Lystring! Tänkte att vi kunde testa en rolig grej här på bloggen.

De flesta läste säkert inlägget ”Sommarens unga fynd – 2 år senare” som publicerades för några dagar sedan. Eftersom jag vet att flera läsare är minst lika insatta som jag, så tänkte jag att nästa inlägg om ”Sommarens unga fynd” kan innehålla flera personers åsikter.

Observera att det inte är någon tävling. En tävling har vinnare och förlorare, vilket vore omöjligt att utse i detta sammanhang, eftersom man omöjligtvis kan redovisa ett facit om 2 år. Det är snarare en rolig grej att se hur ens gissningar om dagens unga spelare står sig om några år.

Ni som vill vara med kan skriva en intresseanmälan i kommentarsfältet. Ni kan givetvis använda era nicknames som signatur i inlägget.

Om ni vill vara med, SKRIV INTE era spelare i kommentarsfältet. Ert bidrag måste skickas privat på ett ännu inte fastställt datum. Anledningen är att ingen annan ska se dina spelare innan inlägget publiceras, för att ingen ska kunna ”sno” spelare från någon annan.

Så, vad är reglerna?. FÖLJANDE REGLER GÄLLER:

– 10 spelare födda 1986 eller senare, varav minst 5 ska vara 90-talister.

– Ingen spelare får i dagsläget värderas till mer än £10 miljoner.

– Ingen spelare får i dagsläget tillhöra någon av följande klubbar: Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham.

– Minst 2 spelare måste vara britter.

– Information som måste finnas med om spelarna är namn, ålder, nuvarande klubb, nuvarande pris, pris om 2 år, samt en genomtänkt och relativt utförlig motivering.

– Inskickat i tid. Deadlinen är måndag klockan 24.00. Meddela intresse här eller på twitter, så fixar vi resten via mail.

* * *

Observera att oseriösa förslag kommer att kastas i soptunnan. Man kan t.ex inte ha med Neymar och sätta hans nuvarande prislapp på £10 miljoner, eftersom det finns noll verklighetsförankring i ett sådant påstående.

Det är förstås extra kul när relativt okända spelare finns med på listorna.

* * *

Deadlinen är satt till måndag klockan 24.00. Kommentera för att meddela intresse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Jag är givetvis intresserad. Kommer listorna att publiceras? (efter deadline)

  • #98, Deadline är måndag kl 24.00, publicering tisdag.

 2. Det är ju bra om vi får några dagar på oss att sammanställa listan. Vad sägs om nu på söndag?

  • Kingpin, Jag har diskuterat saken med några ”deltagare”. För det första måste ju folk få en chans att vara med, och för det andra måste man få tid att tänka ut & skriva listan. Deadlinen blir på måndag kl 24.00! Ni som är intresserade kan meddela intresse här.

 3. jag är nog intresserad av att vara med!

  reglerna ser bra ut fast tycker kanske att man kanske skulle kunna få lite mer tid än till söndag som kingpin föreslog. (vilket väl mest grundar sig i att jag personligen kommer ha lite tid för det i helgen)

 4. Jag är med… Ska bara fila lite då på talangerna 😀

 5. Jag är med. Ska försöka hinna med att printa ner en lista. Ganska fullt upp men det borde gå 🙂

  Har ilte namn klara direkt men måste se till att få med så reglerna efterföljs

 6. Jag är med om jag hinner plita ner en lista.

  • Jag kommer att maila de som har sagt att de är med. (Jag kan se mailadresserna som folk använder för att kommentera)

 7. Nu har jag mailat alla som har anmält intresse. Ni kan skicka listorna till den mailadressen som ni har fått mail ifrån. Skriv här om ni inte har fått mail, kan ha skrivit någon adress fel etc.

 8. Dum fråga kanske men får man ta med mer än 10 spelare?
  Sen undrar jag om någon vet hur man ska hitta värdet på spelarna?
  Ska det vara ren gissning eller finns det någon sida där man kan se ungefärliga värden?

  • Kingpin, Nej begränsningen är 10 spelare. Annars kan folk ta med hur många som helst. Klart man inte kan vara exakt med nuvarande priserna, du får gissa utifrån vad rykten har sagt, om du har funderingar på specifika spelare kan du maila mig så gör jag en lekmannabedömning…

 9. Okej, då måste jag börja plocka bort några spelare. Är hittills uppe i 21 spelare varav 3 är engelsmän och 1 är från wales.
  Hittade en grymt bra sida där man kan se marknadsvärdet på olika spelare:
  http://www.transfermarkt.co.uk

  • Jo, det blir lätt så… Jag har också skalat av min lista rejält 😉 Ja, det är en bra sida, men kanske inte alltid jättebra uppdaterad.

 10. Oj, jag bedömde själv värdena på spelarna. Missuppfattade det nog lite :). Jag hette förut liverpool.

  • Nej, du missuppfattade inte. Det är meningen att man ska bedöma själv. Ingen kan ändå veta EXAKT hur mycket en spelare kostar. Men man kan använda sidor för att få en fingervisning om man känner sig väldigt osäker på vad de kostar. Man kanske t.ex inte vet att Lukaku värderas till MYCKET mer än £10 miljoner, men sen går man in på en sida och får reda på det. Summorna behöver ju givetvis inte vara exakta på något sätt. De bedömningarna är också en del av leken.

 11. är det ok om listan kommer in typ 2h sent?

  • tompaa, Du måste skicka in namnen som ska vara på listan till klockan 24.00. Om du har tidsbrist kan du dock få några timmar på dig att lägga till spelarkommentarer. Men namnen får du inte ändra efter klockan 24.00.

 12. tjena, gjorde vi nån uppföljning på de listor vi skickade in Pelle?