[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool och Aston Villa har förhandlat om Christian Benteke i fler veckor. LFC vägrade att matcha Bentekes utköpsklausul, men under de senaste 24 timmarna har man ändrat inställning. Liverpool har gått med på att betala den summan som Aston Villa begär och kommer att trigga Bentekes klausul inom kort. På sistone har Manchester United ryktats vara ute efter Benteke, men det är oklart om detta verkligen stämde eller om det var ett sätt att få Liverpool att accelerera sitt intresse (The Telegraph).

Liverpool kommer att trigga Bentekes klausul på £32,5 miljoner (The Liverpool Echo, The Daily Express, The Daily Mail).

Nu fokuserar Liverpool på att skeppa spelare. Fabio Borini intresserar West Ham och man vill även göra sig av med Mario Balotelli. Det kan bli så att Liverpool tvingas låna ut Balotelli på grund av bristande intresse från andra klubbar (The Telegraph).

Nu kommer Liverpool att försöka göra sig av med Mario Balotelli, Fabio Borini och Rickie Lambert (The Daily Express).

51 kommentarer
 1. Bara det inte blir ett nytt Carroll fenomen…orkar fan inte bli mobbad igen av alla kollegor och kompisar om han inte lyckas. Och vad gör man när Sturridge är tillbaka? Bänkar en 32m punds värvning? Antar att Brendan kommer att köra med 2 strikers, 4-1-2-1-2 eller 3-4-1-2 variant?

  Sturride, Origi, Benteke är ju alla striker Center, ser dom inte som ytter, inte Ings heller. Hmm…In Brendan we trust?

  • Känns jävligt konstigt när han var så ovillig till det senaste säsongen… trots att det är mer eller mindre ett måste om man ska spela Balotelli. Så ser inte varför han skulle göra en helomvändning nu helt plötsligen.

  • Han försökte spela Balotelli med Borini och Lambert med Sterling men kvalitén hos spelarna saknades helt enkelt. Nu har man flera renodlade anfallare och inte yttrar/anfallare som Borini och Sterling.

  • En £32m värvning idag hade varit en £20m värvning för 5år sen. Med dom nya superavtalen i PL så har priserna ökat enormt dom senaste två åren. Jag rekommenderar att inte lägga allt för stor vikt på transfersummorna då det spelar ingen roll för klubben, spelarna eller supportrarna i slutändan. Om Benteke smäller in 20 mål kommande säsong så spelar det ingen roll att Liverpool betalade £32m för honom.
   Sen måste väl Liverpool också lyckas med en värvning som kostade mycket, det är oftast dom £10m värvningarna som blir succé i Liverpool som t.ex. Coutinho och Sturridge.

   Liverpool har 3 cuper att spela samt att Sturridge missar dom 2-3 första månaderna av säsongen så Origi och Ings kommer få en hel del speltid. Sen är Origi fullt kapabel till att spela till vänster också. Och med tanke på att Rodgers ställde upp med en 4-4-2 diamant i första halvlek i förrgår så Rodgers kommer nog anpassa uppställningen till varje match efter motstånd och spelarform.

 2. Nu ryker den ”återstående” transferbudgeten …. Har ju nästan gått +- 0 hittills , å Benteke kostar runt lika mycket som vi ”netto spenderat” de senaste fönstren under FSG …

  Mera köp betyder mer försäljningar fr.o.m. nu om vi köper Benteke

 3. Kul att man ger Origi och Ings chansen nu…….. Fattar inte det här köpet, ska vi ha in en forward så ska vi väl köpa någon som faktiskt passar in i Brendans filosofi? För mycket pengar för en spelare som Benteke och tror tyvärr att detta kommer sluta med en flopp (hoppas ju givetvis på motsatsen). När Sturridge är hel, är det så att vi spelar med två strikers och vems plats i startelvan försvinner då? Som tidigare nämnt ovan så är ju Brendan verkligen inte sugen på att spela med två anfallare, annars hade han gjort det med Balotelli + en till. Förstår att man vill ha in en målfarlig anfallare, men då äre väl helst att man tar in någon som spelar på samma sätt som laget, så att man slipper anpassa spelet efter en enskild spelare? Tror knappast man köpte in Firmino för att han ska lägga inlägg mot Benteke.

  • Du underskattar Bentekes egenskaper rätt rejält om ser honom som en targetspelare. Det räcker bara att gå in på Youtube och se vilka sorters mål han gör så ser man tydligt att han inte bara levnär sig på inlägg. Killen snittade ett mål varannan match i ett lag som spelade kontringsfootboll innan Sherwood kom in och började köra inlägg.

   Sen skulle jag inte kalla Belgien för ett långbolls/inläggs fokuserat lag på något sätt och han gör det bra där också.

