avbytare i pool i mina ögon. Skulle det visa sig att jag har fel vore det ju guld för Sverige inte minst.

  • Något som talar emot Bacca är givetvis åldern, men får vi ut tre bra år utav honom för 25 mille med god målskörd är det absolut värt det.

  • Jag håller med. Han är precis den jobbiga jävel vi skulle behöva. Problemet med honom att han gör för få mål mot bra motstånd.
   Men ja, jag skulle gärna se honom i rött.

 4. Släpp den där jävla Benteke nu, den soppan har potentialen att förstöra ett hittills bra fönster. Jag spelar hellre Balotelli.

 5. Vi kan inte spendera på 25 miljoner pund på en ”förändra matchbilden”-spelare. Dessutom är det här snacket om centertank osv så förlegat. Det är en teoretisk tanke som mer eller mindre aldrig fungerar, ja på FIFA om man lär sig att slå inlägg kan det väl funka. Du hade kunnat placera Suarez i den positionen och han hade bemästrat det, men han hade inte löst det genom att springa i djupet och hoppas på att bli prickskjuten i huvudet eller att styra in en boll.

  Vi har försökt med dessa så kallade centertanks ett antal gånger nu och det fungerar inte och det här snacket om tyngd är så tröttsamt. Man får tyngd genom explosivitet, det är inte hockey det här där man ska väga en jävla massa. Ska man ha någon nytta av sin tyngd ska man vara en spelare likt Zlatan var för några år sedan, väldigt bollskicklig och utnyttja sin storlek för att ge sig själv mer tid utan att försöka springa ifrån motståndarna. Lukaku är lite samma typ.. men dessa Andy Carrolls som ska vara ”tunga tanks” som bara mejar ner allt i sin väg håller inte…. mittbackarna är inte direkt små killar heller, speciellt inte i England där de är fostrade att nicka bort och tjonga… men även de har i flera fall börjat bli bollskickliga dessutom, typ som Cahill, Terry, Kompany mfl faktiskt är.

  • Jag är också skeptisk till ett köp av Benteke. Men OM Rodgers bestämt sig för att spela med två centrala anfallare så tycker jag inte det känns helt utsiktslöst. Benteke (Lambert och Balotelli med för den delen) behöver mycket rörlighet omkring sig, spelare att nickskarva på och som skapar ytor och plats för honom att agera på i boxen. Med Firmino bredvid sig( en Agbonlahor 4.0) kommer han få massor med rörelse runt i kring sig och med Coutinho och Hendo där bakom så kommer han även få en hel del fina instick att jobba på. Så om Rodgers bestämmer sig för att spela t.ex. 4-4-2 diamant nästa säsong så skulle Benteke faktiskt kunna lyckas, även om jag fortfarande tycker prislappen är alldeles för hög för att motivera ett köp. Jag menar samma spelartyp finns ju i Balotelli och Lambert. Som i ett sådant spelsystem också skulle kunna lyckas bra…

  • Bra inlägg. Hur ser du ett mittfält och anfall se ut i ett 442?

   —–Benteke-sturridge—–
   Cou-hendo-milner-Firmino

   Såg bättre ut än jag trodde nu när jag skrev ner det. Håller dock ändå Bacca över Benteke.

   Jag börjar bli lite sugen på 343 när jag ser namnen det ryktas om

   ——-Bacca————sturridge
   —————–cou/fir————-
   Cou/fir—hendo-mil/can–Clyne/ibe/mark
   ——-????-skrtel-sakho——

   Känns lite som jag brainstormar lite… Önskar BR bara kunde hålla presskonferens och förklara exakt hur han ska spela så man slipper sitta och fantisera.

   Vet inte just nu, blir galen, får inte ihop det.

  • Intressant, ska läsas lite ikväll, lämnar en kommentar!

