Inför matchen:

Startelvan: Reina; Johnson, Skrtel, Carragher, Coates, Enrique; Henderson, Adam, Gerrard, Downing; Kuyt.

Bänken: Aurelio, Carroll, Doni, Shelvey, Kelly, Flanagan, Bellamy.

* * *

Efter matchen:

Matchen mellan Liverpool och Stoke slutade 0-0. Det betyder att Stoke har tagit 4 av 6 möjliga ligapoäng mot Liverpool den här säsongen, vilket de naturligtvis är mycket nöjda med.

Mycket överraskande valde både Liverpool och Stoke att inleda matchen med till synes defensiva uppställningar – betydligt lättare att förstå i Stokes fall än i Liverpools. Det var hängslen och livrem som gällde i LFC-laget, som till mångas stora besvikelse mönstrade väldigt många försvarsinriktade spelare.  Det innebar att Stokes anfall i stort sett aldrig utgjorde något hot, men samtidigt också att Liverpools anfallsspel blev lidande.

Liverpool saknade både spelare och idéer i anfallsspelet. Man hade oerhört stort bollinnehav, men hotade väldigt sällan Stokes köttmur till försvar. Under matchens 90 minuter lyckades inte Liverpool vaska fram mer än några hyggliga chanser, vilket naturligtvis inte räcker, då man inte har någon spelare som gör mål på hyggliga chanser. Det behövs snarare 5-6 riktigt heta målchanser för att en spelare som Kuyt ska göra mål nuförtiden.

Kuyt spelade ensam anfallare under majoriteten av matchen och det var givetvis ingen lätt uppgift, med tanke på mittfältets bristande kreativitet och löpningar. Det är märkligt hur dåligt en ”färdig” spelare som Downing presterar och jag skulle absolut inte protestera om Sterling ges chansen på hans plats i nästa match.

Som alla vet var detta bara en av många hemmamatcher där Liverpools anfallsspel har inneburit tappade poäng. Den här gången kunde man inte ens skylla på storspel av motståndarmålvakten eller ramträffar – den här gången var den egna prestationen helt enkelt alldeles för dålig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Fy fan vilken tråkig fotboll vi spelar, finns ju ingen i straffområdet. Det funkar inte att rulla boll utanför straffområdet och spelet leder inte någonstans.

 2. b-geroge#
  HÅLLER MED helt sjukt!
  IN med en ny anfallare NU!!

 3. VI spelar lite i sidled och hoppas någon möter eller kommer i djupled, vad är taktiken och fantasin?

 4. det här spelet håller inte 2012… vi saknar allt vad kantspel, fantasi & rörelse heter..

 5. En typisk match mellan två mediokra lag. Där Stoke är det bättre laget eftersom dom faktiskt är bra på något, försvara.

 6. Dags att ändra reglerna i fotboll så att 0-0 ger noll poäng till båda lagen. Adam borde blivit utbytt med Hendo och Shelvey in. Skrtel bäst på plan.

  COYR!!!

 7. F#n va j#vla illa! Bara att inse vi kommer ALDRIG nå cl med KD som manager!! Vi har noll spel, idiotiska startuppställningar och helt under isen på fasta… inte enns messi skulle lyckas i vårt usla spel!

 8. VI BEHÖVER EN FORWARD!!!!! MOUSSA SOW, DEMBA BA, LLORENTE, DOUMBIA, VEM FAN SOM HELST MEN CARROLL HÅLLER INTE

 9. Varför värva? Vi har ju redan inhandlat de med bästa statsen.. ser inte vår trupp som största bekymmret utan den obefinliga speliden och kanspelet.

 10. Var det någon som vi skulle behållt så vare N’GOG! Saknar honom.

 11. Bederlof; du är helnöjd med kuyt, hendo & downing? De var ju SÅ mycket bättre än Carroll…

 12. Salmon… Om vi har köpt spelarna med de bästa statsen, så är det väl bevis på att statistik kanske inte riktigt säger allt om en spelare. Vet inte vilka stats som var positiva för Carroll. Men det är ju tydligt att denna statistik inte var tillförlitlig.Enligt min menning är det tydligt att Suarez är den enda anfallaren av riktigt hög klass.Så nog behöver man värva.

