. . .

Brendan Rodgers tror att Liverpools förbättring på scoutingfronten kommer att bära frukt framöver, även om han skulle misslyckas med att värva sina ”top targets”. Rodgers har identifierat Ashley Williams som den idealiska ersättaren till Jamie Carragher, men många andra klubbar – inklusive Arsenal – är också intresserade av Willams. Newcastles Hatem Ben Arfa är ett annat ”major target” för Rodgers och möjligtvis kommer man att försöka förhandla fram en bytesaffär om Newcastle återupplivar sitt intresse för Andy Carroll. Liverpools förbättrade scoutingnätverk har dock även koll på spelare utanför Storbritannien. Några av de spelarna som Liverpools scoutingnätverk bevakar är Lazar Markovic, Christian Eriksen samt Feyenoords backduo Bruno Indo Martins & Stefan de Vrij (The Times).

Såvida inte Liverpool åstadkommer en mirakulös placering bland de fyra främsta i tabellen, kommer sommarens transferbudget ligger på omkring £20 miljoner, utöver de pengar som försäljningar kan inbringa. Rodgers uppenbara prioritet är två mittbackar, som ersätter Jamie Carragher som slutar och Martin Skrtel som inte längre är önskvärd i klubben (The Telegraph).

* * *

Rodgers har fällt några kommentarer om sina tankar inför sommarens transferfönster:

“There is no doubt there is a natural rebuilding that will come with the likes of Jamie Carragher retiring. I am happy with the squad if I can then put another three or four quality players to it. It is quality we are after, not quantity. We see Coutinho and Sturridge’s quality in January, if we bring in another three or four players of that quality and add that to what we have got then we have got a strong squad,” sa Rodgers enligt The Telegraph.

“You want between 20 and 22 players. I’m talking about two in every position and your three goalkeepers. Then below that having young players who can support that. Of course you have an ideal target, but we are getting to a situation now where, for me, you have to have three players and if one doesn’t come off you have to be comfortable with the other two. If you get one of those you are happy. There is a lot of terrific work going on with the scouting department getting those lists together.

“We never had that in the summer but there were some key positions we needed support in and what I didn’t want to do was waste the club’s money. I like to be extensive and know what we are bringing in, but also we did not have the time and that was the big issue. We are much better placed now. There is great collaboration that goes on between all the departments. January was a productive window for us and hopefully if we do the similar in the summer then it’s going to be a real good place for us.”

* * *

Uppdatering:

Den franska landslagstrion Mamadou Sakho, Kevin Gameiro och Jeremy Menez är på väg att lämna PSG pga bristande speltid. Särskilt de två sistnämnda befinner sig i frysboxen, men inte heller Sakho är en spelare som gillas av Carlo Ancelotti. Den italienska manangern anser att Sakho gör för många misstag och mittbacken fick sig en privat utskällning efter 2-3-förlusten mot Sochaux. Sakho har blivit utkonkurrerad av Alex, som allt som oftast spelar bredvid den givne Thiago Silva (Le Parisien).

Liverpool vill signa Kevin Gameiro i sommar. LFC försökte värva honom i januari, men det blev aldrig något. Arsenal och Dortmund är också intresserade av den flyfotade anfallaren (The Daily Express).

Ashley Williams, Stefan de Vrij, Tom Ince, Hatem Ben Arfa och Kevin Gameiro är namn som Rodgers överväger inför sommarens transferfönster (The Daily Mail).

Stoke, Celtic och Birmingham håller koll på Oldhams jätteanfallare Matt Smith (Skysports.com).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Lite skeptiskt till Williams men Ben Arfa hade jag tagit emot med öppna armar! Kanske har jag sett för lite av Swansea för att se hans storhet.Ben Arfa tror jag hade passat in riktigt bra i dagens Liverpool, det enda som jag tror är ett hinder är prislappen. Newcastle lär inte släppa honom billigt.

  Det här anfallet ser ganska smaskigt ut!

  Ben Arfa – Suarez – Coutinho
  Sturridge

 2. Bra om vi köper Ben Arfa, sen har vi Downing som backup till den positionen. Vad änder med Borini? Jag hoppas han får en till chans nästa säsong, tycker det är tråkigt att sälja direkt om det inte går bra.

 3. Håller med Kribba, känns dessutom inte som att Borini har fått en riktig chans pga skador.

  20 miljoner känns på tok för lite om vi i sommar ska köpa en mittback av klass och dessutom kunna förstärka på andra håll.

