Det är inte bara spelare som värvas till Liverpool den här månaden – även klubbens medicinska team kommer att förstärkas.

På senare tid har Liverpool letat efter en ny chef för klubbens medicinska team. Bakgrunden är att den nuvarande personen med titeln Head of medical services, vars namn är Andrew Massey, har accepterat ett nytt jobb där han ska jobba för FIFA. Massey börjar den rollen 1:a mars.

Daily Mail har tidigare pekat ut Arsenals Gary O’Driscoll som en potentiell ersättare till Massey – och idag skriver tidningen att O’Driscoll har accepterat jobbet. Uppgifterna stärks av exempelvis Telegraph.

O’Driscoll ska ha sina rötter i nordvästra England men anställdes av Arsenal år 2009. Daily Mail beskriver honom som ”widely recognised as being one of the best in his field” och var en av få personer från Arsene Wengers stab som blev kvar även efter att fransmannen lämnade klubben. Han har tidigare jobbat på hög sportslig nivå inom rugby, som ju är en stor sport i England.

Liverpool har inte offentliggjort rekryteringen, men Arsenal har redan lagt upp jobbannonsen där de söker O’Driscolls ersättare. Arsenal söker nämligen en ny Head of sports medicine som ska leda the medical department “by overseeing all aspects of player welfare, injury and illness diagnosis, recovery, rehabilitation and return to play”.

Arsenals arbetsbeskrivning för ersättaren ger också en fingervisning på vilka arbetsuppgifter O’Driscoll hade där och vilka han troligtvis kommer att få i Liverpool.