 13. Det är mer än att få in nya spelare, vi har massa saker som inte stämmer just nu. Hur tränar killarna? håller taktiken KK använder i dagens fotboll och finns det rätt resurs för det?

  Inte svårt att se hur passnings spelet och spelförståelsen är i dagens LFC.

 14. Roligt på träningarna och i omklädningsrummet visst Kenny men kul på planen verkar dem inte ha eller beror det på att 2012 kan man inte ha ett så segt innermittfält med undantag av Gerrard… Vad värvades Downing för? Hans löpningar finns i ju inte… Hemma måste vi starta med 2 anfallare när vi ute kan lira med Suarez… Visit vi vann mot Shitty i ligacupen men vad betyder det nu? 7 oavgjorda hemma pinsamt… Blackburn och Bolton har gjort mer mål än vi har vad ger det för betyg till vårat anfallsspel? Varför finns hörnor? vi gör ju inget av dem ändå… In med en anfallare snabbt tack

 15. Tyvärr så håller jag med er alla om att det här håller inte…. Carrol 350 Mille, hendo, 200 mille, Downing, 200 mille, på vad? Vi har gjort 2 bra värvningar i Enrique och Suarez men tyvärr måste Kenny ta på sig mycket av det här, Vi spelar inte den fotboll vi alla önskar för tillfället och vad är det som inte stämmer? vad ska vi göra för att det ska lossna? jag har faktiskt ingen aning, nån som vet??

 16. Rafas gamla lirare verkar ha lärt sig att ta löpningar på ytor iaf.. Kuyt, Glen, Maxi, Gerrard osv. gör det allihop.

  Det här är väl som att svära i kyrkan men fan vilka kassa inlägg Enrique slår och varför ska han hålla i bollen så länge. Det samma gäller Downing. Varken Bella, Adama eller Downing bör ta några hörnor heller, när ska vi få se Adams beryktade vänsterfot?

  Carroll kan väl åtminstone visa lite glöd och inte falla som ett korthus vid beröring. Kuyt må ha kass bollkontroll men han kompenserar det en del med slit och öppnande löpningar.

 17. Börjar tröttna på dalglish, jag som alltid älskat honom.. förstår inte riktigt dagens laguttagning och taktik.. Alla springer o möter ingen springer på djupet! Skertl den enda som va ok.

 18. Dalglish håller inte, Bättre än Roy men Dalglish kommer inte ta oss till något europa spel iår heller. Vi har ingen fantasi eller kontringsspel i laget. Det enda man får se på matcherna är evigt drällande med bollen fram och tillbaka utanför straffområdet. Vad jag tycker man bör göra är att byta ut Dalglish. Carroll, Henderson, Downing och Adam presterade faktiskt innan de kom till Liverpool. Så jag förstår inte varför de inte gör det. Dalglish i all ära men jag tycker vi behöver ny manager!

 19. Framförallt behöver vi en ny Torres.. han hade kommit loss som Kuyt gjorde idag men haft kontroll på bollen. Att han kommer tillbaks känns uteslutet, vet inte vem som är alternativet..

 20. Handen på hjärtat, Carroll är det sämsta fotbollsproffset… nej förresten den sämsta fotbollsspelaren jag någonsin sett.

 21. Skönt att många börjar ifrågasätta KK, ingen är större än klubben och gamla meriter håller inte. Det är inte bara match coachningen/ taktiken som är ifrågasatt utan många andra delar av KK som jag varken har tid eller lust att fördjupa mig i men det saken återkommer till.

