En serbisk talang kan bli Klopps första rekrytering i Liverpool.

Han heter Marko Grujic och representerar Röda Stjärnan. Snart kan han byta till spel i Liverpool. Serbisk media uppger att Grujic har fört samtal med LFC – vilket bekräftas av huvudpersonen själv som citerates enligt följande: “Jag försöker respektera klubben, fansen och allmänheten, men för min egen skull tror jag att jag måste välja den miljön där jag får chansen att spela och där jag kan jobba med bra coacher under bra villkor. Jag kommer säkerligen att stanna här tills vi slutet av Champions League-kvalet. Jag hade ett samtal med Liverpool men det finns ingen överenskommelse än. Jag är fortfarande en Röda Stjärnan-spelare.

Liverpool Echo rapporterar dock att LFC har hård konkurrenns om Grujics signatur. Inter pushar på lika hårt som Liverpool, medan klubbar som Roma och Chelsea också har scoutat honom intensivt. Prislappen förvåntas ligga på omkring 5 miljoner pund.

Zeljko Paunovic, den förbndskapten som ledde Serbien till U19-VM-guld i somras, har kommenterat Grujics egenskaper enligt följande: “He is good lad with great mentality. He’s not a born leader, but he’s not afraid to play big games. I think he is much more than a regular playmaker or attacking midfielder. He would be better suited as a winger or behind the striker. I think that he should play on the flanks and closer to goal.”

Liverpool Echo har varit i kontakt med den serbiska journalisten Vlastimir Stevanovic, som jämför Grujic med en ung Steven Gerrard. Det låter inte så tokigt, eller hur?

3 kommentarer
  1. Han är väl en central mittfältare/defensiv mittfältare, iaf enligt transfermarkt så varför snackar dom om honom som offensiv mittfältare/winger/second striker? När jag läste detta på Goal.com och såg en video så verkade han intressant men om han tas in som ett offensivt vapen på någon av dom tre front positionerna så är jag väldigt tveksam.

    • Jag trot att de mer offensiva positionerna är någonting som de menar han kan komma att spelas på i framtiden. Lite som en ung Pogba eller Gerrard. Mångsidig. Nu spelar han ju Box to Box.

  2. Kan tycka att huvudmålet borde vara att få in en riktigt bra cdm istället för en playmaker som ska ”spela nära mål”

Kommentarer är stängda.