. . .

Nu har Liverpool hållit en presskonferens där man bekräftade att man vill renovera Anfield och utöka publikkapaciteten istället för ett bygga en helt ny arena.

Liverpool berättade dock inte hur mycket ombyggnationen av Anfield kommer att kosta eller hur det kommer att finansieras.

Klicka på länken nedan för att läsa Ian Ayres ord om beskedet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Det borde klickas mer på gröna tummen upp här.

  Jag tycker att det är underbart att vi stannar på Anfield. Vi är en klubb där historia betyder mycket för oss och att slippa flytta in en nybyggd själlös arena (typ Emirates) tycker jag personligen är underbart.
  Visserligen så tycker jag att de förslag på nybyggnationer som lades fram såg helt klart bra ut. Men det skulle ju ta hundra år innan de hade uppnått samma status och emotionella kopplingar som Anfield har idag.

  Så tryck nu på gröna tummen gott folk. 😉

  Eller hur är det egentligen meningen att man ska använda tummarna? Ska man klicka på bra/dåligt innehåll eller ska man klicka på bra/dåligt blogginlägg?

 2. Bob, De flesta klickar nog bra/dåligt efter innehållet. Eller för att vara mer specifik, de ogillar/gillar spelaren som ryktas till klubben.

  Jag tycker att det är ovanligt många som verkar vara eniga i den här frågan faktiskt. Hade förväntat mig en ganska het diskussion härinne där det fanns många som ville ha en helt ny arena istället, men den diskussionen verkar helt ha uteblivit.

 3. Förstår hur du tänker JesperEss.
  Jag älskar Anfield och det är otroligt mycket historia i den arenan.
  Men om jag försöker att inte tänka med känslorna hade nog en ny arena varit ett bättre alternativ då den kan generera mer inkomster till klubben vilket i slutändan kan bidra till bättre spelare.
  Så jag är både positiv och negativ till uppgraderingen av Anfield.

 4. Ja för det första är det kanon tycker jag att vi blir kvar på anfield. Sen tycker jag det är vettigt ur en ekonomisk synvinkel.
  kostar det 150 m £ att öka den till 60 000 tycker jag det är en bra deal. När man bygger nytt och räknar med en kostnad på ca 350 m så skenar det ofta iväg o kostar upp mot ca 500 m £. detta innebär höga lån vilket ger tunga avbetalningar varje år och lite ekonomiskt svängrum för en arena med 65 000 platser.
  Om vi nu istället bygger på och får marken bakom main stand att bygga restauranger och hotell så innebär det extra inkomster lite som man gjort i Boston med fenway park där man gjort om gatan till restaurang och souvenirområde.
  Detta får man ju även hjälp av staden Liverpool som ska vara med o finansiera detta område samt ombyggnation av vägar samt upprustning av hus i området.
  Detta gör att vi kan betala 150 M £ för ett helt färdigt komplex vilket även är en bra deal. Avskrivning på 10 år så är vi på nollläge vilket borde ge oss riktigt stora möjligheter att tjäna riktigt bra pengar.

  Det skulle ta 20-30 år o betala av en ny arena med endast 5000 fler stolar och då har man inte räknat in extra intäkter för ett hotell och restaurangområde. Personligen tror jag det skulle således med rådande transferstrategi ta oss längre tid att komma ikapp toppen med en ny arena än detta uppgraderings alternativ.

 5. Det negativa med att det inte blir en ny arena är att det känns som att detta beslutet som nu tas borde ha kommit för 10-15 år sedan. Dvs att vår framtid är på Anfield. På så sätt så hade man ju successivt i ett tidigare skede kunnat utöka arenakapaciteten för att möta efterfrågan och dessutom kunnat konkurrera på mer lika villkor med exempelvis Man U.
  Men var det inte så att klubben tidigare nekades att utöka stadion på befintlig plats då det inte uppskattades av alla boende i området? Rätta mig om jag har fel.
  Hur som helst så känns det som att det tagit alldeles för lång tid att komma fram till detta, i mitt tycke, helt korrekta beslut.
  Men, men, Bra som sagt. Trevlig nyhet.