  Mot city så väljer vi behålla carroll på plan och vi försvarar oss med nio man samt spel i motståndarnas plan halva finns inte, varför inte ta ut carroll och sätta in kuyt som är en mycket bättre kontringsapelare?

  Idag hade var nöjda med fyra poäng av sex möjliga och för att lyckas med det valde de göra allt förutom spela fotboll/ släppa defensiven och då har vi Carroll på bänken som kan uppehålla två stoke spelare, bra taktik och uttagning av KK??

  Att bara se fem backar på plan och tre på bänken mot stoke säger ju väl allt, även om alla inte spelade i sina ordinarie positioner.

  Nej fan jag orkar inte, efter fem timmars tentaskrivande få jag lyfta på glaset och lugna ner mig lite.

  Jag skriver från mobilen, det kan förekomma fel!!

 22. Lika bra att ta förlusten och sälja Carroll medans vi fortfarande får något alls för honom, han spelar ju sämre än vad jag gjorde som innan jag slutade med fotboll som 14-åring, tyvärr blev jag inte köpt för några 350 miljoner dock 😀

 23. Glömde en sak, var verkligen SG tvungen spela defensiv mot ett lag som stoke?

 24. Att byta ut KK känns som en desperat lösning! Skulle verkligen klubben må bra av den turbulensen? Vi har tack vara våra gamla ägare sålt bort kvalitet och kreativitet under flera år och att tro att allt sånt ska falla på plats direkt känns ju en aning naivt. Visst kan man och ska man ifrågasätta KK ( och för den delen kanske SC också) taktik i vissa lägen. Men jag har ju svårt att se dem säga till spelare att ”ta inte löpningen” ” sök inte ytan ” ” gör dig inte spelbar”, ligger ju ett ansvar på dom också och vi har inte bättre trupp en den vi har och det kommer ta tid att få till den vi hade 2008/2009.

 25. Carra23. Vad visade Carroll idag som kan sägas vara bra…Vi kunde ju lika gärna värva en ny mittback, så kunde man köra Skertel på topp.. Tror att han skulle vara bättre.. För han visar bra mycket bättre inställning än Carroll

 26. Skrtl är bättre på huvudet och med fötterna än carroll! Tyvärr!

 27. Har alla no glömt vart vi var för ett år sedan?

  Vakna och dofta kaffet, vi är ingen topp 4 klubb och har inte varit det på 2 år.

  KD har tagit klubben framåt med de nya ägarna och de bygger för fem år. Ingen kommer få sparken, Carroll kommer inte säljas i vinter och vi måste börja inse att vi är steget bakom. Men lägg ned snacket om att kasta alla spelare, det är inte FM detta.

 28. In med en tränare som vågar vinna, Mourinho vore drömmen!!

 29. RobinD, frågan rör inte om han har tagit oss framåt eller inte, det förnekar ingen. Frågan är dock varför vi har spenderat ca 800 miljoner kr på spelare som inte presterar och dessutom inte visar tillstymmelsen till att ha potential. Torres skjuter iaf bollar i virket, lägger de strax utanför och skapar massor med chanser till sina medspelare. Carroll står stilla, faller som ett korthus och har knappt avslut mot mål… folk kallade Torres för gamnacke förra året, vad föreställer Carroll idag? Downing verkar vara lika obekant med ordet passa som isbjörnar är med plusgrader. Henderson är det tveksamt om ens ghost busters skulle lyckas hitta på planen. Adam, var det inte Bale som borde ha tappat sin fot efter din tackling och inte du?

  Sedan har vi tre okej värvningar, Bellamy är en krutgubbe vi behöver, Enrique sköter det defensiva galant men tyvärr är det offensiva för enformigt.. bollen rör sig snabbare än vad han kan springa, det borde han veta och Coates är en stor talang som inte har bevisat tillräckligt men kostade också där efter.

