Liverpool leder racet om Alex Oxlade-Chamberlain. LFC har scoutat honom vid ett flertal tillfällen, och nu är man beredda att sätta in en stöt. Chelsea, Arsenal och Manchester United är också intresserade av tonåringen, som Saints inte är beredda att släppa billigt. Saints uppges vilja ha omkring £10 miljoner, men verkligheten är att £5 miljoner + prestationsbaserade tillägg är en mer realistisk summa när budgivningen inleds inom de närmaste dagarna. Den bästa dealen för Saints vore att få låna honom resten av säsongen, vilket kanske skulle passa alla intressenterna, förutom Liverpool, som möjligtvis känner ett behov av att omedelbart få in honom (The Daily Mail).

Liverpool ligger närmast till hands för Oxlade-Chamberlain. Man letar även efter en anfallare och vill ha Luis Suarez till den positionen. Comolli skulle dessutom älska att signa Ashley Young, men det blir svårt, då han verkar stanna i Aston Villa resten av säsongen och även är intressant för klubbar som kan erbjuda CL-spel. Ytterligare en spelare som LFC är intresserade av är Eljero Elia, som skulle tillföra mycket till laget. Vidare skulle Comolli och Dalglish väldigt gärna värva Fabio Coentrao, men han blir troligtvis inte tillgänglig förrän i sommar, och Comolli är en uttalad beundrare av Lyons Aly Cissokho (GOAL.com).

Fiorentina har erbjudit Daniel Agger ett kontrakt, som dock är betydligt mindre än det han har i Liverpool för tillfället. Dessutom har den italienska klubben inte ens kontaktat Liverpool än (TMW).

Liverpool har skeppat tillbaka Jordy Brouwer till Holland, där ADO Den Haag har tagit emot honom med öppna armar (TalkSPORT).

Liverpool är intresserade av att värva Victor Obinna i sommar. Obinna är utlånad till West Ham resten av säsongen, och Inter kommer att sälja honom för omkring £8 miljoner i sommar (TalkSPORT).

Hamburgs sportdirektör Bastian Reinhardt säger öppet att Eljero Elia kan lämna om någon erbjuder 15 miljoner euro (£12,5 miljoner) för yttermittfältaren (The Daily Mail).

Pavel Pogrebnyak är ett intressant namn för Liverpool, Spurs och Blackburn, men ryssen kommer inte att lämna i januari, eftersom han vill hjälpa Stuttgart att klara ett nytt kontrakt i Bundesliga. Han är däremot aktuell för ett klubbyte i sommarens transferfönster (The Daily Mail).