Rafas gamla målvakt förjänar en rejäl hyllning när Aston Villa kommer till Anfield.

Pepe Reina är en av Liverpools absolut bästa målvakter i modern tid. Med sina reflexräddningar, fina spel med fötterna och goda karaktär var han en av de spanska spelarna som symboliserade Rafa Benitez tid i klubben. En tid som de flesta av oss minns med stor glädje och nostalgi, även om det fick ett trist avslut.

Ett trist avslut fick också Reina. Han dumpades till förmån för en sämre målvakt (Mignolet) och allt gick, för att uttrycka saken milt, inte särskilt smidigt till i samband med flytten från Liverpool.

Efter tiden i Liverpool har Reina representerat Napoli, Bayern München och AC Milan. Det är framförallt Napoli som Reina har spelat matcher för – och i många av dessa matcher var deras manager ingen mindre än Benitez.

Häromdagen stod klart att Aston Villa lånar den numera 37-årige Reina resten av säsongen. Med sin enorma rutin och alltjämt kompetenta målvaktsspel kommer nog Reina bli viktig i Aston Villas kamp om att undvika nedflyttning.

Lördagen den 11:e april gästar Aston Villa den av motståndarna fruktade gräsmattan på Anfield. Jag hoppas verkligen att Reina kommer att spela, inte gör att det kommer öka Liverpools chanser att vinna matchen, utan för att de kommer ge alla LFC-fans på plats en fantastisk möjlighet att hylla Reina. Det har aldrig funnits några hard-feeling mellan Reina och fansen, tvärtom har han alltid varit en omtyckt figur, så jag är säker på att hyllningen kommer att ske.

En hyllning vore onekligen ett lämpligt och vackert sätt för Reina att avsluta sina Anfield-framträdanden på. Han kommer förmodligen återvända till arenan på diverse uppvisningsmatcher där veteraner lirar jippomatcher, men den 11:e april blir med stor sannolikhet sista gången spanjoren spelar en tävlingsmatch på Anfield. ”Honor him,” som de säger i Gladiator.