  På det sålde vi en av våra bästa spelare förra året, Meireles. Sedan kan folk tjafsa om att han skulle kämpat till sig sin chans osv… det gjorde han förra året! Det fanns ingen rimlighet i att inte ge honom kontraktet eller att sätta honom på bänken till förmån för Henderson.. När sådant händer då behöver man inte tänka länge för att förstå att man inte ingår i framtidsplanerna.

  Ja för 800 miljoner borde man kunna göra mer även utan CL-spel. Fotbollsspelare är inte per automatik dumma i huvudet, de fattar att alla inte kan spela i CL-lagen och att det är jämnt i PL. Det finns en hel del häftiga spelare i lagen som inte spelar CL.. t.ex. Jovetic, Llorente, Hernandez, Vucinic etc.. Spelarna kan även övertalas till att tro på ett projekt om man presenterar sin plan.

  Sedan får vi inte glömma att vi snart sålt assistkungen i Serie A och tillika italienska landslagsmannen för 5 miljoner euro vilket innebär 10 miljoner i förlust.. ”glasliraren” populärt kallad som fått sitt första skadeproblem på 2 år, han ska vara borta i 3 veckor….

  Nej visst fan ska Kenny ha skit för sitt agerande vid bygget av laget, men det är inte han ensam som ska bära hundhuvudet. Men jag är rätt övertygad om att våra ägare inte kastar pengar omkring sig utan att KK och DC har fått förklara för dem hur man köper fotbollsspelare då de inte lär ha några större fotbollskunskaper med tanke på sin härkomst.

  Tycker att folk ska ponera lite vad det hade inneburit med Rafa som manager och de nya ägarna. Vi hade troligen haft kvar spelare som Mascherano, Torres och Aquilani.. tänk om han fått pengar att använda helt plötsligen istället för att behöva köpa medelmåttor.

 30. juste… vi har slagit 180 hörnor och gjort 2 mål på de tror jag. Främsta anledningen är att att Adam, Downing och Bellamy slår hörnorna.. vilket ingen behärskar.

 31. OS: håller med, man har rätt att vara kritisk. De flesta är inte så nyanserade i sin kritik som du är dock. De flesta säger sparka alla och köp nytt så löser sig allt, det funkar inte riktigt så.

  Downing, Carroll och Adam har varit direkt dåliga jämfört med när de köptes. Hendo ska inte behöva ta en nyckelroll i år och får ta skit som Lucas för att han inte är riktigt mogen direkt när han kommer till klubben.

  Man kan lugnt säga att iden om att värva spelare med EPL erfarenhet för att prestera direkt inte höll 100% men jag har iaf tålamod med att ett nybygge tar tid.

 32. Självklart tar det tid men tyvärr är det inte riktigt som att driva ett företag, går ett företag med förlust några år är det okej om man har en plan som är realistisk och långsiktig. Fotboll och sport i allmänhet kräver prestation varje år för att inte hamna i en ond spiral, missar vi CL även den här säsongen då riskerar vi att tappa våra stjärnspelare och möjligheten till att värva nya minskar… var hittar vi t.ex. en ny Suarez eller Reina?

  Precis som du säger har Hendo fått allt för stort förtroende men samtidigt kostar man 20 miljoner borde man kunna blixtra till lite oftare än de 2-3 matcherna han har gjort (han har väl spelat de flesta PL-matcherna). Kenny har skött inskolningen dåligt och han har på det sänkt Kuyt och förlorat Meireles. Jag tror att vi hade gjort mer kortsiktiga resultat om vi haft kvar Meireles men även om Kuyt fått mer förtroende, ingen har väl glömt att han var rätt bra i slutet av förra säsongen.. han är inte slut men säkert lite halvsänkt. Men Hendo ska ha skit han också, har han nu fått förtroendet måste han också vilja vara mer delaktig.

 33. Ptja visst kan man välja att se er hela, skulle vilja göra en längre utläggning men sitter på mobilen.

  Som jag ser det så var en CL plats ett på förhand rätt ouppnåeligt mål. Jag tycker att truppen vi har kontra City, Utd, Spurs, Chelsea och Arsenal var för dålig.

