Både Liverpool och Tottenham vill signa Phil Jones. Liverpool letar efter en engelsk mittback – det står mellan Jones och Gary Cahill. En annan spelare som Liverpool är intresserade av är Iker Muniain, som man har scoutat i flera månader. Muniain har dock en utköpsklausul på hela £25 miljoner och Bilbao vill inte tappa honom (The People).

Kenny Dalglish har sagt till Liverpools styrelse att han vill signa ett halvt dussin spelare i sommar. Dalglish vill värva en vänstermittfältare i form av Stewart Downing, och införskaffa antingen Leighton Baines eller Jose Enrique som ny vänsterback. Andra spelare på önskelistan är Charlie Adam samt mittbackarna Phil Jones och Gary Cahill. Dessutom har Damien Comollis kontakter gjort att ett antal spelare från Ligue 1 diskuteras; bland dessa återfinns bland andra Mamadou Sakho och Yann M’Vila. Att värva sex spelare skulle kosta Liverpool omkring £60 miljoner (The Daily Star).

Kenny Dalglish närmar sig ett flerårskontrakt  med Liverpool. Samtidigt fortsätter klubben att leta efter nya spelare; Dalglish scoutade nyligen i Frankrike. Liverpool planerar en stor renovering av spelartruppen, och spelare som Sylvain Marveaux och Connor Wickham står högt upp på önskelistan. Man kommer huvudsakligen att leta efter unga spelare, men det kommer även att finnas pengar tillgängliga för en eller två etablerade seniorspelare – Stewart Downing finns på radarn om Aston Villa är beredda att sälja. Dessutom kan man bli tvungna att leta efter en ny målvakt, eftersom Pepe Reinas framtid i klubben fortfarande är oklar (The Daily Mail).

Tottenham kommer att återuppliva sitt intresse för Joe Cole, trots att han nobbade klubben för 12 månader sedan. Coles beslut att flytta till Liverpool har blivit tämligen misslyckat och han kommer att behöva acceptera en rejäl lönesänkning för att kunna genomförs en flytt till Tottenham. Liverpool kommer att kräva åtminstone £5 miljoner för Cole, då man vill täcka upp för de £100 000 i veckan som Cole har tjänat i klubben. Cole har berättat för nära vänner att han kanske gjorde ett misstag som valde Liverpool och att han skulle välkomna att åter igen få Redknapp som manager (The Mirror).

Liverpool vill göra klart med Kenny Dalglish innan säsongen är färdigspelad. Man är fortfarande inte överens om kontraktsvillkoren – varken om längden eller den ekonomiska ersättningen – men man vill att skotten ska fortsätta som manager i klubben (The Mirror).

Manchester United har gjort en dramatisk framstöt för att sno Udineses stjärna Alexis Sanchez framför ögonen på Manchester City. I fredags träffade chilenarens  representanter träffade motsvarigheter från City för att komma överens om kontraktsvillkoren, men sedan – igår morse – hade Sanchez’ agenter ett möte med United. Nu har 22-åringens representanter indikerat att han hellre skulle flytta till United om de kan komma överens med Udinese. Varken United eller City är helt ense med Udinese, men City är nära en överenskommelse. Till en början var Udinese ute efter hela £35,4 miljoner för Sanchez, men nu tros de vara beredda att acceptera en summa mellan £18-26,5 miljoner eftersom det vore mer realistiskt. Om United lyckas sno Sanchez vore det en tung smäll för City, som betraktar honom som en nyckelvärvning inför kommande säsong. City har jobbat på värvningen i flera månader, men United har alltjämt en starkare attraktionskraft hos spelare (The Telegraph).

Scott Parker är en av tio spelare som ser ut att lämna West Ham om de åker ut Premier League. Spurs förväntas buda £7 miljoner på mittfältaren, vars värde kommer att sjunka om West Ham degraderas (The People).

Liverpool och Sunderland visar intresse för Alvaro Negredo (The People).

Manchester City är beredda att erbjuda Everton £20 miljoner + Wayne Bridge för Leighton Baines (The Daily Express).

* * *

Chelsea vill sno Yann M’Vila framför ögonen på Manchester United. Fransmannen var nära en flytt till United för £15 miljoner, men nu har Chelsea gett sig in i leken genom att buda hela £25 miljoner för honom. Liverpool, Spurs, Aston Villa och Real Madrid är också intresserade av M’Vila (The Daily Star).