[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Miralem Pjanic ser ut att lämna Roma efter säsongen (Corriere dello Sport).

* * *

Det stämmer inte att Liverpool och Inter är överens om en övergångssumma på £22 miljoner för Mateo Kovacic, men Liverpool är intresserade av honom och kommer att fortsätta scouta Kovacic i lördagens landskamp mellan Kroatien och Norge. Inter har klargjort att de är villiga att sälja Kovacic – och de behöver göra besparingar för att kunna hålla sig inom ramarna för FFP framöver. Liverpool har gjort en offensiv mittfältare till sin högsta prioritet för i sommar och är väldigt intresserade av Kovacic – men man håller på att göra sin slutgiltiga scouting innan man konkretiserar intresset. Kovacic kommer dock inte bli billiga, då Arsenal också är intresserade. Inter har gett honom en prislapp på €30 miljoner (The Mirror).

Liverpool vill även värva en anfallare i sommar. Stevan Jovetic ryktas till klubben, men Roma, Juventus och Milan är också intresserade av honom (The Mirror).

* * *

Liverpool, Newcastle, West Ham och West Brom har scoutat Rohan Ince, som är en defensiv mittfältare i Brighton. 22-åringen spelade tidigare ungdomsfotboll i Chelsea (The Daily Mail).

11 kommentarer
 1. Har vi inte tillräckligt med offensiva mittfältare…

  • Vi har väl Cou. Sedan Markovic spelade typ som nr 10 (ibland) i Benfica men där har han inte spelat här, svårt att säga vilken den långsiktiga tanken är.

 2. Kovacic hade vart en fantastisk värvning.

 3. Känns som BRs specialitet är att köpa supertalanger och göra dem till stjärnor. Suarez, Coutinho, Sterling, Sturridge, Hendo mfl. Listan kan göras lång.

  • Av de har han ju bara köpt Sturridge och Coutinho..

   Suarez gjorde ju avtryck direkt när han kom och hade varit ganska dominant i Ajax och en av VM 2010:s stora profiler (inte bara för handsen). Sterling var väl alla rätt övertygade om redan innan han fick chansen och det var Rafas köp. Vet inte hur lång listan blir egentligen.

   Sturridge och Coutinho ja visst.. men frågan är hur mycket som ska tillskrivas BR mer än att han låtit de spela. Vet att Chelsea-fans tycker att Sturridge borde varit kvar och att han såldes mkt pga att han inte var en stjärna då.

   Tycker inte direkt att BR övertygat direkt med Borini, Alberto och Allen för att nämna några.

  • Det är ganska modigt av BR att förlita sig på så unga spelare. Knappast något Rafa gjort i samma situation. Jag tycker BR får alldeles för mkt kritik från LFC fans och inte särskilt mkt beröm. Med tanke på vad han har att jobba med så har han gjort bra i mina ögon. Dock kanske inte så bra värvningar men alla managers gör misstag.

  • Där skiljer vi oss nog, tycker att han får varken eller. Hur det låter följer ungefär resultaten.. Mer lyriskt när det går bra än otåligt kritiskt när det går dåligt. Det är ju inte direkt så att hans avgång har krävts i någon större omfattning.

   Han ger de chansen men ibland är det för mycket och det vore konstigt om det inte kritiserades.

   Men du bör ha i betänkande hur mycket pengar han faktiskt har bränt av. Balo och Borini är väl 30 miljoner pund? Visst det kunde blivit som med Coutinho och sturridge som kosta 20 miljoner men det kunde också ha räckt till något mer färdigt.

  • Svårt att säga vad som är färdigt. Se på Cuadrado i Chelsea. 30 mille och inte direkt lyst upp PL.
   Balo och Borini är inga dåliga spelare men det verkar ju inte som alla värvningar är helt upp till BR heller.

  • Nu vill jag inte kritisera, men du har faktiskt lite svaga grunder för dina fakta. Av de supertalanger du nämner, så var både Suarez och Sturridge runt 23-24 när de kom till Liverpool. Även om nu inte B:R värvade Suarez.

   Under sin tid värvade Benitez bl.a. Torres, Agger, Lucas, Alonso, Mascherano och Babbel Alla dessa spelare var under 24 år och alla dessa spelare fick ju spela under Benitez. Så här pratar du faktiskt lite i nattmössan.

  • Kolla sammanlagda ålder på laget så inser du nog att du är i nattmössan. Hur många juniorer tog Benitez upp från akademin tex? Jag är ett fan av Benitez men BR är onekligen bättre på att få unga spelare att utvecklas.

  • Då får man kanske skall jämföra kvaliten på akademin under respektive Benitez och Rodgers, så den jämförelsen håller faktiskt inte. För anledningen att Rodgers har kunnat ta så många spelare i från akademin, beror faktiskt på förändringar som gjordes under Benitez.

   Sedan har jag inte sagt något om genomsnittsålder på laget,utan reagerat på du påstod att Benitz inte lät unga spelare få chansen. Och där pratade du i nattmössan.

Kommentarer är stängda.