  Sen var strategin tydlig, värva unga och utvecklingsbara home grown spelare som har starkt återförsäljarvärde.

  Jag vill lägga stor skuld på Adam och Downing som har otroligt dåliga leveranser till anfallarna. Carroll hade för högt ställda förväntningar och han är inte bra när man inte försöker utnyttja hans styrkor. Anfallsspelet ska vara centrerat kring honom och det kommer det inte bli så länge vi har Downing på högern och Suarez som ytter.

  Vi skulle ha två breda kanter och slå tidiga inlägg och inte som nu vänta tills den lilla fart Andy besitter är borta efter löpningarna in i boxen.

  Inget kommer bli bättre av att KD får sparken iaf och spelarna vi köpt måste ges mer än en halv säsong.

 34. Att ha ett anfallsspel som bygger på att man bara skall slå inlägg på Carroll låter väldigt engelskt 70-tal. I dagens fotboll måste väl en spelare kunna mer än bara nicka. Annars kan vi lika gärna damsuga hela USA på unga basketspelare som är ungefär 2.20-2.40 och sedan lära dem att ställa sig i straffområdet och vänta på inlägg..

 35. Varför inte ge A. Morgan chansen istället för Carroll? Kan ju knappast bli sämre iaf.

 36. John Doe, inlägg betyder inte per automatik nicka men det är väl ingen hemlighet att Carroll aldrig varit en genombrottspelare, aldrig haft någon märkvärdig teknik, utan var stark i dueller och har ett bra skott.

  Köper man en sådan forward så ska man anpassa sig efter honom för han kan inte anpassa sig till pass and move, han är inte tillräckligt mobil eller tekniskt skicklig.

  För mig en konstig värvning faktiskt, beskyller dock inte Carroll för allt, han har inte fått en chans att prestera. Tror aldrig jag sett ett lag ha så dåliga ration på hörnor och crossar..

 37. Jag vet att inlägg inte automatiskt betyder höjdbollar.. Men när det gäller Carroll så innebär det i stort sett alltid höjdbollar eftersom han är så stillastående. Sedan har han fått chanser.. Det är bara det att han inte klarar av att prestera på en acceptabel nivå. Istället kanske man skulle fundera vad Suarez kunde ha presterat om han spelat med en annan spelare än Carroll.

 38. Carroll har gjort fler mål än Kuyt som var vår bästa målskytt förra året..

  Sen har han bränt 4-5 riktigt bra chanser eller mer därtill kanske, och de borde han ha satt. Men det är fortfarande inte hans fel att han köps till ett system som inte passar honom.

 39. Att han har gjort mer mål än Kuyt säger ingenting… Kuyt spelar ofta på en kant. Medan Carrol oftast befinner sig i straffområdet, där det är enklare att göra mål.
  Sedan är det ingen merit att han har bränt 4-5 chanser utan talar mer för att han fått större chanser att prestera än vad vissa vill erkänna. För han skapar ju nästan inga av dessa chanser på egen hand.

  Och det är inte hans fel att han köpts in. Däremot finns det utrymme för en ökad arbetskapacitet när han väl befinner sig på plan. Tydligen har Reina fått frågan om vem som är mest träningsvillig i truppen samt vem som minst träningsvillig. Spearing var den som körde hårdast på träningarna. Gissa vem som var den som Reina ansåg tog i minst….

 40. John Doe, det säger en del om laget i helhet. Carroll har enligt mig inte fått tillräckligt med chanser för att bli totalt sågad. Hade han inte kostat 35 miljoner pund så hade folk inte klagat.

  Man kan inte beskylla en spelare för att inte prestera när han inte passar in i spelsättet.

  Sen hör man knappt någon klaga på Suarez som faktiskt bara gjort 3 mål mer än Carroll i PL i år och det på ca 400 minuter mer speltid.

