Skadehelvetet vill aldrig ta slut för den otursförföljda anfallaren.

Det sägs att en olycka sällan kommer ensam. Detta verkar onekligen stämma i Daniel Sturridges fall. Idag skriver nämligen The Liverpool Echo att Sturridge har råkat ut för en ny skada. Det handlar om en hamstringskada, som kommer att hålla honom borta från spel de kommande 3-4 veckorna. LFC vill inte ge ett exakt datum för när Sturridge kan komma tillbaka.

Skadan ska ha skett i 0-2-torsken mot Newcastle på St James’ Park.

11 kommentarer
 1. Tråkigt, både för Daniel och klubben.
  Alla vet ju vilken klass han har när han kan spela och är i form.
  Problemet blir väl hans lön i längden sett till antalet matcher han spelar, dessutom kan ju Klopp knappast riktigt räkna med honom, samtidigt tar han upp en plats i truppen. Vill Liverpool uppåt har vi inte råd att ha vår bärande anfallare skadad så ofta. Är rädd för det kommer tas ett business-beslut, d.v.s. att han säljs, trots hans kvalitéer.

 2. Frågan är ju var problemet egentligen sitter. Kan man skada sig så många gånger som han ständigt gör? Eller sitter det mentalt? Har han drabbats av någon slags scenskräck, där han inte pallar av att stå i centrum och ha ett så tungt ansvar på sina axlar? Jag vet att han alltid varit skadedrabbad, men den sista och ytterst lyckade säsongen med Suarez, då spelade han nästan varenda match, medan efter att Suarez lämnade och lämnade över det tunga ansvaret att Sturridge skulle bli vårt ankare framåt har han väl missat typ tre fjärdedelar av matcherna.

  Jag menar inte att det är mer fel att vara skadad mentalt, men det kanske är svårt att hitta det egentliga problemet om man letar i vaden, knät eller foten, när man kanske borde leta lite högre upp?

  • Intressant tanke, svår att diskutera.

  • Det är nog så han är byggd. Explosiv och bara muskelskador i princip. I en artikel så stod det om hans farbror(?) had haft precis samma problem när han var yngre. Tror tyvärr det inte är något som försvinner oavsett hur han tränar.

  • Kan så vara, men musklerna höll hela säsongen tillsammans med suarez.

 3. Sedan Sturridge skrev på sitt monsterkontrat efter supersäsongen 13/14 som håller honom i klubben fram till år 2019 så har han spelat 17 matcher i ligan, 17 av 53 matcher. Varav 11 från start…

  Jag tröttnade på hans skador redan förra året, men nu är det på gränsen till löjligt. Han spelar 1-3 matcher sen missar han 5-10 och sedan så börjar cirkeln från början igen. Om vi frigör hans lönepost så är jag övertygad om att vi kan få in en världsklassanfallare som kan fylla ut Sturridge skor och faktiskt spela mer än 10 matcher per säsong.

 4. Det är klart han kommer skada sig om han blir stressad tillbaka varje gång. Mannen har inte spelat fotboll ordentligt på mer än ett år nu iaf, då krävs MINST en försäsong för att komma igång.

  En lösning vore att låta Sturridge återhämta sig och bygga upp sig bakom kulisserna resten av säsongen om så krävs, för att till nästa säsong komma tillbaka som ett nyförvärv. Om inte det funkar får man väl sälja.

  Det går inte att hålla på som nu. 10 dagar säger Klopp. – ja kanske om man heter C. Ronaldo eller Suarez som spelat konstant senaste tio åren.

  Studge kommer garanterat att skada sig om han stressas tillbaka och jag tycker han är tillräckligt bra för att sälja än. Drömmen om en skadefri Sturridge väger tyngre än den trave pengar man skulle få.

  • Hur tänker du nu? Muskelskadorna blir väl inte mer läkta om man väntar ett halvår? När han är friskförklarad så är han ju? Han har ju tränat och försökt blivit slussad in med inhopp först. Sen var han ju borta hela sommaren i USA och tränade rejält men han blev ju skadad ändå när han var tillbaka efter det också.

  • Tänker att Sturridge måste bygga upp sina muskler ännu mer, eller något i den stilen som verkar förebyggande mot skador. Muskelskadorna blir inte mer läkta, nej. Men Sturridges muskler, även i läkt form, får ses som sköra trådar, och de måste gå att bygga upp i förebyggande syfte.

   Skillnad på att vara friskförklarad och att vara redo för idrott på professionell nivå.

   Tiden i USA var inte tillräcklig helt enkelt.

Kommentarer är stängda.