 6. Nix! Inte Benteke! Skulle vilja ha Bacca,Rondon och Konoplyanka+ en etablerad mittback sen kör vi mot toppen!!!!!

 7. Vadå Brendans spelsystem? Är det nån som tycker det håller för att vinna nått?? NEJ!
  Kan mycket väl vara så att Brendan svalt stoltheten och vill ha en hyffsat rörlig men ändå start i boxen/luften! Och där anser jag Benteke är vass,Likt Lewandowski,Dzeko,Zlatan typen! (ta gemförelsen med en nypa salt)

  • Ja, okej ska ta jämförelsen med en rejäl nypa salt. Men ändå. Benteke är inte en toppanfallare vi kan ha på topp som en ”tung tank” som någon pratade om innan. Det behövs en Dzeko(nej, men för poängens skull skriver jag med han), Lewandowski eller en Zlatan för det där och det är helt klart Benteke inte, anser jag.

   Sen tror jag också att det spelsättet jag tror du pratar om är lite för åldrat för att användas i toppen av PL. Svälja stoltheten och kötta i boxen? Inte sen någon gång runt 2003.

 8. Förstår inte varför vi inte går all-in på en mer teknisk och explosivare anfallare. Så att vi kan spela med hög press och djupledslöpningar à la Sturridge/Suarez. Drömmen hade ju varit Lacazette såklart. Vet inte ens om det finns nån chans i världen att vi kan värva en sån spelare? Men det har ju varit väldigt tyst kring en så hypad spelare.

  Aubameyang från Dortmund kanske vill röra på sig?
  Michy Batshuayi, inga rykten kring honom?
  Son Heung-min? Hur har hans senaste säsong sett ut?

  Vet inte om det skulle bli bättre med någon av dessa herrar jämfört med Benteke, men känns som att dom skulle passa in bättre i vårat spel?

  Tankar?

  • Bacca är explosiv tekniker som kan göra sin gubbe samt avsluta!

  • Absolut, men hans pris kontra ålder borde sätta en del käppar hjulet om man ska tänka sig in i ledningens transferpolicy, fast dom kanske göra ett undantag denna gång.

 9. En jmf, Ings och Guidetti är hyfsat lika i spelstilen…

 10. Benteke före Bacca alla dagar i veckan. Det skiljer fyra år och Benteke är rörligare och snabbare än Bacca trots sin större kroppshydda. Han är dessutom PL-rutin och en är en god vän till Mignolet i belgiska landslaget. Viktigt med kemi, likt den Firmino och Couthino har. Jag är övertygad om att han hade växt ett par snäpp i pool kontra bottenlaget Villa. Han kommer få mycket mer chanser och bollar att jobba med hos oss.

 11. Vilket är det där laget ”pool” som alla pratar om?

  • I Rothmans Fotball Yearbook 1982-83 står det på Liverpool
   Nickname Reds or Pool
   I samma bok står det på Blackpool
   Nickname The Seasiders.
   Så Pool kanske inte är helt fel ändå?

  • För att inte förstå vad någon menar när någon väljer att skriva Pool på en Liverpool blogg, gällande ett inlägg om Liverpools transfer, måste man antingen vara gravt utvecklingsstörd eller en dryg besserwisser. Välj själv.

   /MrJensen

 12. Det är väl bara ta en titt på Youtube över Bentekes mål så förstår man hans register, men vi som sett honom tätt i PL har ju sett vad han är kapabel till. Har ju vunnit många bollar på egen hand där han snott direkt av en försvarare och satt raka vägen mot mål, med framgång. Han har dragit försvarare själv och avslutat, med framgång. Han har fått den i djupet, med framgång.

  Sätt honom i ett offensivt topplag med spelare som Coutinho och Firmino bakom och han kommer göra mål efter backen i större utsträckning. Sen att vi har en historia nu med Carroll och Balotelli påverkar mångas (opålästa?) mindset. Sherwood valde att använda Benteke på ett rakt och direkt sätt med många crossar. Bara för det är inte Benteke samma som Carroll. Och det är absolut ingen nackdel att ha de egenskaperna, i synnerhet inte i slutet av matcher (united under Sir Alex).