 6. Anfield är kanske den mest historiska arenan av alla i världen. Det är bara kolla Arsenal, hur har det gått för dem sen de bytte till Emirates?, en ful själlös stålgrotta är vad det är.

  Jag är FÖR att stanna på Anfield!, världens finaste arena!

 7. Härligt att det tummas upp för fullt nu.
  Härligt att de flesta av oss verkar tycka att detta är den bästa lösningen.

 8. Om vi redan idag är den publik som sjunger starkast och bäst i England samt gör intryck på en massa storstjärnor som besökt Anfield genom åren. Tänk samma arena med 20 000 fler åskådare. Jojo, då blir det åka av..!!;)

 9. Bob, Jag vet inte om man nekades att utöka Anfield. Men det var osäkert hur det skulle lösas med de som fortfarande bodde där osv. Men nu har man väl ifrån kommunhåll faktiskt bestämt sig för att rusta upp på allvar.

  Men för alla oss som varit vid Anfield så var det ju bara en tidsfråga innan kommunen rensade upp och byggde nytt i området. Jag menar att folk ens kan bo i rucklen (som det faktiskt handlar om) är ju faktiskt helt otroligt. Hade bostäderna legat i Sverige hade de antagligen rivits för minst 20-talet år sen. Så man kanske helt enkelt tar två flugor i en smäll här. Liverpool FC utnyttjar kommunen, och kommunen utnyttjar Liverpool FC. En perfekt lösning på problemet tycker nog båda parter.

  Och det verkar faktiskt vara väldigt enigt härinne också, för den gröna knappen verkar populär.

 10. Så djälvulskt gött!!!!
  Anfield är den mest klassiska arenan i världen! Alla vet vad Anfield är!
  Fan vad ljud det ska bli på Anfield nu! Tänk om vi får en 60000+ arena…! Ryser bara av tanken!
  Vill så jävla gärna se ritningar! Hoppas även att dom fixar ett par louger som vi kan hyra ut dyrt!
  Hade även varit coolt om uppfräshningen runt om innebar att det blev nån slgs Liverpool gata med massa pubar och affärer som Liverpool äger!

 11. Om jag har fattat de rätt så ska inte arenan heta anfield efter renoveringen. Namnbytet ska hjälpa o finansiera kostnaderna

 12. Oliver, De har varken sagt bu eller bä om namnbytet från officiellt håll. Ayre sa igår att möjligheterna till finansiering av utbyggnaden ser goda ut (typ). Det kan man ju iofs tolka som att de säljer ut namnet, men inte helt säkert.

  Tycker det är grymt att vi stannar! Nu måste jag bara boka en resa så man får se detta tempel både före och efter. 🙂

 13. När jag kom till Anfield första gången var det verkligen fantastiskt då arenan som ni säger innehåller så många fantastiska ögonblick som format dess historia och därför Liverpool FC, vilket gör de båda så intimt sammankopplade vad gäller identitet. Det ska dock sägas att arenan är från stenåldern, ett betongkomplex som i sig själv som arena betraktad ger noll och inget i varken service eller underhållningsvärde vad gäller restauranger, inköp i paus m.m. Bakom läktaren liknade det mer betongtunnlar och betonggrottor. Självklart går folk till arenan för att i första hand se och uppleva fotbollen…men Anfield är en väldigt sliten arena och jag undrar hur de med en restaurering samtidigt ska öka publik kapaciteten och samtidigt skapa en modern arena som kan attrahera människor i många många år framöver, för jag utgår från att en ny arena ligger långt in i framtiden om de investerar 150 miljoner pund nu. Så jag är verkligen delad till beslutet att stanna.