I samma sekund som Liverpool deklarerade att man ämnar att satsa mycket på brittiska talanger blev den kategorin spelare extra intressant att hålla utkik efter.

I november förra året skrev jag en kort inlägg om brittiska talanger. Här kommer en uppdaterad och lite mer detaljerad lista över de som jag tycker är värda att kolla på:

* * *

1994:

Jake Forster-Caskey – NY! Kommentar: Såg intressant ut i U17-VM. Blir intressant att följa den här vänsterfotade mittfältarens framfart i klubblaget Brighton & Hove Albion.

Max Clayton – NY! Kommentar: Såg också intressant ut i U17-VM. Intressant att följa i Crewe.

* * *

1993:

Connor Wickham. Kommentar: Förmodligen bra för hans individuella utveckling att hamna i Sunderland. Förväntar mig att han börjar producera nästa säsong.

Fraser Fyvie (Skottland). Kommentar: Missade nästan hela förra säsongen pga skada. Intressant att följa hans comeback!

Ross Barkley – NY! Kommentar: Har visat sig vara en makalöst stor talang men att han tillhör Everton försvårar verkligen allt hur mycket som helst.

* * *

1992:

Wilfried Zaha – NY! Kommentar: Har utvecklats otroligt mycket under det senaste året. Väldigt snabb och hal winger/anfallare.

* * *

1991:

Nathaniel Clyne

Adam Barton

Tom Cairney (Skottland). Kommentar: Har stagnerat senaste 1-2 åren men är en personlig favorit.

Jack Rodwell – NY! Kommentar: Även här försvårar klubbadressen men samtidigt vet vi ju att de blåa har lite slantar.

* * *

1990:

James McCarthy (Irland/Skottland)

Jordan Henderson – SIGNAD!

Victor Moses. Kommentar: Ett riktigt råämne spel frågan är om spelsinnet är tillräckligt bra.

Joe Allen (Wales). Kommentar: Bra för hans utveckling att Swansea gick upp i PL.

Aaron Ramsey (Wales) – NY! Kommentar: Har gjort comeback efter sin långtidsskada och Arsenals förmodade förfall gör att han inte känns omöjlig.

Craig Dawson – NY! Kommentar: Målfarlig mittback som ser vass ut i U21-landslaget men får lite speltid i WBA.

* * *

1989:

Andy Carroll – SIGNAD!

Scott Sinclair. Kommentar: Vass spelare som jag tror kan bli lika bra som A.Young. Skulle inte förvåna mig om han blir ett intressant namn för LFC i januari. Nu är han nyckelspelare hos en nykomling, precis som Young var i Watford.

Marc Albrighton. Kommentar: Hoppas att han får ännu mer speltid framöver.

Barry Bannan (Skottland). Kommentar: En personlig favorit som många underskattar. Tror han kan bli ruggigt bra faktiskt. Kolla på honom!

Gareth Bale – NY! Kommentar: Skulle kunna bli tillgänglig nästa sommar om (när) Redknapp tar över landslaget. Men givetvis ingen trolig värvning i dagsläget.

* * *

1988:

Adam Hammill. Kommentar: Har inte riktigt visat framfötterna sedan klubbytet till Wolves men jag hoppas fortfarande på hans potential.

Lee Cattermole. Kommentar: Hoppas han kan hitta rätt balans mellan tufft spel och fult spel. Har en utköpsklausul på £10 miljoner.

Adam Lallana. Kommentar: Mycket teknisk spelare men när ska han flytta till PL?

* * *

1987:

Ryan Shawcross. Kommentar: En mycket bra mittback som dock har fått taskigt rykte pga tacklingen på Ramsey. Jag har svårt att förstå varför Capello föredrar Cahill i landslaget, men det sänker ju i alla fall prislappen på Shawcross.

Scott Dann

Joe Lewis

Wayne Hennessey (Wales)

Adam Johnson – NY! Kommentar: Kanske dags att lämna City för att få mer speltid?

* * *

Borttagna: Phil Jones, Adam Matthews, Joe Mattock, John Fleck, Nathan Delfouneso, Scott Loach, David Wheater + alla spelarna födda 1985-1986 som inte längre kan klassas som talanger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Intressant lista även om jag hade hoppats på lite mer än bara en kort kommentar om varje spelare. Du kanske kan plocka ut topp 5 eller något sådant och skriva lite mer om dem?

  Sen undrar jag hur du menar med ”Jack Rodwell – NY! Kommentar: Även här försvårar klubbadressen men samtidigt vet vi ju att de blåa har lite slantar.”
  Menar du inte att de blåa behöver pengar??

  • Kingpin, Jag förstår vad du menar men tycker ändå inte att det kan misstolkas i den här kontexten, eftersom alla som läser har förmodligen har bakgrundskunskaper inklusive kunskapen om att Everton har dålig ekonomi.

   Ja, det var mycket kort om varje spelare. Mer som en uppdatering sedan 1 år tillbaka. Men jag ska bygga på det. Hade trots allt inga kommentarer alls förra gången 😉

   Det kommer nog rankinglistor men då om spelare på samma position, tycker inte att det går att jämföra typ en mittback med en winger.

 2. Kingpin

  Förstår inte problemet.

  ”Även här försvårar klubbadressen men samtidigt vet ju att de blå har lite slantar.”

  Meningen betyder att Rodwell är en svår värvning just för att Everton är våra rivaler, MEN man måste poängtera att Everton har en taskig ekonomi just nu. Och därför kan chansen vara något större.

  Dock tror jag klubbar som Utd och Chelsea värvar honom, rivaliteten mellan oss och Everton är för stor.

 3. Max Clayton har vi försökt att värva för något år seda (samtidigt som Chelseas Kakuta-gate). Då blev Crewes manager ursinnig och anklagade oss för att föra ”illegala” samtal med Claytons representanter. Stor talang tillsammans med sin jämnåriga lagkamrat Nick Powell som Arsenal är intresserade av.

 4. Jaha det var ett syftningsfel. Jag läste att de har lite slantar alltså att de hade mycket pengar. Men du menade rakt upp och ner vad du skrev, alltså att de har lite pengar…

 5. Tycker David Hoilett är väldigt intressan, han är ju inte från GB men engelsktalande och varit i PL sedan 2007. Var väll ingen jätte hit förra säsongen men han har verkligen startat fantastiskt och jag tror den här killen kommer gå långt.

  • Baksam, Ja Hoilett är absolut en intressant spelare. Särskilt med tanke på att hans kontrakt går ut efter säsongen. Om han inte förlänger kommer han ju vara vara tillgänglig mycket billigt i januari.

 6. Kingpin

  Jo. ”Att ha lite pengar” kan, som du skriver, betyda att man har en hel del pengar ändå. Det skulle i såfall vara en såkallad underdrift och de är mycket lättare att urskilja muntligt sett. Det handlar ju lite om hur man man tolkar allt 😉