   Och anledningen att Balotelli inte spelades med en annan anfallare var för att Sterling inte funkade i ett tvåmanna anfall, Borini va för dålig och Lambert passade inte ihop med Balotelli.
   Balotelli spelade mot Spurs tillsammans med Sturridge och det va tänkt att det skulle fortsätta så men sen blev Sturridge skadad. När Sturridge va tillbaks så hade Balo tappat tränarens förtroende helt.
   Det va nog mer att Rodgers inte gillade Balotelli än att det va att han inte ville spela två anfallare.
   Du kanske kommer ihåg att Sturridge och Suarez spelade ihop nästan en hel säsong. Om Rodgers har två bra anfallare så tror jag inte han vore blyg med att spela två på topp.

  • Nu kommer han till ett lag som under de senaste säsongerna konstant träffat första bästa motståndare med i stort sett ALLA inlägg, och det är ju där han har sin absoluta styrka.

   Sen kan man ju inte bortse från hur mycket han kostar, eftersom det här köpet ju sannolikt innebär att vi kan glömma en riktigt bra defensiv mittfältare.

  • Håller med dig helt.
   Förstår inte att så många underskattar och drar Carroll parallellen.. Benteke är så mycket mer fotboll än Carroll.

   Har själv skrikit efter att vi borde hugga Benteke innan han kommer igång ordentligt efter skadan, för sen är det kört.

   Kommer bli bra detta

 4. Jag är kanske inte helt med på noterna ang Benteke… Men ma får inte glömma att han har riktigt bra avslut, tung att möta, bra bollmottagare och är hygglig i djupled med. När han spelar mot oss så har han ju lyckats hålla hela vårt försvar upptaget och även sprungit med bollen rakt igenom det och gjort mål…

  Ju mer jag tänker på de, ju mer tror jag på det… Tror vi kommer spela rätt smalt med vårt mittfält offensivt, Clyne och Moreno slår bra inlägg, problemet har väl mer vart att vi inte haft spelare i boxen när dem väl kommit… Markovic, Lallana, Ibe, Hendo, Milner och Firmino kommer få löpa mycket och Benteke kommer skapa mycket ytor till det här. Coutinho kommer få lite mer tid till sina fruktade passningar och nu även skott utifrån.

  När Sturridge är tillbaka så har vi ytterligare ett vapen!

  Sen så visar ju detta våra ägares ambition. Det känns lite som att många klagar när de inte värvas och nu när vi värvar så undrar vi vart alla spelare ska vara… Ska man verkligen förpassa en 32 miljoners spelare till bänken osv… Men det gör de andra topplagen HELA tiden… Ska vi slåss med dem största, då får vi väl konkurrera med dem både ekonomiskt och sportsligt…

  • Bra skrivet, ena stunden är jag positiv men nästa så dyker Carroll upp i tankarna och jag tvekar. Dom har en plan, det kommer bli bra!

   Inte bra för Belgien dock att ha både Benteke och Origi i samma lag då det inte blir 50 matcher per säsong för båda.

  • Ja, Carroll dyker väl upp i tankarna varje gång vi värvar haha.

   Som vanligt är jag galet optimistisk inför nya säsongen! Men det vi hade med Suarez var ju att han kunde underhålla ett helt försvar på egen hand. Nu är Suarez en vansinnigt mycket bättre fotbollsspelare, så tro inte att jag jämför dem båda, men Benteke klarar med av det men på ett annat sätt. Nu har vi mer kreativitet i laget än vad vi hade när Suarez spelade hos oss, fast i form av fler spelare.

  • Carroll och Benteke känns rejält olika i sin spelstil. Benteke tycker jag är betydligt rörligare och har lättare att hinna in i tidig press. För min del är detta en rejäl förbättring i jämförelse med det vi har nu och i jämförelse med Carroll.
   Vi saknade en referenspunkt framåt förra året och har så gjort sen suarez försvann. Där har benteke en roll att fylla. Inte för att ha och suarez är samma typ av spelare utan för att de har liknande närvaro centralt.

  • Saken är ju rätt lätt, de andra lagen har råd att sätta en 32,5 miljonersspelare på bänken… Vi har det inte.

  • Så är det men får vi ett anfall med Origi, Ings, Sturridge och Benteke så känns det ändå rätt bra. Vi får inte glömma att vi inte är Barca, City eller ManU som kan värva i princip vad de vill. Vi har en lönepolitik som inte kommer locka de största spelarna till oss och det är bara att acceptera.

 5. Brendan var ju ute efter Bony förra sommaren så förhoppningsvis har han en plan att småjustera spelet lite för att kunna få in en targetanfallare som Benteke. För annars så kommer det troligen inte att gå så bra.

