Efter helgens magplask har LFC åkt till Schweiz för att göra upp om segern i Europa Leagues grupp B.

Liverpool är efter fem omgångar obesegrade i EL. Avancemanget säkrades redan i förra omgången men kampen om gruppsegern håller spänningen vid liv. Sion ligger två poäng bakom och för att behålla förstaplatsen krävs minst en pinne i morgondagens fajt. När lagen möttes på Anfield slutade matchen 1-1 genom mål av Adam Lallana och Ebenezer Assifuah.

Efter målkalaset i ligacupen för en vecka sedan tog Newcastle ner oss på jorden i söndags. LFC hade svårt att skapa chanser och första gången Elliot i målet testades var efter hela 89 minuter. Matchbilden i morgon är svår att förutse, men båda lagen är garanterat nöjda med oavgjort. Engelsmännen kniper då förstaplatsen och Sion håller Rubin Kazan bakom sig. Vinner Liverpool och Rubin Kazan slår Bordeaux mister Sion sin plats i slutspelet till ryssarnas favör. Ett nytt kryss mellan lagen känns därför troligt.

När Europa League går in i slutspelet ansluter samtliga grupptreor från Champions League. De fyra bäst placerade CL-treorna kommer att seedas tillsammans med gruppvinnarna i EL. Vinner Liverpool gruppen slippar man inte bara de andra gruppettorna i sextondelsfinal, man undviker även de fyra bästa CL-treorna. 

Många startspelare från söndagens misslyckande i Newcastle kommer att ställas över. Förlusten gör det ännu viktigare att få med sig ett bra resultat från den kommande ligamatchen mot WBA. Joe Allen, Lucas Leiva och Alberto Moreno stannade därför kvar i Liverpool för att vila. Jordon Ibe uppges vara sjuk och fanns inte heller med på planet till Schweiz. Ingen har väl heller missat att Daniel Sturridge dragit på sig ännu en skada som förväntas hålla forwarden borta till årsskiftet. Glädjande är dock att Coutinho finns tillgänglig och att Emre Can är tillbaks efter avstängning i helgen. Det ska också bli intressant att se hur ungdomar som Connor Randall, Jordan Rossiter, Cameron Brannagan, Ray Fulton och Brad Smith klarar sig på europeisk nivå om de får speltid.

Matchstart 19.00.
Stade Tourbillon, Sion.
Kanal 9

1 kommentar
  1. Det skulle vara kul att vinna gruppen för att bygga upp en vinnarmentalitet. I och med att Liverpool siktar på att vinna hela turneringen känns det irrelevant vilka nästa motståndare blir, Liverpool ska kunna gå vidare oavsett.

Kommentarer är stängda.