I dagens tidiga match mot Newcastle väljer Liverpool att mönstra ett starkt lag, där det mest anmärkningsvärda är att Glen Johnson gör comeback efter en tids skadefrånvaro.

Laget i sin helhet: Reina, Johnson, Flanagan, Carragher, Skrtel, Lucas, Spearing, Maxi, Meireles, Kuyt, Suarez.
Avbytare: Gulacsi, Kyrgiakos, Robinson, Shelvey, Cole, Ngog, Carroll.

Newcastles startelva: Krul – Simpson – Coloccini – Williamson – Enrique – Barton – Nolan – Tiote – Jonas – Lovenkrands – Ameobi.

* * *

Direkt efter matchen:

Liverpool lyckades vinna med 3-0 efter mål av Maxi Rodriguez (vilken målform han är i just nu!), Kuyt (straff som Suarez fixade) samt Suarez (bra framspelning av Kuyt).

* * *

Mer om matchen:

Liverpool fick en drömöppning då Maxi gjorde 1-0 redan i den tionde matchminuten. Precis som i föregående match befann sig argentinaren på rätt plats vid rätt tillfälle – och tog inget förhastat beslut i avslutningsmomentet. Skottet gick visserligen in via en Newcastlespelare, men hur många gånger har man inte sett elitspelare totalmissa genom att skjuta två meter över vid liknande målchanser?

Annars var det faktiskt Newcastle som var bäst i första halvlek. Okej, de skapade inte särskilt många heta chanser, men de hade mycket bollinnehav och massvis med hörnor & halvhyggliga frisparkslägen. Barton tog hand om de fasta situationerna – med varierande framgång. Det märktes verkligen att Newcastle saknade ett urstarkt hot i luftrummet; ett sådant hot som Andy Carroll alltid utgjorde under sin tid i klubben. Nu kunde istället Liverpool försvara sig ganska enkelt på Newcastles många fasta situationer.

Liverpoolspelarna fick troligtvis en utskällning i halvtid. De såg nämligen betydligt mer taggade ut i den andra halvleken. I den 59:e matchminuten slog Kuyt in 2-0 på straff. En straff som kom till på så vis att Reinas briljanta utspark skapade en situation där Suarez kunde sätta hård press på bortalagets back Williamson. Då såg man åter igen prov på uruguayanens oerhörda individuella skicklighet – han lurade Williamson – och lurade väl ärligt talat domaren också i och med att denne blåste straff sedan Suarez lagt sig lätt.

Bara sex minuter senare satte Suarez 3-0 efter finfint spel, där stod för framspelningen. Newcastle var ett slaget lag, men de kämpade ändå in i det sista. Känslan var att Newcastle var rejält motiverade i den här matchen, men att deras skicklighet helt enkelt inte räckte till. De saknade spets i anfallsspelet och hade svårt med Liverpools individuellt skickliga offensiva spelare, där Suarez var den vassaste.

Kanske kan man säga att transferfönstrets utgång avgjorde matchen genom att Liverpool köpte nya spelare av pengarna som man fick för sina försäljningar – bland annat Suarez, som i allra högsta grad var involverad i den här matchens resultat – medan Newcastle behöll pengarna som de fick för Carroll, och mycket riktigt saknade de också offensiv spetskompetens.

Spelarkommentarer:
Reina – Var helt okej vid Newcastles många fasta situationer. Ytterst involverad i Liverpools straff.

Flanagan – Hans svagaste insats hittills. Hade stora problem med Jonas, och fick ett ganska tidigt gult kort. Smart av Kenny att byta kant på honom och Johnson i andra halvlek. Den taktiska justeringen kan ha räddat Flanagan från att bli utvisad.
Skrtel – Kanske inte lysande, men godkänd. Newcastle borde nog ha fått straff när slovaken kapade en ”skata”.
Carragher – Bra insats. Hjälpte ytterbackarna på ett bra sätt. Effektiv i duellspelet mot Ameobi.
Johnson – Inte lysande defensivt men tillförde stundtals den offensiva dimension som vi vet att han har i sig. Klart godkänd comeback.

Meireles – Jobbade mycket hårt. Bra defensivt.
Leiva – Åter igen en stark insats. Har utvecklats till en ledartyp. Entusiastisk.
Spearing – Åter igen en stark insats. Har utvecklats till en ledartyp. Entusiastisk.
Maxi – I de senaste matcherna har Maxi varit den spelaren som Liverpool trodde att man fick när han värvades. Smart, effektiv och noggrann i sitt spel. Kanske överlever utrensningen, trots allt?

Kuyt – Oerhört bra i sitt presspel. Slet på bra och fick en hel del uträttat också. Bra samarbete med Suarez.
Suarez – Vilken spelare! Enough said. + Bra samarbete med Kuyt.