Gael Clichy är nära en övergång till Manchester City. Arsenal har accepterat Citys bud på £9 miljoner. Londonklubben gav även Liverpool möjlighet att matcha budet – vilket LFC avstod från att göra (The Times). Det är andra gången på bara några dagar som Liverpool medvetet väljer att inte matcha bud på spelare som man visat stort intresse för. Den förra var som bekant Connor Wickham, som ju flyttade till Sunderland.

Liverpool ser ut att gå miste om Clichy. Nu visar man intresse för Inters Cristian Chivu (The Mirror).

Liverpool har skickat representanter till Spanien för att slutföra en värvning av Sevillas talangfulla högermittfältare Antonio Cotan. Chelsea och Inter har också uttryckt intresse för 17-åringen (The Mirror).

Blackpool kräver £9 miljoner för att släppa Charlie Adam. De skulle mer än gärna starta ett budkrig, men detta har de inte lyckats göra, eftersom Adam har gjort klart att han vill flytta till Liverpool, som hittills inte har varit beredda att tillgodose Blackpools prislapp (The Mirror).

Wolfsburgs brasse Diego finns tillgänglig på marknaden. Hans representanter har redan informerat Liverpool, Spurs och Arsenal om hans tillgänglighet, men han vore inte billig, då Wolfsburg vill ha £15 miljoner i övergångssumma, samtidigt som han i dagsläget tjänar £75 000 i veckan – skattefritt. En klubb som visar intresse för Diego är Aston Villa (The Daily Mail).

* * *

Liverpool visar intresse för den amerikanska U17-landslagsmittfältaren Marc Pelosi, som har ett tyskt pass, vilket skulle underlätta en flytt till Europa, skriver mlssoccer.com.

Pelosi bekräftar Liverpools intresse: [What I’ll do] really depends, after the tournament,” sa han. “College could still be a good option. It depends on the offers that are coming in. Going pro is my first priority. We heard there was some strong interest from Liverpool, and Germany a few places, so I’m just deciding where to go.”

Pelosi har gjort 1 mål och dragit på sig 1 gult kort i de inledande 3 matcherna av U17-VM.

* * *

Liverpool är den senaste klubben att visa intresse för Caens jättetalang M’Baye Niang. Den blott 16-årige anfallaren gjorde 3 mål på 7 matcher förra säsongen. Caens president Jean-Francois Fortin säger att klubben inte har mottagit något bud på Niang, men att de kommer att studera eventuella bud. Om Niang skriver på för någon annan klubb kan han komma att lånas ut till Caen kommande säsong. Sedan tidigare är Tottenham också intresserade av honom (L’Equipe).

Liverpool och Spurs fightas om Niangs signatur (The Mirror).

* * *

I en intervju med Liverpool Echo gör Jamie Carragher klart att han stöttar Liverpools värvningsstrategi som ju kortfattat handlar om att värva unga spelare.

“The club now has a policy of focusing attention on young players and I think that’s the right way for clubs to go,” säger Carragher.

“You want to develop a team and have players at the club for a long time. I think that approach will really benefit us.

“Things don’t always work out, but it’s much easier to move on a younger player who still has a decent sell-on value than someone in their 30s.”

Vidare passar Carragher på att berömma Jordan Henderson: “Jordan is a great signing. I know one of the coaches at Sunderland who rates Jordan very highly. He had a great season with Sunderland and we’re fortunate to have got him. I think he will add real energy to our midfield.”

Carragher har ingen panik över uteblivna värvningar. Istället betonar veteranbacken vikten av att ha tålamod: “It’s still very early and I didn’t expect too much to happen on the transfer front before now.

“Over the summer players, managers, chief executives and owners are all away on holiday.

“It’s only the start of July and with pre-season getting going next week I’m sure things will soon start moving.

“You often find that one deal sets it off and everything happens from there.

“I’m sure it will kick off over the next few weeks and hopefully we’ll get a couple more new faces in.”

* * *

Grimsby Towns träningsmatch mot Hull City är inställd. Så här lyder Grimsbys pressmeddelande om saken:

Tigers Game Off

HULL City have pulled out of the pre-season friendly game against the Mariners which was scheduled for July 23rd.

The Tigers will now play Liverpool on the same day which has been arranged because of an impending player transfer between the two clubs.

 

* * *

Så, vad kan det handla om för övergång? Många spekulerar i att min personliga favorit Tom Cairney kan vara aktuell. Dessutom cirkulerar fler rykten:

Liverpool har lånat ut målvakten Peter Gulacsi till Hull City (The Daily Star).

* * *

AS Romas målvakt Doni kan, trots allt, hamna i Liverpool. Doni vägrade acceptera Liverpools förra kontraktserbjudande, som hade inneburit en lönesänkning med 60%, men nu har Liverpool kommit med ett nytt kontraktserbjudande som innebär bättre villkor. Det är dock alltjämt lägre än Donis nuvarande lön i Roma, och det hela hänget på om den italienska storklubben är beredda att helt enkelt ge brassen en summa för att slippa honom (Il Messaggero).

Liverpool har matchat Manchester Citys bud på Gael Clichy. Budet ligger på £7 miljoner. Trots budet kommer Liverpool troligtvis inte att lyckas värva Clichy, då han har uttryckt en önskan om att flytta till City (The Times).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. En eloge att de håller sig till värvningsfilosofin i alla fall.

 2. Tycker det är obgripligt att inte LFC hugger Onuoha från Man City då han dels är billig, sedan kan han spela både mittback & höger back. Dessutom är han snabb.

  Johnson vet vi kan lira både till höger & vänster i backlinjen.

