Stormatch!

Startelvan: Reina, Kelly, Enrique, Carragher, Skrtel, Lucas, Adam, Gerrard, Downing, Kuyt, Suarez.

Bänken: Doni, Bellamy, Carroll, Henderson, Spearing, Robinson, Agger.

* * *

Matchen slutade 1-1. Liverpools mål gjordes av Gerrard.

Det var som väntat en fantastisk inramning och stämning när Man Utd kom på besök till Anfield. Dessvärre var matchen ärligt talat ganska händelsefattig – åtminstone under den första timmen – vilket delvis kunde förklaras med att bortalaget mönstrade ett ovanligt defensivt lag och praktiserade en synnerligen defensiv taktik.

Det märktes tydligt att Man Utd inte hade direktiv om ”full fart framåt”, och Liverpool mäktade sällan med att skapa målchanser mot bortalagets defensiv, som ofta var samlad och bestod av många spelare. Det hände dock att Liverpool skapade chanser, som när Adam slet sig fri från Jones och avlossade ett skott som turligt letade sig fram till Suarez. Uruguayanen var som vanligt hal, men avslutet höll inte någon högre klass.

I den 68:e minuten kom det befriande 1-0-målet. Åter igen slet sig Adam loss från sin bevakning. Det utmynnade i en frispark som Gerrard egentligen hade gett bort helt om det inte vore för att Giggs flyttade på sig i muren – MÅL! Det var bara att tacka och ta emot för gåvan från Giggs. Märkligt agerat av den normalt sett så pålitliga veteranen.

Man Utd började matchen med många äss på bänken. Rooney, Nani och Hernandez inledde samtliga på bänken – men samtliga byttes förstås in. Efter en tveksamt dömd hörna lyckades Hernandez nicka in 1-1, ett mål som kändes oerhört tungt, då Man Utd verkligen inte imponerade i den här matchen.

Efter kvitteringsmålet gick Liverpool verkligen för seger; man skapade flera riktigt heta målchanser, men De Gea gjorde några kvalificerade räddningar och räddade en poäng åt sitt lag. Anmärkningsvärt för Liverpools del var att man bara bytte in Henderson – som gjorde ett bra inhopp – men nog hade jag gärna sett även Carroll och Bellamy komma in. Carrolls närvaro saknades i motståndarnas straffområde, och Bellamy hade varit en spännande joker att kasta in i leken.