  • OS: Visst kan £20 miljoner verka lite men Liverpool har ju för ovanlighetens skull en utlånad spelare (Carroll) som man kan sälja för ett antal miljoner samtidigt som man borde få mer för Skrtel än vad hans ersättare kommer att kosta. Förhoppningsvis kan man få sammanlagt omkring £25 miljoner för Carroll och Skrtel… £45 miljoner skulle med lätthet räcka till 4-5 bra värvningar.

 4. Pelle2x eller någon annan som kan:
  Den här Manuel Iturra som det sägs redan är klar (kommer på free transfer i sommar). Jag har aldrig riktigt lagt märke till honom och han är 28 år. Är detta verkligen en bra värvning för Liverpool, även om det är på free transfer?
  Ska ta en extra titt på honom när Malaga spelar CL ikväll. Hoppas han spelar.

  • Kefas: Det finns ingen bra källa som uppger att Iturra är klar. Det är bara källor som hänvisar till andra källor i all oändlighet, verkar det som. Han är ju främst en defensiv innermittfältare som i så fall skulle vara backup till Lucas, men nej, jag tycker inte att han håller måttet. Självklart håller han – precis som alla andra på den nivån han spelar – en viss klass, men jag vill ha in spelare som är antingen betydligt yngre eller betydligt bättre i dagsläget. En så ”gammal” breddspelare är ingenting som lockar mig.

 5. Fallet Skrtel är väl bara underligt? Säsongen 2011-2012 blir han utsedd till Liverpools bäste spelare. Hösten 2012 är han en av de bättre spelarna i Liverpool. Men januari månad blir ödesdigert, en dålig insats mot Manchester United och sen är han bara borta. Det måste ju ha hänt något mer..

 6. Sen har ju Skertl haft känningar också som gjorde att han vilades.

 7. Verkar skurit sig totalt mellan BR och Skrtel, tråkigt men så är det på alla arbetsplatser att alla inte kommer överens, eller att man gillar chefen.

  Skrtel sa väl något om att de hade snackat men han inte riktigt köpte förklaringen/orsaken till petningen. Vi hamnar ju i en dålig säljsits där tyvärr.

  Det ”positiva” är väl att om Carra slutar och Skrtel säljs så måste det väl i princip vara 100% att inte Agger försvinner i alla fall.

 8. Pelle2x:

  Nej klart, 40-45 miljoner pund är en hel del, men det beror lite på hur man ser på det. Jag anser ju att vi har en helt okej bredd så länge Gerrard och Suarez presterar som de gör och är skadefria om man bortser backlinjen. Jag tycker dessutom att den bredden vi har är en ung och talangfull sådan men skulle vilja se en offensiv värvning av lite högre status.

  Det jag annars tycker vi brister i är försvaret, här ska vi nu då skeppa iväg Skrtel och Carra lägger av, Coates ser inte ut att bli det man trodde. Ytterligare en ytterback skulle inte heller vara fel. Åtminstone en av mittbackarna som köps in borde vara i prisklassen 20 miljoner pund, en relativt färdig spelare som lyfter laget från vad det var med Skrtel. Sedan den andra mittbacken som isf köps bör väl kanske ligga i 10 miljonersklassen med lite mer långsiktigt tänk och väldigt talangfull. För resterande 15 miljoner ska vi då egentligen försöka få in två spelare.. känns inte som att det blir några som direkt höjer laget. Har lite svårt att se att vi går stärkt ur det kommande fönstret, då har jag förvisso inte tagit i beaktning att talangerna borde vara bättre nästa år.

  Samtidigt kan vi ju faktiskt få in mycket mer pengar än 20-25 i försäljning. Skrtel (15), Carroll (10), Coates (5) och Assaidi (2-3) samt kanske någon talang hit och dit för någon miljon så finns en budget på 55 miljoner, det skulle jag iaf känna mig mer trygg med om man betänker att vi då egentligen endast har förlorat två ordinarie spelare. Men initialt hade det känts skönare med en budget som inte bygger på att Skrtel skeppas som vår dyraste försäljning och en summa kring 30 att utgå ifrån… sedan vet jag mycket väl att den där summan på 20 miljoner kommer åka upp och ner under hela våren i värde. Men jag tror ändå att vi med Skrtel och Carra borträknade skulle behöva ca 60 och spendera de någorlunda väl och inte köpa nya Downings om vi ska kunna konkurrera över en säsong om topp 4.

  Är det någon som f.ö. är mer uppdaterad i Reinas status i klubben? Någon som har koll på hur tillgänglig Muslera kan tänkas vara?

