OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

Luis Suarez närmar sig en flytt till Barcelona sedan klubabrna haft ett ”produktivt” första möte om anfallarens eventuella övergång. Barcelonas föersta bud var på omkring £70 miljoner, vilket är mindre än Liverpools krav på £80 miljoner. Därför accepterade inte Liverpool budet, men båda parterna är övertygade om att man ska kunna komma överens om en övergångssumma. Barcelona är villiga att erbjuda antingen rena pengar eller Alexis Sanchez plus pengar – och Liverpool har begärt att få Alexis som en del av affären. Alexis har dock inte gett några indikationer på att han är villig att flytta till Liverpool och Suarez övergång kommer troligtvis inte att genomföras förrän Alexis har bestämt sig för om han vill flytta till Liverpool, en annan europeisk klubb eller stanna i Barcelona. Förhandlingarna kommer att fortsätta under de kommande dagarna (The Guardian).

* * *

Barcelona har budat £72 miljoner för Suarze, vilket är mindre än de £80 miljonerna som Liverpool kräver, men det visar att Barcelona har accepterat att Suarez är värd mycket pengar och förhandlingar kommer att fortsätta. Alexis kan fortfarande inkluderas i övergången, men han har fortfarande inte lämnat några indikationer på att han vill till Liverpool. Sanchez har inte bestämt sig för om han vill flytta till Liverpool, Arsenal, någon annan klubb eller stanna i Barcelona (The Daily Mail).

11Luis-Suarez

* * *

Onsdagens förhandlingar gick smidigt och kommer att fortsätta. Barcelonas första bud på £60 miljoner var för lågt, då Liverpool kräver £75 miljoner, men det förefaller allt mer troligt att parterna kommer att lyckas nå en kompromiss om övergångssumman. Liverpool skulle även acceptera Alexis Sanchez + £45 miljoner, men hans eventuella LFC-flytt är ingen ’deal breaker’ i förhandlingarna, eftersom Liverpool skulle acceptera ett bud på endast pengar, förutsatt att detta är tillräckligt stort. För tillfället ser Sanchez äver sina alternativ (The Liverpool Echo).

* * *

På onsdagens möte mellan Liverpool och Barcelona accepterade Barca att de måste betala mer än de £60 miljonerna som de initialt budade för uruguayanen. Båda klubbarna kom överens om att inkludera Alexis Sanchez i affären, men man har ännu inte pratat med Sanchez om detta. Suarez-övergången hänger dock inte på Sanchez beslut, eftersom klubbarna har kommit överens om en övergång med endast pengar om chilenaren inte vill till Liverpool (The Mirror).

En källa nära Liverpool beskrev förhandlingarna enligt följande: “The talks were productive. There were sensible expectations on both sides. Further talks and discussions are to take place, but nothing has been finalised as of now” (The Mirror).

Liverpool och Barcelona kommer att fortsätta förhandla under de komande dagarna och Suarez kan bli en Barcelonaspelare i början av nästa vecka, om förhandlingarna fortsätter att gå bra (The Mirror).

* * *

Arsenal anstränger sig mycket för att värva Alexis Sanchez. Trots att det skulle kunna passa både Liverpool och Barcelona att Sanchez ingår i en Suarez-affär kan han hamna i Arsenal, då Sanchez framtid i slutändan ligger i hans egna händer (The Telegraph).

* * *

http://twitter.com/MrPuka/status/484384347555106817
http://twitter.com/FabrizioRomano/status/484383749418004480

* * *

Idag träffades Liverpool och Barcelona. Man har gjort framsteg i Suarez-förhandlingarna, men det kompliceras av att Alexis Sanchez hellre vill flytta till London och då i synnerhet Arsenal (The Mirror).

* * *

Manchester City är villiga att sälja Micah Richards för en liten summa. Richards har bara ett år kvar på sitt kontrakt med City. Han har tidigare ryktats till Liverpool, Newcastle och Arsenal – kanske kommer någon av dessa klubbar att intensifiera sitt intresse för Richards (BBC Sport).

* * *

QPR har budat £4 miljoner för Jamaal Lascelles, som även är ett intressant namn för Liverpool, Manchester City och Tottenham. Dessutom försökte Everton signa Lascelles när han var 17 år, medan Arsenal också har budat tidigare (GOAL.com).

* * *

Harry Redknapp hoppas övertyga Steven Caulker om att välja spel i QPR genom att erbjuda honom att bilda mittlås med Rio Ferdinand, vars övergång till klubben kommer att offentliggöras inom kort. Caulker är även ett intressant för Crystal Palace och Liverpool. Mittbacken tänker inte stressa fram ett framtidsbeslut, och vill lämna dörren öppen för Liverpool så länge det finns en möjlighet för honom att skriva på för klubben (The Mirror).

* * *

Tottenhams unga målvakt Lawrence Vigouroux, som provtränade med Liverpool tidigare i år, är också klar för Liverpool (This is Anfield).

* * *

Liverpool har värvat Tottenhams unga back Kevin Stewart. Spurs erbjöd inte 20-åringen ett proffskontrakt, men nu har han skrivit på ett tvåårskontrakt med Liverpool (Sky Sports).

