[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Liverpool gjorde ingen desperat storvärvning (läs Radamel Falcao) under transferfönstrets sista dag. Många trodde att klubben inte gjorde någon värvning överhuvudtaget – men så var inte fallet. Det har visat sig att man gjorde en smygvärvning i form av talangen Madger, som är en spansk U17-landslagsman från Villarreal.

Enligt The Liverpool Echo hade Madger ett år kvar på sitt kontrakt med Villarreal och ville inte förlänga. Då valde den spanska klubben att låta honom gå för att undvika en free transfer nästa sommar.

Som unga spelare numera i stort sett alltid gör har Madger bekräftat övergången på sin twitter:
https://twitter.com/Madger7/status/507069798241411072

* * *

Uppdatering:

Enligt The Telegraph kommer Liverpool att frysa ut Fabio Borini sedan denne tackat nej till fina erbjudanden från både QPR och Sunderland. Tidningen skriver att Liverpool är förbryllade över Borinis beslut – inte minst eftersom Brendan Rodgers hade informerat italienarne om att han troligtvis inte kommer att få speltid den här säsongen.

Därefter försvarade Borini sig med ett antal tweets:
https://twitter.com/borinifabio29/status/506757652446461952
https://twitter.com/borinifabio29/status/506757755093680130
https://twitter.com/borinifabio29/status/506757871200378880

Telegraph uppger att QPR erbjöd Borini en högre lön än sin nuvarande, men då ska han ha krävt en veckolön på hela £95 000 och dessutom en utköpsklausul på mindre än £10 miljoner. QPR var villiga att betala honom en fet lön, men ville inte inkludera utköpsklausulen i kontraktet. Liverpool å sin sida, ska ha varit beredda att ge Borini en slant för att acceptera flytten.

Det sista som Borini har meddelat via twitter är en hyllning till en artikel i The Anfield Wrap:


https://twitter.com/borinifabio29/status/507190692792532992

Borini har både retweetat och berömt artikeln i The Anfield Wrap.

19 kommentarer
 1. Läser överallt på nätet ang Borini och att han vägrade skriva under kontrakt med QPR o sunderland och många kallar han massa namn och skit. Men kolla Hendo, Ramsey och Lucas för ett par år sen. De var spelare som fansen ville bli av med och även klubben, men istället kämpade de och utveckligen var sjuk!

  Borini kanske överraskar oss alla och blir en PL spelare som vi kan räkna med på riktigt! En stadig rotationsspelare som leverar vid varje tillfälle han får… Konstigare saker har ju hänt!

  • Löser ju inga problem att frysa ut honom iaf!

  • Vad är definitionen av att ’frysa ut’ en spelare i dagens fotboll? Borini kommer ju antagligen att träna med Liverpools A-lag. Att han inte kommer få speltid eller kanske oftast inte ens en bänkplats beror ju på att andra anfallsspelare är bättre.

  • De tjänar aldrig på att frysa ut någon utan han ska behandlas som de andra. Man vet ju inte, tänk om Sturridge, Lambert och Balotelli går sönder, då kanske vårat hopp står på hans axlar och skjuter oss till liga guld. Det är väl bättre att ha honom tränad och igång med fotbollen ifall han väljer att vilja lämna så kanske vi kan iaf få en kr för honom.

  • Pär: Självklart kommer Borini att få bra träning i Liverpool. Det som han inte kommer att få är speltid och detta av den enkla orsaken att andra spelare på hans position bedöms vara bättre.

   Jag tycker att själva vinklingen med att klubben ska ”frysa ut” honom är missvisande från mediernas sida. Man ska snarare peta en spelare som inte platsar, vilket väl är ett helt givet beslut för en klubb på elitnivå?

  • Självklart ska han inte få spela om det finns bättre alternativ, men det är i mitt tycke inte ens nära av att ”frysa ut” honom.

  • Jag ser inte och har aldrig sett potentialen från honom att spela i en klubb som utmanar om titeln. Han hade en bra säsong i Sunderland men gjorde knappt mål. Och dom han gjorde kom från straffpunkten. Han va en billigare Soldado.

   Lucas har jag aldrig velat bli av med och kritiken mot honom åren innan skadan mot Chelsea va otroligt överdriven och hade nog mer att göra med att man letade efter en syndabock att skylla då laget gick dåligt. När han först kom till Liverpool så va jag lite ”vem är den här killen” men allteftersom han spelade så växte han på mig och är en favorit.
   Han har fortfarande en plats i klubben och det är att spela då Gerrard inte gör det. Som ensam DM kommer han göra det bra. Han är en skicklig passningsspelare och bra i positionsspelet men har tappat farten efter skadorna likt Gerrard har gjort men p.g.a. skadorna och åldern.

