[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Jag tycker att Liverpool gjorde ett fantastiskt sommarfönster. Ytterbackspositionerna har fått en rejäl ansiktslyftning av Alberto Moreno och Javi Manquillo. Mittförsvaret har förstärkts av Dejan Lovren. På mittfältet tillför Emre Can en intressant kombination av fysik och spelskicklighet, medan dynamiska trion Lazar Markovic, Mario Balotelli och Adam Lallana tillför mängder av offensiv kvalitet. Dessutom ger Rickie Lambert anfallsspelet en ytterligare dimension.

Den enda positionen där jag saknar en spelare är på målvaktsposten.

För mig vore en målvakt den sista viktiga pusselbiten. Och Liverpool har möjlighet att rekrytera en pusselbit som skulle passa väldigt bra – jag syftar förstås på Victor Valdes.

Valdes

Valdes är som bekant tillgänglig på free transfer och kan således skriva på för en ny klubb trots att fönstret är stängt. 32-åringens skada innebär att han kommer att behöva tid att komma i form, men Liverpool har förutsättningar att ge honom den tiden. Simon Mignolet kanske inte har övertygat helt och hållet, men det finns ingen orsak att ha någon slags panik och omedelbart byta ut honom. Liverpool kan låta Valdes komma i form genom hård träning och cupspel.

Jag tror inte att Valdes skulle bli en ”ny Reina”. Min uppfattning om Reinas negativa utveckling är att han saknade hunger. Om Valdes hade saknat hunger hade han gjort det bekvämt för sig och stannat i Barcelona. Istället gjorde Valdes ett aktivt val att söka sig vidare för att få en ny utmaning. Liverpool skulle kunna bli den utmaningen.

Liverpool ska naturligtvis inte värva Valdes till vilket pris som helst. Det måste ske på klubbens villkor. Valdes måste göras medveten om att han inte blir automatiskt målvaktsetta. Han ska heller inte få någon ”Reina-lön”. Om han accepterar de villkoren ser jag endast fördelar med värvningen.

Mignolet6

Jag har inte blivit helt övertygad av Mignolets spel i Liverpooltröjan. Visst gör han matchavgörande räddningar lite då och då, men han har stora brister. Ibland undrar jag om inte Mignolet är en av huvudorsakerna till Liverpools virriga försvarsspel. Han utstrålar otrygghet, tvekar väldigt mycket vid utrusningar (oftast rusar han inte ut överhuvudtaget) och han har en tendens att tappa bollen när man tror att han har den fastcementerad mellan sina händer.

Om man jämför Mignolet och Valdes, kan man konstatera att båda har väldigt bra reflexer och kan göra helt fantastiska räddningar. Varken Mignolet eller Valdes är särskilt vassa i luftrummet. Däremot finns stora skillnader i spelet med fötterna, erfarenhet samt modet att lämna mållinjen vid utrusningar. Därefter finns tydliga skillnader i kvalitet:

 • Spelskickligheten. Med Valdes mellan stolparna skulle Liverpool få en betydligt spelskickligare målvakt. Brendan Rodgers vill att målvakten ska vara delaktig i lagets kollektiva passningsspel och där håller Valdes onekligen världsklass.
 • Erfarenheten. Den erfarenheten som Valdes innehar ska inte heller underskattas. Han har spelat mer än 500 tävlingsmatcher för Barcelona och vunnit 21 titlar. Det är sannerligen inte fy skam!
 • Utrusningarna. Valdes förmåga att läsa motståndarna och mod att agera med utrusningar skulle underlätta för Liverpools mittbackar är man försvarar sig mot motståndarnas djupledsspel

Det går uppenbarligen att argumentera för att Liverpool bör värva Valdes. Vad tycker ni?

* * *

Uppdatering:

Den gode Balague verkar åtminstone tro att en övergång kan bli av. Han hävdar att Valdes älskar Liverpool och att Rodgers väldigt gärna skulle ha keepern i laget.

Se och hör själva i nedan video:

7 kommentarer
 1. När måste valdes vara klar för lfc för att få vara med i cl gruppspel? Är nästan 100% på att man kan anmälla en ny spelare om man avancerar från gruppen.

 2. Tror det finns en deadline i mitten av september för gruppspel och en deadline för slutspel dvs februari. Med tanke på att han måste bli skadefri innan ev övergång så lär han väl inte bli klar till gruppspelet.

 3. Jag tror Gerrard kan var en anledning till vårt virriga försvarsspel oxå. Visst alla älskar Gerrard, och han slår långbollar som ingen annan, men han är inte särskilt rörlig och bra i försvarsspelet. Tycker vi skulle behöva en riktigt bra DM utöver MV.

  • Håller med dig.
   Älskar Gerrard och han är viktig både på och utanför planen men i försvarsspelet har han många brister. Märks i matcher då vi möter lag som spelar bollen snabbt på mittfältet. Han är ingen grovjobbande DM och det behöver vi.
   Vi behöver en jobbig jäkel på mittfältet som tar skitjobbet ingen annan vill/orkar göra. Någon som retar gallfeber på motståndarna genom att ge dem tjuvnyp och tugga sönder dem med skitsnack.
   Vet inte riktigt vem som skulle klara den rollen bäst av eventuella tillgängliga spelare, det namnet jag kommer på så här på rak arm är De Jong men honom ogillar jag skarpt.
   Vart är Vinnie Jones när man behöver honom? :p

 4. Victor Valdes hade vart en fantastisk värvning om han kommer upp i gammal fin form och har rimliga lönekrav, hoppas på det.

 5. Jag gillar Valdes starkt och tror han skulle konkurrera ut Mignolet ganska lätt.
  Vet att det är många som gillar vår målvakt men i dagsläget håller han inte för ett topplag i PL.
  Har hört folk som pratat om att Valdes inte är så bra, dels p.g.a. skadan men framförallt p.g.a. att han stod i ett Barcelona där han knappt fick ett skott på sig så det går inte att säga hur han är i målet. De menar att han var duktig som extra libro i Barca men som målvakt ställdes han inte inför så mycket prov så han kan inte hålla speciellt hög klass.
  Enligt mig är det befängt att tänka så. Han höll absolut världsklass när han spelade i Barca och jag tror han kommer komma tillbaka starkare än någonsin efter skadan.
  Enda ”problemet” som jag ser det är att han kommer nog ha ganska höga lönekrav och vill nog ha en hög sign on bonus.
  Men jag hoppas och tror att man lyckas förhandla fram ett prestationsbaserat kontrakt med tanke på risktagningen i och med att han är skadad.

 6. Har aldrig varit ett stort fan av Valdes, men visst är han en uppgradering av Mignolet om han kommer tillbaka i form. Mignolet har än så länge inte visat några tendenser till att förbättra sig mot förra året och ser mer och mer ut som ett ganska dåligt scoutat köp.

Kommentarer är stängda.