  • På tal om Bony så räcker det bara att jämföra Benteke prismässigt mot honom så ser inte prislappen på Benteke så jävla enorm ut. Benteke är ju den klart bättre av dom två i mina ögon.

 6. Som dom sa på Redman TV så är Liverpool redan 4p upp i.o.m köpet av Benteke då man slipper möta ett Villa med honom i spetsen 😀

 7. Detta var ju väntat. Villa skulle inte vika sig, det visste man…men vi gör det. Bra signaler vi sänder till andra säljande lag…NOT

  Nåja, blir det såhär då har vi sett vår sista värvning i detta fönster tror jag. Hoppas naturligtvis på fler bra spelare och inte några truppspelare. VI ska lira massor av matcher i år igen, och behöver spelare som konkurrerar om och accepterar konkurrens om platserna. Så vi har brett och starkt lag i varje match.

  • Jag ser det inte som vi ”viker ner oss” som i ett nederlag.
   Villa hade helt enkelt ett för bra förhandlingsläge, vi hade inget val om vi ville ha spelaren. Precis som City inte hade något val om de ville ha Sterling.

   Om Bentekes värde är närmare £20, så är ju Sterlings värde max runt £25-30M.

   Tycker i alla fall det är bra att de tar ett beslut nu istället för dra ut på det till augusti och då ändå betala hela summan till slut. Jag skiter i priset lite, bra att vi får in det bästa vi kan med tanke på vår situation och var klubben befinner sig. Känns som en del fans måste ta en reality-check. Har inte hört ett enda realistiskt namn som är bättre för denna summan. Gör vi det bra i år kanske nästa steg blir att byta ut Ings mot Lacazette, eller liknande, men tror vi får ta små steg hela tiden samtidigt som vi förbättrar oss.

   Är försiktigt positiv. Tycker Benteke har bredare register än Carroll och med Clyne’s inläggsfot kan vi hota både på inlägg och öppet spel.

  • Håller med att de trots allt gör rätt som agerar nu och inte väntar till deadline – day.

 8. BR småjusteringar brukar ju gå bra…

 9. Det här är bara fruktansvärt. Avgå precis ALLA.

  Vi har blivit hånade i flera år för Carroll. Men han var åtminstone engelsman, och dessutom yngre. Benteke, vad har han visat? Har blixtrat till under korta perioder, men aldrig visat att han kan leverera över tid.

  Världen har knappt hånat City färdigt för Sterling-affären innan vi kastar bort hela summan på en spelare som knappt ens förstärker vårt lag. Jag blir mest bara uppgiven av att klubben aldrig tycks lära sig av tidigare misstag. Om något år kommer vi stå med en dyr och misslyckad Benteke och försöka sälja honom för 10-12 miljoner. Tro mig.

  • Vem ska dom värva enligt dig då?????

  • Fast visst är väl värvningarna när det gäller forwards under all kritik senaste åren?
   Förra året kom vår excellenta kommitté fram till att det fanns två anfallare i hela världen att välja på, E’too och balotelli. Schysst upplägg på den utsållningen..
   Allt hänger så klart på om Rodgers planerar att spela villa-spel nu, då kommer ju Benteke att passa perfekt. Men det går ju stick i stäv med hur han har velat att vi ska spela sedan han kom.
   Om vi nu ska fortsätta på den inslagna vägen måste det ju vara bättre att färsöka hitta en rörlig forward som skapar de ytor som vi varit ute efter i tre år. Vem denna forward skulle vara borde ju rimligtvis en proffesionellt värvningskommite kunna hitta, men det är ju klart, förra året var det E’too och Balotelli som fastnade i det nätet, så det kanske är för mycket begärt.

  • Brendans värvningar av borini, allén, lovren, lallana och lambert mm är ju riktiga succéer…
   Ge Benteke en chans, han är mer rörlig än många tror.

  • Berahino (stavning?) från west brom.

 10. Rykte om Pedro nu också… oj, oj… vilken fart vi kan anfalla med då och ha Benteke som murbräcka framför nedan trio…

  Pedro – Coutinho – Firmino

  • Det är så förlegat det där med murbräcka… det är liksom inte en mur som ska rivas.

  • Nej nuförtiden är det bussar som ska rammas! 😉

  • haha… så underbart att det finns som mentalitetsinställning på FIFA 😀

 11. Intressant, men jag är tveksam till Benteke. Origi petade väl honom i landslaget om jag inte minns fel, och Belgien spelar väl Liverpool way?
  Jag tycker dom/vi ska satsa på en riktigt bra DM istället. Jag tror Origi kommer göra det bra med Firminho, Cotten och Lallana/Ibe/ Markovich bakom. Sen Hendeson, Millner jobbande bakom.
  Men man vet ju aldrig hur spelarna passar ihop.
  Kan bara säga att jag ser fram emot denna säsong med mer tillförsikt än förra årets.
  YNWA

  • Jag håller med men Origi är inte redo att axla den rollen ensam. Vi behöver ett fjärde alternativ på anfallspositionen enligt mig.