   Hendo visade upp sina kvalitéer redan i Sunderland och hade då allas ögon på sig. Liverpool lyckades snappa upp honom och sen började spela honom på kanten utan riktiga direktiv. Han va ineffektivt och försvann från matcherna men man såg att det fanns en bra spelare där under.
   Va förtjust i Hendo sen början och tycke inte han fick en riktig chans att visa upp sig från sin bästa sida förrän Brendan kom in. Då kunde man stolt stå där med ett stort flin och säga ”va va de ja sa!”.

   Jag har inte sett något av detta i Borini. Antingen är killen otroligt jävla äckligt girig eller så har han en riktigt stor revanschlust. Vilket det än är så har han tagit fel beslut att stanna i klubben sett till hans egna fotbollskarriär.
   Jag gillar den typen av spelare han är, en riktig kämpe. Kuyt va likadan och en stor favorit. Men Kuyt va också en toppklasspelare, det är inte Borini.

  • PJ: Jag tycker att det verkar som att Borini inte ville flytta till vilken ’skitklubb’ som helst. Han vill spela i en storklubb, såvida han inte får löjligt hög lön och möjlighet att röra på sig ganska snabbt (utköpsklausul…). Så tolkar jag hans beröm av Anfields Wraps artikel (se uppdateringen längst ner i detta inlägg).

  • Jo jag läste dem efter att jag skrev mitt inlägg då den inte va uppe på sidan när jag skrev den.

   Men om det nu blir så att han inte får spela något tills Januari så har han knappast höjt sina aktier. Ingen storklubb kommer vilja ha honom om nu det är hans ultimata mål. Han har förlorat ett halvår av den kanske viktigaste perioden i hans karriär. Ingen klubb kommer vilja betala £14m för honom igen så där är Liverpool redan stora förlorare.
   Om han hade gått till Sunderland så hade han fått spela varje vecka och kunnat visa upp sig för fotbollsvärlden. Om han hade gjort succé så hade bättre klubbar blivit intresserade. Vem kan han imponera på från läktaren eller bänken?
   Borini va en bra värvning när vi slutade 6a-7:a men nu har klubben ”out grown him”.

   Sunderland är ingen skitklubb(ja jag vet att du syftar på QPR). Dom tillhör midtable lagen vanligtvis och hade varit ett bra skyltfönster samtidigt som det är en klubb som är villiga att sälja om spelaren vill bort.

   Jag kan erkänna att jag hade en kneejerk reaktion att han sa nej till QPR och begärde en sjuk lön, vem hade inte det?
   Men efter att man lugnat ner sig lite så förstår man att han inte ville till QPR för vem fan vill det som har någon som helst självrespekt kvar.
   Men en flytt till Sunderland för honom hade varit bra om dom hade tagit tillbaka sin plats i mitten av tabellen.

   Nu har han gjort sig lite ovän med klubben och valt att stå över ett halvår av sin fotbollskarriär. Jag tycker helt enkelt att han inte har tagit ett bra beslut ur en karriär synpunkt och till råga på allt gjorde det på ett uselt sätt. Han kommer ha stämpeln som ”girig” på sig dom närmaste åren och det kommer inte gynna honom när han letar ny klubb i framtiden.

 2. Jag tror på Borre, efter sejouren i Sunderland och ett par baljor med ett i facit inte helt bra lag/mittfält som kan leverera bollar som Gerrard o CO har han faktiskt bevisat att han kan göra mål, med ett sämre mittfält än vad LFC besitter.

  Kan han ta denna chansen att vilja utvecklas och kämpa då kommer BR testa att spela han ofta, även om han sagt att speltiden kommer bli begränsad.

  Ang. topic, skitkul med talanger som väljer ”oss”, hoppas man får se den dagen alla våra talanger spelar för klubben med hjärta och kämpainsats som våran hänförare gjort under alla dessa år, tummen upp!

  • Toye: Fast egentligen gjorde Borini knappt några mål alls i Sunderland om räknar bort straffarna. Därför tycker jag inte att man kan säga att han bevisade något på målskyttsfronten där. Straffarna kan man räkna bort ur ett Liverpoolperspektiv eftersom han inte kommer få slå straffar i LFC ändå…

   Problemet med Borinis möjligheter till speltid är ju att andra spelare helt enkelt är bättre. Jag kan inte se Rodgers välja bort Sturridge, Balotelli, Markovic, Lallana, Sterling etc för att kunna trycka in Borini någonstans i laguppställningen.

