Yes!

Enligt The Telegraph har Liverpool återkallat Oussama Assaidi från dennes utlåning i Stoke. Anledningen är att han förväntas säljas till Al-Ahli för £4,75 miljoner.

Assaidi har åkt till Dubai för att förhandla med Al-Ahli, där den tidigare Wolfsburganfallaren Grafite är lagkapten.

För Liverpools del måste försäljningen av Assaidi betraktas som en riktig bonus. Den inbringar välkomna pengar i transferkassan!

12 kommentarer
 1. Sinnessjukt bra business om vi kan skeppa iväg Assaidi för £4.75m. Trodde han skulle gå gratis typ.

  • Jepp, riktigt skönt. Jag trodde att Liverpool skulle behöva betala för att bli av med Assaidi.

  • Inte så tokigt, fast han har säkert kostat en del i lön (och han har ju tillfört nada). Men riktigt skönt att få en så här fin övergångssumma i alla fall 🙂

  • Mer troligt en förlustaffär med sign-on och lön, men trots det bättre än man vågat hoppas. Det skulle vara intressant att förstå vad det är som gör skillnaden i pris på vissa affärer. Det känns ofta som att vi i princip ger bort unga lovande spelare, 0.5-1,5 miljoner pund (inte ge bort i min värld förvisso, men i Premier League). Det kan vara unga engelsmän som ibland tar en plats på bänken. Sen kan vi få 5-10 ggr mer för en 26 år gammal marockan som uppenbarligen knappt räcker till i PM. Skulle tänka mig att han har en lön på 30-40 tusen pund i veckan också.

  • Erfarenhet och kontraktslängd är dom stora faktorerna och när det kommer till unga spelare så är potentialen en stor faktor.

   Och jag undrar vilka unga lovande spelare du tänker på. Bortsett från Suso så har inte Liverpool ”get bort” några unga lovande talanger billigt. Och då är Suso uppenbarligen inte bra nog för att ta en plats i Liverpool dom närmaste åren.
   Spelare som Coady, Kelly, Peterson, Morgan är inte bra nog för Liverpool och vissa håller knappt Championship nivå.
   Den bästa unga Liverpoolspelaren som lämnat billigt, som jag kommer ihåg, är Emiliano Insua och han har knappast rosat marknaden sen hans tid i Sporting och är utlånad till Rayo Vallecano, från Atletico Madrid, vart han knappt är ordinarie. spelar inte cuper och varit utanför truppen flera gånger den här säsongen.

   Säger inte att det händer men du får hjälpa mig med några exempel för jag har lite svårt att komma på några. Däremot så säljer Liverpool erfarna spelare som vill lämna väldigt billigt eller gratis. Bellamy, Kuyt, Reina och Agger för att nämna några.

  • Varför vi släpper erfarna spelare billigt är ju för att de sitter på så höga löner som ej motsvarar deras kvalité.

  • Jay Spearing, Conor Coady, Jack Robison, Martin Kelly samt ett antal släppta gratis. Jag säger inte att det är fel att göra sig av dessa spelare, jag reagerar bara på att vi helt plötsligt kan få en ändå rätt okej summa för en i mina ögon begränsad spelare. Det rör ju sig om flera 100 procent i skillnad.

  • Spearing är inte bra nog för PL, samma med Robinson. Kelly spelar i ett bottenlag i PL och är inte ens ordinarie. Coady spelar i ett bottenlag i Championship. Ingen av dessa är värd mycket. Säljer man spelare till lägre ligor som har knappt spelat i a-laget så ska man inte förvänta sig någonting.
   Bortsett från Suso så har Liverpool inte släppt en ung talang värd att nämnas gratis. Eller har Adam Morgan satt fotbollsvärlden i lågor utan att jag har hört om det.
   Som sagt, dessa är spelare som inte håller hög klass och om man förväntar sig några mångmiljon summor för dessa så ska man nog läsa lite mer om transfers i dom lägre divisionerna i England. Det är struntsummor som slängs runt jämfört med det Liverpool spenderar.

  • Min poäng är precis som du säger, man kan inte förvänta sig några summor för spelare som knappt platsar i de sämre lagen. Ändå fick vi en hel del för en 26-åring som förutom det säkert har en, för de flesta lag utom toppklubbarna, hög lön.

 2. Finns det inga spännande talanger inom klubben som inte slagit igenom riktigt? En värvning av Timo Werner skulle ju nt sitta fel heller 😉

  • Det finns flera spännande talanger i klubben. Ojo, Sinclair, Chirivella, Canos, Yesil, Rossiter, Trickett-Smith och Wilson är spelare som jag tycker sticker ut i U18/U21. Eller Yesil har väl inte direkt stuckit ut men han räknas som en stor talang men har haft otrolig otur med allvarliga skador under sin tid i Liverpool.

Kommentarer är stängda.