Spelaren själv verkar bekräfta på twitter:
http://twitter.com/KevStewart93/status/484338964351156224

12 kommentarer
 1. Precis de två värvningarna som jag förväntade mig. 🙂

 2. Att Sanchez sades vilja till Arsenal berodde alltså på att han hellre vill till staden London än staden Liverpool. Är det så man ska tolka det som står?

  Ska man också tro/tolka att vi förutom Sanchez ändå vill ha Shaqiri? Bra säger jag. Gärna båda dessa framför Markovic

  Styr upp lite i försvaret bara så kan vi låta bollen rulla.

 3. The mirror har ju ingen koll.

  Jag tror verkligen vi kommer få sanchez o 50 mille mot surre. Vilket för mig är helt ok.

  Pelle2x

  Vad tycker du om Bertrand?

 4. Läste att Liverpool inte vill ha Sanchez utan vill endast ha pengar för Suarez?
  Finns det någon sanningshalt i det?

 5. Verkar gå snabbt i Suarez-affären. Läser att Barca ska ha lagt ett £72M bud på bordet, Liverpool vill ha £80M eller £50M + Sanchez. Oavsett vad man tycker om Suarez vara eller icke vara så är det skönt att det inte verkar bli en långdragen medial såpopera.

 6. Det verkar som att affären kommer gå smidigt, med eller utan Sanchez. Barca är i ett desperat behov av att stärka laget efter en titellös säsong och Liverpool har tröttnat på Suarez beteende. Kommer bli en snabb deal detta och Liverpool kommer få sina £75-80 mille.

  Frågan är hur dessa pengar ska användas för att förstärka laget på bästa sätt? Har hört lite blandade rykten om Huntelaar och Balotelli, men tycker ingen av dessa herrar passar särskilt bra in i Liverpool. Hade så klart sett Sanchez som en del av affären, kanske även Pedro. Annars hade jag sett att vi skulle går efter Cuadrado eller någon annan giftig offensiv spelare som kan luckra upp försvar på egen hand.

 7. Gillar Sanchez skarpt! Skulle gärna se att han är en del av dealen om Suarez lämnar. Gjorde 19 mål och 10 assist den gångna säsongen i Barcelona och jag tycker inte att han är helt olik Suarez som fotbollsspelare. Skulle passa bra hos oss.

 8. Det finns ingen spelare som passar lika bra som Suarez i LFC. Om vi säljer honom gör vi ett stort misstag.

 9. Får man med Sanchez i affären köper Shaqiri en center samt Origi för framtiden så är man mycket bredare framåt än föregående säsong. Man har då två spelare på varje position och den som är bäst för stunden får spela och inte som iår då bänken var alldeles för dålig. Lambert tror jag kommer att vara nyttig både som inhoppare och mot låga försvar.
  Däremot så måste det ju värvas vänster och mittback. Sakho behöver en som styr bredvid sig!

 10. Behöver vi verkligen en center till om vi köper både Sanchez och Shaqiri? Vi har ju Sturridge, Borini och Lambert som kan spela på den platsen.

 11. Sanchez o Shaqiri räcker framåt, då fördelar vi ut målen på dem. Sen kommer Cotten börja träffa målet så blir det fler mål där. En riktigt bra vänster/högerback som oxo producerar typ Rodríguez. Mittbackar klarar vi av om Rodgers testar Agger ihop med Sakho o varvar med Skrtel. Tror inte det behövs så många fler breddspelare utan ngr med avgörande kvalité.
  Men silly season har bara börjat 🙂

  YNWA

 12. Får vi Sanchez och Shaqiri så bör Brendan vilket han gör att hitta några spelare till
  backlinjen ev målvakt.
  Då är det frågan hur gör han med Johnson, ska han sälja eller ska han bli backup åt en ny högerback eller åt Flanagan.
  Vad kommer Brendan göra med Kelly och Wisdom för speciellt så lär Kelly få det svårt om han inte kommer till den form han hade inan han blev skadad och vad händer med Wisdom blir han utlånad igen men en av dom kommer nog att säljas
  Coates och Toure båda kommer säkert att lämna klubben och Iliori lär komma tillbaka efter utlåningen men hur blir det med Agger låta han vara kvar eller ska vi sälja han medans vi kan få något för han.
  Vi behöver få in två mittbackar därav en som kan styra upp försvaret och vem ska han peta Skrtl eller Sahko eller kommer dom peta båda.
  Hur blir det men Enrique kommer han tillbaka eller blir han petad både av Flanagan och ev nyförvärv.
  Hur blir det på målvaktssidan, vars hamnar Reina och kommer det in en ny målvakt Navas och hur blir det då kommer Mignolet fortfarande vara första målvakt eller hamnar han på bänken.

  Vi får se vad framtiden visar men jag vet att då säsongen startar om hemma mot Southamton så kommer vi att visa upp en stark första uppställning och en ännu starkare trupp än vi hade ifjol.
  Vi tappar nog Suarez men vi får en större bredd offensiv och spelare får chans att vila vilket behövs då vi även har CL att tänka på så det är bara 6 veckor kvar tills vi är åter samlas framför en tv eller kanske på Anfield vem vet.
  You Never Walk Alone……

Kommentarer är stängda.