 3. Om vi håller på såhär så kommer vi stå med nästan samma trupp i augusti igen
  som vi gjorde i maj.
  Det kommer alltid vara något lag som kommer höja med några pund och om vi då inte vill matcha buden så kommer vi panikköpa spelare igen eller som vi verkar
  föra mer Suarez, Downing, och Adam förhandla i flera månader tills klubbarna blir trötta på oss…

 4. Om shitty värvar Clichy så har dem väl typ 4-5 vänsterbackar hur tänkter dom? Chivu känns konstigt om dem nu ska värva relativt unga spelare det är ju inte han direkt… Men vi får ta krafset som ingen vill ha i Augusti som vanligt… Så känns det iaf men vi får fortsätta hoppas att det händer något stort i helgen på värvningsfronten…

 5. Nu är fönstret öppet på riktigt 🙂 Känns riktigt skönt! Döm ägarna i September när fönstret är stängt istället för att göra det när det knappt har hunnit öppna.

  Har Chelsea värvat än? Har City värvat än? Har Spurs värvat än? Har Arsenal värvat än?

  Nej just det. Sluta ha panik över att vi inte har värvat än vi vet inte ett skit om vad som händer egentligen.

 6. exakt, fattar inte vad folks panik kommer ifrån.

  och i helvete att vi ska betala 9M£ för Clichy. där hade jag blivit arg om vi matchat budet. håll er lugna och vänta och se. DC och KK kommer fixa det här.

 7. bspringsteen i mitt fall skulle jag nog säga otålighet… Sen vad andra har värvat och inte värvat spelar ingen roll… Dem andra lagen behöver inte värva så mycket som vi skulle behövs göra enligt mig…

 8. Hoppas Adam och Downing blir klara nu i helgen så att de kan ansluta innan försäsongsträningen börjar! 🙂

 9. Nu sägs det att United har gått in för Adam också och lagt bud…

 10. Alltså det känns som vi inte kommer kunna utmana om topp 4 nästa säsong. För att hänga med de andra lagen krävs ekonomiska muskler och vi har hittills inte visat så mycket av det. Visst vi fick in Suarez och Carroll. Suarez är grym, Carroll har fortfarande mycket att bevisa.
  Henderson är bra men han är inte någon världklassspelare än.
  Och de det ryktas om är också bra men inte världsspelare.
  För att hänga med de rika klubbarna måste vi spänna musklerna ordentligt.
  Att vi inte går in i en fight med City och matchar eller toppar deras bud på 9 mille för Clichy visar ju bara att vi fortfarande är en mindre klubb, både ekonomiskt och sett till truppen.
  Vi ska vara glada om vi hamnar någonstan på plats 6-10 nästa säsong.

  Adam är bra, men ingen världsspelare, annars hade både Real och Barca lagt bud på honom.
  Visst vi kan inte erbjuda CL spel i år. Men vi kan erbjuda en nästintill garanterad plats i startelvan, vi kan erbjuda att den som kommer, kommer bli behandlad som en stjärna och inte en i mängden om han går till en större klubb. Dessutom är ägarnas snack om löner idiotiskt.
  Visst, jag köper att de vill ha bort alla som kostar en massa men inte presterar. Men vi måste erbjuda STORA löner för att kunna få de bästa.
  Nu sägs det att City har signat Clichy och att han dubblar sin lön, han får 90000 i arsenal och nu runt 180000. Vi måste vara beredda att erbjuda såna löner annars får vi inga storspelare, utan ”bara” okej PL spelare.
  Fan om vi ska bli bäst måste vi satsa!!

 11. Enda anledningen som jag ser det att vi inte matchade citys bud var
  att Clichy inte är prio ett på vänsterbacken.
  Men då kan man fråga sig vem det kan vara?
  Som jag ser det finns det bara några som kan vara bättre och det är Cisasokho och baines.
  Annars är £9 miljoner väldigt billigt för Clichy. Visst han hade med all säkerhet gått till City ändå för vi hade matchat den lönen och kunde inte erbjuda CL spel.

  Men jag är oerhört nyfiken och frågande vilka som är våra sk ”targets”
  Adam och Downing kan man vara ganska säker på, men sen?
  Journalisterna verkar inte ha en aning då de bara chansar hej vilt…

  Den senaste veckan eller veckorna efter Jones debaclet har det varit helt knäpptyst. Ifrån alla håll. Till och med Tommo har varit tyst undrar om han har fått en tillsägelse av klubben…

 12. Av alla uttalanden från klubben så är det ju en långsiktig satsning med spelare som är som bäst om några år så topp 4 får nog ses som en bonus liksom värvningar av riktigt etablerade spelare.

 13. Once God, always God - Robbie Fowler

  Top Target: Mata!

  Hoppas och tror iaf detta.

 14. Har läst (Tror det var på liverpool.no) att vi matchat Citys bud men han föredrar City. Sen så tycker jag att en lön på 180000 i veckan till en spelare som Clichy är galet.

 15. Han är inte ens värt halva den lönen!
  Hur var det med City att de skulle sänka löneutgifterna?

  Visst kan de göra sig av med högavlönade spelare, men det spelar ingen
  roll när de tar in nya spelare, men sjuka löner…

  Det behöver de inte göra nu när de kan locka med CL

 16. Ser väldigt bra ut. Downing och Adam snart klara och sedan hoppas jag Liverpool försöker värva Lennon och Enrique. Det är 4 riktigt bra spelare.

 17. Är det bara jag som fortfarande hoppas på Keisuke Honda? Hans grymma vänsterfot är precis vad vi behöver!

 18. Nej Svahn, gillar Honda starkt jag med :D! Är Japans största stjärna och skulle nog passa perfekt in i ”nya Liverpool” 🙂