  • Du har helt rätt P men, alltid detta men, BR strävar efter hungriga spelare, Fabbe Verkar ha hungern (får vi hoppas) alternativt så är det storhetsvannsinne OCH detta hoppas jag aldrig sker, tänk om Sturre/Ballo går sönder, ännu värre vore om Rahem går sönder tillsammans med någon av de andra topplirarna, då kan Fabbes val att stanna kvar vars en skänk från ovan.

   Intressant hursom, ser fram emot denna säsong.

 3. Se det ur hans perspektiv. Tillhör man Liverpool vill man inte byta ner sig, så enkelt är det. QPR och Sunderland är inga drömklubbar och han kanske hoppas att någon storklubb i Serie A hör av sig om prislappen sjunker vilket den lär göra till nästa fönster.

 4. När jag läser det här tänker jag på Jack rodwell. Han sa att speltid är det som räknas, att gå till en storklubb och sitta på bänken är slöseri med tid. Han bör ju veta.

  Man utvecklas genom att spela matcher och det hade han fått i både QPR och sunderland. Nu kommer minst ett halv år vara meningslöst för honom. Ärligt talat har jag aldrig sett någon potential hos honom, tycker inte han är speciellt bra på nåt. Möjligen löpstark men knappast snabb och lfc insåg nog att det budet dem fick vara ett överpris på borini som de ej kunde tacka nej till.

 5. Jag tycker det är ett absurt agerande av Borini. Gud vet att jag avskydde den värvningen från första början, och inget har övertygat mig att jag haft fel. Han var inte nämnvärt bra i sunderland, slog mest straffar och gjorde ett par enkla mål. Trodde vi skulle bli erbjudna runt 5 milj för honom och han i sin tur kanske 20-30 000 pund i veckan. Istället kommer två fantastiska erbjudanden. Både för Liverpool och spelaren, och han tackar nej… En medioker spelare blir erbjuden spel och en halv miljon i veckan av ett PL-lag, istället för att sitta på läktaren på Anfield! En spelare som själv tror att han kan bli något och har aspirering på att spela i Italiens landslag och på hög internationell nivå. Allt säger att en sån borde lämna och ta speltiden. Gör han det bra kommer andra klubbar att rycka i honom och han kan få sin miljon i veckan (om det nu är så sjukt viktigt).

  Nää, helt jla absurt är det, om nu L-pool verkligen varit tydliga mot honom. Får ju ändå hoppas att BR sagt att han kommer att få chansen osv i år, annars är Borinis agerande så felaktigt av en kille som måste spela regelbundet.

 6. Rodgers förtjänar faktist en del kritik för sina värvningar enligt mig. Visst har guldklimpar som sturridge och coutinho tillkommit men spelare som aspas, alberto, borini och assaidi har inte lyckats så bra! Ingen av dessa hade egentligen bevisat något innan de kom heller, vilket gör värvningarna av dem märkliga. För pengarna vi lagt på dessa spelare kunde vi köpt 1-2 klasslirare, istället är nu 3 av 4 spelare utlånade och den fjärde vill vi bli av med.

  • Det är svårt att kritisera Rodgers för helheten när helheten är han har byggt en titelutmanare utan att spendera enorma pengar (netto). Sen är inte Rodgers ensam om att bestämma vilka spelare som ska värvas, men Borini var ju definitivt hans värvning – och därför måste den nuvarande situationen kring honom kännas extra sur för Rodgers.

  • I sommar har han värvat Moreno, Manquillo, Can, Lovren, Lallana, Lambert, Markovic, Balotelli och Origi. Alla som har spelat förutom Lovren har varit bra och höjt laget om man kollar till deras roller.
   Lovren har sett lite övermodig och övertänd ut i spelet såhär lång men om han kan replikera Dortmund matchen så blir han guld värd.
   Moreno gjorde ett par misstag i sin debut men va MOTM hos flera mot Spurs.
   Manquillo har visat sig vara klasser bättre än Johnson på i stort sett allt.
   Can har varit bra den lilla tiden han spelat i ligan och imponerande stort på försäsongen.
   Markovic har visat prov på självsäkerhet, skicklighet och speed det lilla han spelat.
   Lambert har hoppat in och gjort enorm skillnad. Exakt vad en impact sub ska göra.
   Balotelli gjorde en fin debut trots missade målchanser och visade att han är villig att följa Liverpools spelfilosofi.

   Sen har vi sparkapital i Lallana, en av ligans bästa spelare förra säsongen, som jag är övertygad om kommer göra stor nytta.
   Origi är en för framtiden och spelar regelbundet under sin utlåning.

   Man ska inte stirra sig blind på dom gamla flopparna när man av allt att tyda har gjort ett riktigt bra sommarfönster då, enligt rapporterna, Rodgers haft större inflytande när det kommer till spelare som köpts in.

Kommentarer är stängda.