  • OS: Jag håller mestadels med, men tror som sagt att man kan få mycket kvalitet utan att spendera £60m. Tror exempelvis att Eriksen och de Vrij skulle gå på sammanlagt £20 miljoner, och jag är övertygad om att båda vore spelare som förstärker startelvan – särskilt Eriksen – och då skulle man ju ändå ha £25 miljoner kvar att köpa 2-3 spelare för om transferbudget ligger på £45 miljoner.

   Det är dock som du säger, dvs att Liverpool kan sälja spelare för ovanligt mycket pengar i sommar, vilket gör att transferbudgeten kan landa på ~£55 miljoner. Det räcker till mycket med bra scouting – särskilt om man är lite slug och utnyttjar kontraktssituationer osv.

   Liverpool köpte ju som bekant 2 spelare i januari för sammanlagt £20 miljoner och de har verkligen förstärkt lagets offensiva spel.

   Håller även med föregående talare om Borini. Han har ju inte riktigt fått chansen pga skador. Det ska bli intressant att se om han kan åstadkomma något nästa säsong, för inte kan väl Rodgers vilja casha in redan nu med tanke på omständigheterna?

 9. Absolut. I julas visades dessutom lite prov på intelligens vid värvningarna, jag var tveksam till Sturridge men det känns uppenbart att han har prioriterats ner i Chelsea enbart p.g.a. att andra spelare hade häftigare namn. Kan vi få Eriksen och de Vrij för 20 så har vi gjort det bra, har inte sett för mycket av de själv men av skriverierna att döma vore det bra värvningar. Åker Southampton ur borde väl även en som Gaston Ramirez kunna åka upp på radarn igen och inte bli allt för dyr. Hans stats är väl sådär men 4 mål och 3 assist på 21 matcher i ett bottenlag är kanske inte helt dåligt ändå ifrån hans position.

  Vidare, jag skulle bli besviken om Borini såldes, inte för att han visat så mycket men för att jag tycker att det känns väldigt kortsiktigt i tänket.

 10. Får vi Eriksen så blir jag väldigt lycklig. Väldigt, väldigt lycklig.

 11. Som jag ser det behövs:
  Mittback – En som går rakt in i laget, oerhört viktigt pusselbit!
  Mittback- ung stor talang. Kommer få spela mycket matcher också. Typ Stefan De Vrij
  Vänsterback- Konkurranskraftig som kan utmana Enrique på allvar men ändå ses som backup
  Centralmitt- Spelskicklig, slå avgörande pass, bra skott. Andra egenskaper än Hendo, Allen
  Ytter/wingforward – En spelare som måste bidra med mycket mål och assist.

 12. Sen vill jag sätta ett stort frågetecken bakom Jonjo Shelveys framtid just nu. Köps en ny centralmitt, Eriksen typ så har inte Shelvey mycket speltid, trodde jag inte men kanske intevär LFC material…? Pelle vad tror du om Shelvey, begränsad spela?

  • Mille: Ja, om Eriksen eller dylik spelare ansluter måste man verkligen ställa sig frågande till om Shelvey har någon framtid i Liverpool. Personligen är jag ingen av Shelveys största beundrare, om man säger så.

 13. Ska jag vara ärligt så tror jag vi endast kommer värva Williams, och sen fylla på med Kelly som mittback.

  Ut: Skrtel, Carra
  In: Williams (Kelly, från skada)

  Sen kan ju även Wisdom spela mittback om det behövs.
  Wisdom är f.ö spelaren som har tagit längsta steget i utvecklingen denna säsong – enligt mig.

  Men man hoppas ju att vi får in en riktig stjärnback ist. för Williams.

 14. Mittbackar lär vara fokus i sommar

  Ut:
  Carra (YNWA), Skrtel, Coates

  In:
  De Vrij (bör ligga stort intresse i han då BR såg han nyss i Holland)
  Sedan kommer Kelly och Wisdom bredda där tror jag.

  Sedan tror jag vi tar in en vänsterback, som även kan spela mittback.

  Vad kan det bli mer in?
  Def. mf. i form av Xabi Alonso hade väl smakat mumma.

  Tom Ince?
  Målvakt?

  Hur som helst lär det bli lite nya in och en intressant sommar…

 15. City ska rensa i sommar, passa på att knipa någon spelare därifrån!

 16. Kribba: Vem av dem som ska rensas ut tycker du känns intressant? Jag klarar mig utan samtliga då egentligen det bara är Nasri som kan tänkas passa in, hans karaktär gör en lagom sugen.