Inför matchen:

Startelvan: Reina; Johnson, Skrtel, Carragher, Coates, Enrique; Henderson, Adam, Gerrard, Downing; Kuyt.

Bänken: Aurelio, Carroll, Doni, Shelvey, Kelly, Flanagan, Bellamy.

* * *

Efter matchen:

Matchen mellan Liverpool och Stoke slutade 0-0. Det betyder att Stoke har tagit 4 av 6 möjliga ligapoäng mot Liverpool den här säsongen, vilket de naturligtvis är mycket nöjda med.

Mycket överraskande valde både Liverpool och Stoke att inleda matchen med till synes defensiva uppställningar – betydligt lättare att förstå i Stokes fall än i Liverpools. Det var hängslen och livrem som gällde i LFC-laget, som till mångas stora besvikelse mönstrade väldigt många försvarsinriktade spelare.  Det innebar att Stokes anfall i stort sett aldrig utgjorde något hot, men samtidigt också att Liverpools anfallsspel blev lidande.

Liverpool saknade både spelare och idéer i anfallsspelet. Man hade oerhört stort bollinnehav, men hotade väldigt sällan Stokes köttmur till försvar. Under matchens 90 minuter lyckades inte Liverpool vaska fram mer än några hyggliga chanser, vilket naturligtvis inte räcker, då man inte har någon spelare som gör mål på hyggliga chanser. Det behövs snarare 5-6 riktigt heta målchanser för att en spelare som Kuyt ska göra mål nuförtiden.

Kuyt spelade ensam anfallare under majoriteten av matchen och det var givetvis ingen lätt uppgift, med tanke på mittfältets bristande kreativitet och löpningar. Det är märkligt hur dåligt en ”färdig” spelare som Downing presterar och jag skulle absolut inte protestera om Sterling ges chansen på hans plats i nästa match.

Som alla vet var detta bara en av många hemmamatcher där Liverpools anfallsspel har inneburit tappade poäng. Den här gången kunde man inte ens skylla på storspel av motståndarmålvakten eller ramträffar – den här gången var den egna prestationen helt enkelt alldeles för dålig.