  • För en gångs skull så tycker jag att Rodgers gör helt rätt. Han verkar tro fullt ut på att Benteke är en bra värvning och då är det rätt att satsa fullt ut på Benteke. Samtidigt så antar jag att Rodgers är fullt medveten om han kommer att få sparken om Benteke misslyckas. Så för mig kan inte värvningen av Beniteke gå fel, antingen så lyckas Benteke eller så får rodgers sparken.

  • Du har en poäng där.. Är nog så man ska se på affären 🙂

   Men hur obalanserat är inte vårt lag??? Seriöst ser de Lucas som ett alternativt 2015/16 blir jag riktigt orolig…

  • Nej men kanske som backup till Can eller Milner?

  • Det är otroligt obalanserad. Det såg vi även säsongen 13-14 när vi tog bort en balans spelare på mitten för ett offensivare alternativ. Men det känns som att med träningsmatcherna de valt så är det svårt att se balansen i laget. Det känns som Chelsea är ett bättre lag än Thailand XI.

   Borde inte Coutinho, Firmino och Can komma tillbaka från semestern snart?

  • Hade ju hellre sett än defensiv mittfältare för dem pengarna än en anfallare… Finns ganska många alternativ att välja mellan…

 12. Känns som Bentekes riktiga pris ska ligga på ungefär hälften av det här, men tycker han hade känts som en nödlösning även om vi fått honom för den summan. Brendan får gärna överbevisa oss belackare, men det är alltför många gånger vi gjort liknande värvningar och så har man kommit till säsongen med förväntningar om att det kan bli bra. Men samma visa gång efter gång.

  Det enda lilla positiva jag kan se är att vi får truppen klar tidigt. Vi kommer behöva vara samspelta inför den extremt tuffa inledningen på säsongen.

 13. Hur kommer det sig att ni har några inlägg kring träningsmatcherna? (Det har ni väl alltid haft?). Första 25 och är grymt imponerad av Gomez, framförallt offensivt.

  • Därför att jag inte är ledig… 🙂

 14. Nu är det bara att hoppas att Benteke levererar. Hoppas verkligen detta blir bra. Fast jag som många andra skulle vilja ha in en DM. Carvalho hade varit drömmen men det förblir nog en sådan…

  • Ruben Neves e också snuskigt bra

 15. Någon som vet varför Moreno inte fått lira något hittills i träningsmatcherna? Gomez har ju gjort det fantastisk bra idag hittills, men jag bara undrar om Moreno har hamnat i Rodgers frysbox?

  • Läste nyss att Moreno varit skadad! Han har inte hamnat i frysboxen!

 16. Vi verkar satsa på ”anfall är bästa försvar” nästa säsong. Bortsett från Clyne och obeprövade (fast lysande idag enl. rapporter) Joe Gomez så har vi enbart satsat på offensiva värvningar. Tycker som många andra att en DMC samt kanske t.o.m. en vb vore bra. Men med tanke på Bentekes prislapp så lär vi inte få ser fler som ju också herr Brendan Rodgers antytt.

  Hoppet är det sista som överger människan sägs det, och jag kommer hoppas till deadline-day på ytterligare värvningar.

  Se nu till att sälja lite överskott (Enrique, Borini, Balotelli och Lambert) också.

  • Såsom BR pratar om Gomez verkar det som att Gomez kommer att få lira back-up VB, vilket jag inte är helt skeptisk till. Visst, det är inte en titelutmanande backlinje, men en som aspirerar på topp fyra tycker jag. Däremot en DM, hur mycket jag än gillar Can så hade det varit bra med någon som håller lite högre kvalité redan denna säsongen.

  • Can är ju inte en utpräglad DM utan mer Box-to-Box i mitt tycke.

  • Vi måste få bort spelare som Lambert, Borini och Balotelli innan vi värvar fler. Sen tror jag en ny DM bara blir värvad om vi får ett hyfsat bud på Lucas. Jag tror definitivt inte att han är slut. Känns ändå som om vi har tillräckligt med spelare på alla positioner nu. Självklart kan DM och VB förstärkas men så länge vi har Lucas och Enrique så är ju det hyfsade backuper. 🙂

  • Vem är Lucas backup för? Just nu är han den enda defensiva mittfältaren vi kan ställa på planen. Han är en okej backup men vi behöver verkligen en bra första DM. Alla lag över oss har en bra sittande mittfältare och kanske i en värld där det är små marginaler så kan det vara avgörande..

Kommentarer är stängda.