John W Henry är på ett tio dagar långt besök i England och  kommer att åskåda helgens derby mot Everton. Han ämnar att accelerera Fenway Sports Groups renovering av klubben såväl på som utanför planen. Damien Comolli är ständigt aktiv på transfermarknaden, och klubben har dessutom sparkat samtliga Europa-scouter förutom en, och dessutom rekryterat nya, där Spurs-värvningen Steve Hitchin är den mest uppmärksammade rekryteringen.En av de punkter som FSG prioriterar är att investera i talanger, och Alex Oxlade-Chamberlain är alltjämt ett hett namn, även om hans prislapp inte är idealisk. Rennes Sylvain Marvaux är aktuell som free agent till sommaren – men Kenny Dalglish kommer att behöva omedelbara förstärkningar i spelartruppen. Liverpool letar även efter en ny VD, och Celtics Peter Lawwell tros vara högaktuell för posten. Henry kommer dessutom att fortsätta undersöka arenafrågan (The Telegraph).

John W Henry kommer att tillbringa tio intensiva dagar i England. En VD kommer att anställas, och Peter Lawwell är den ledande kandidaten. Henry kommer dessutom att diskutera eventuella nyförvärv i januari tillsammans med Dalglish och Comolli (The Daily Express).

John W Henry kommer att besöka England för att ta tag i en hel del saker i klubben. Dels kommer en VD att anställas (Peter Lowwell är hetaste kandidaten), dels kommer han att reda ut managersituationen (om Comolli aktivt ska leta efter en ny manager till nästa säsong) och dels kommer han att diskutera transfers. Henry vill investera i talanger av högsta klass, och klubben är mycket intresserade av Alex Oxlade-Chamberlain (The Guardian).

Liverpool har värvat Blackburns anfallare Jason Banton. 18-åringen har meriter från engelska ungdomslandslag. Hans kontrakt gäller resten av säsongen och han hoppas givetvis hinna imponera på Kenny Dalglish (The Mirror).

Liverpool är beredda att buda på Luis Suarez. Ajax säger sig vilja ha £28 miljoner för 23-åringen, men LFC är optimistiska om att den ekonomiska tyngda holländska klubben kommer att acceptera omkring £15 miljoner för uruguayanen. Liverpool är angelägna om att undvika ett budkrig, men vill ha in en anfallare innan transferfönstret stänger. Alex Oxlade-Chamberlain står också högt på önskelistan, men LFC måste skynda sig om man ska signa honom, då Manchester United ämnar att inleda budgivningen med att buda £5 miljoner + eventuella prestationsbaserade tillägg (The Daily Mail).

I stort sett alla Englands storklubbar vill värva Alex Oxlade-Chamberlain i januari. Tonåringen själv skulle föredra en flytt till Chelsea, som han har varit en supporter av sedan barnsben (The Daily Mail).

Wolves, Everton, Leeds och Notts Forest vill signa Adam Hammill, som skulle gå på £500 000 att köpa loss från Barnsley. Wolves är beredda att erbjuda yttermittfältaren £20 000 i veckan för att han ska välja att flytta dit (The Daily Mail).