  Att varken Suarez, Carroll, Kuyt eller Bellamy gör mål beror på en sak. De har för dåligt understöd. En spelare som Suarez skapar egna chanser men likförbannat har han bara gjort 5 mål!

  Om Reinas uttalande vet jag inget om, men kan absolut tänka mig att det stämmer. Återigen så är det ju något som staben måste ta på sig, de scoutade Carroll otroligt dåligt anser jag.

  Varför? För att han är en spelare man ska bygga anfallsspelet kring, han ska ha massvis med understöd. Han är ingen pressforward som jobbar och sliter utan en gammaldags renodlad target player, men om man ska ha en sådan bör man också ha en djupledslöpande forward bredvid. Carroll ska inte och kan inte spela centralt själv i ett 4-2-3-1 om inte understödet är så pass mycket bättre än det har varit.

  Ludimali: Du fortsätter visa din briljans som soffcoach. Jordan Henderson har representerat England på alla nivåer som finns, blev utsett till årets unga spelare i Sunderland i sin debutsäsong, blivit uttagen och spelat EM-kval med England, blivit utsedd till en av 13 mest lovande talanger av FIFA och var antagligen Sunderlands bästa spelare förra säsongen. Vi var inte den enda toppklubben i England som var intresserade av att värva honom.

  Att han dessutom fått spela på en position till höger som inte är hans bästa stor del av säsongen är ytterliggare ett bevis av hans kvalite, mångsidighet. Han har otroligt hög arbetskapacitet och höll i princip uppe presspelet mot City borta själv i Carling Cup senast.

  Att han dessutom har ca 80% vunna tacklingar och över 80% i passningsprocent dödar folks otroligt bristfälliga kommentarer om att ”han är rädd om benen” osv, precis som folk klagade på Lucas så förstår folk inte rollerna på en fotbollsplan. Man kan inte ha en startelva bestående av 11 Ronaldinhos.

  Det enda som Henderson inte gjort lika bra som förra året är antalet skapade chanser, han skapade 89 målchanser förra säsongen vilket motsvarade en varje 39e minut. På grund av att han är längre ned i banan hos oss skapar han färre.

  Jordan Henderson är antagligen Englands just nu största mittfältstalang tillsammans med Jack Rodwell.

  Dina argument är så otroligt fåniga så att det inte ens går att bemöta dom ”RobinD tror du att man skall ge dem 2 år till. 76 ytterligare startmatcher för att de skall göra ett inlägg eller en passning rätt?”

  Adam och Downing ska ha kritik, de är etablerade spelare i PL och uttagna i sina landslag, Downing vart utsedd till Aston Villas bästa spelare förra säsongen, före Ashley Young så att säga att han var ett panikköp eftersom man inte fick Young är lite löjeväckande.

  KD och DC värvade kortsiktigt och långsiktigt, de som inte har presterat är de kortsiktiga värvningarna utav Downing och Adam som är långt under sina nivåer. Carroll och Henderson är värvade långsiktigt men även etablerade nog för att bidra i år, vilket Carroll inte gjort. Det är inte för att han är dålig dock, han är bra på det han kan, men vi spelar inte på ett sätt som passar honom och han får inte ut sitt spel.

  Och ja, med spelare som Carroll och Henderson ska vi vänta i 2 år innan pga deras ålder, om man inte anser att Carroll aldrig kommer passa in i modellen som vi ska spela. Då ska han säljas.

  Adam och Downing kan säljas i sommar om de inte blir bättre dock.

 41. Andy Carroll hade varit ett misslyckat köp oavsett vad han kostat. Det är ju helt klart att han inte passar in i Liverpool. Du har rätt i att Suarez inte heller gjort så många mål, och visst saknar mittfältet kreativitet. Men samtidigt måste man fråga sig om något av de mål Carroll gjort beror på någon form av skicklighet som han har. För om man befinner sig så mycket i straffområdet och bara väntar på bollar så är det ju nästan oundvikligt att inte man gör mål någon gång.