  Jag tror framför allt att Benteke är intressant av dessa nycklar:
  – PL-proven, rotad i landet, språket, vädret, maten, kulturen.
  – Bra track record fördelat på spelade minuter i ett bottenlag.
  – 24 år och utvecklingsbar, med en annan inställning än Balotelli att utvidga sitt spel?
  – Fysisk
  – Mångfacetterad

  Ganska klart ifjol att Suarez och Sturridge och lämnade fysik bakom oss, fysiska spelare är för många en Carroll. Jag vill mena att det handlar om många saker. Vi är för tunna när vi ställer upp med Coutinho, Lallana och Sterling på topp. Ska du spela med såna spelartyper måste de hålla världsklass för att ALLTID ta sig igenom försvar. Men tyvärr spelar Agüero/Silva i City och Suarez blir svår att lösa. Vad har Arsenal, City, Spurs, United, Chelsa, Southamptons anfallsbesättning gemensamt? En stark spelare på topp som används som referenspunkt. Har du Agüero eller Suarez löser det sig bra, men LFC kommer inte hitta en sån I ÅR! Giroud, Kane, Bony, Dzeko, Fellaini, RvP, Costa, Drogba alla spelar där av en anledning.

  Väldigt svårt att hitta en spelare som erbjuder bådadera, men Benteke förutsättningarna för att göra det.

  Bacca är en fantastisk avslutare, men killen gjorde inte en enda hel match i år?
  Fyller 29 och peakade precis, kan han engelska ens? Hur trivs han i England?
  Det finns många risker med Bacca.
  Och känner vi FSG rätt är en 29-åring inte rätt man för 300 millar, tyvärr.

  Rondon? Dålig koll. Men finns ju inga andra rykten om han och prislappen på 15m ger inte mig känslan av att vara ruggig risktagning? 26 år är ingen ålder, men inte jättelång horisont av utvecklingsmöjligheter?

  Lacazette? Glöm det.
  Aubamenyang? Samma.
  Jovetic? Mer skadad än Sturridg för fan.
  Icardi? Glöm.
  Cavani? Glöm.
  Osv..

  • Intressanta tankar! En faktor man bör väga in är att Benteke har en tendens att hamna i rejäla formsvackor. Nytt lag, kanske inte ultimat spelsystem, tuff press att leverera kan få vem som helst att vackla. Ett lite känsligt psyke kan lätt tappa självförtroendet igen…

  • Ja, men skulle också säga att det är lite överskattat med Bentekes formsvackor. De har vart 2 under 3 år, ena i år när laget låg under strecket. Samtidigt har han vart i åldern 21-24 under dessa år, det är vanligt med svacka för unga spelare. Större bekymmer tycker jag hans skadehistorik är. Känner mig dock ganska lugn om det är så att både Benteke och Sturridge skulle synka en omgång skadade – Med Ings och Origi bakom.

  • Benteke kan bli bra eftersom han som du påpekade är väldigt flexibel i sitt spel. Han löper i djupet och är väldigt tung att möta (fråga skrtl). Självklart är pressen betydligt större i Liverpool än i AV och det är ju svårt att veta om en spelare klarar av det.

   Det jag börjar undra är om nu Benteke och Clyne kommer in är hur laget kommer formeras och hur spelare som behöver speltid ska kunna få det.

   Mings/bogdan
   Clyne/ Manquillo Toure, skrtl, Moreno/flanagan
   Lovren/Sakho/Illori/Wisdom

   Can/Lucas?/Allen/Milner
   Markovic/Firmino/Lallana/Coutinho/Ibe/Hendo

   Ings/Sturridge/Benteke?/Origi/Balotelli/Lambert/Borini

Kommentarer är stängda.