På tisdagen kommer Doni att genomgå en läkarundersökning i Liverpool. Delar av Liverpools medicinska team har stannat i England för att kunna genomföra läkarundersökningen (Skysports.com).

Liverpool är beredda att höja budet på Stewart Downing till £18,5 miljoner. Aston Villa kräver £20 miljoner för att sälja yttermittfältaren, men Liverpool hoppas att det nya budet ska accepteras (The Mirror).

Downing är nära en flytt till Liverpool. Förhandlingarna mellan Liverpool och Aston Villa är ytterst nära ett genombrott, som skulle innebära att Downing byter klubb för en summa som så småningom kan stiga till £20 miljoner. Downing tränade med Aston Villa i måndags, men är hoppfull om att få läkarundersökas av Liverpool inom de närmaste 48 timmarna (The Daily Express).

Downing vill gärna flytta till Liverpool, som tror sig kunna värva honom genom att buda £20 miljoner för hans tjänster (The Daily Star).

Liverpool är beredda att höja budet på Downing (The Liverpool Daily Post).

* * *

Liverpool och Tottenham gör sitt yttersta för att signa U17-VM:s skyttekung Souleymane Coulibaly. Siena har gjort ivorianen tillgänglig för ”bara” £2 miljoner. Under de senaste veckorna har Liverpool och Spurs även ”battlat” om ytterligare en anfallstalang – nämligen M’Baye Niang (The People).

Liverpool, Tottenham och Real Madrid har kontaktat Siena angående Souleymane Coulibaly. Nu visar Manchester United också intresse för den unga anfallaren, som värderas till omkring £2 miljoner (The Times).

* * *

Tottenham vill värva Miralem Pjanic som ersättare till Luka Modric om den sistnämnde lämnar i sommar (The People).

Aston Villa är beredda att betala en övergångssumma för Milan Jovanovic (The Daily Star).

Axel Witsel har skrivit på ett femårskontrakt med Benfica. Övergångssumman ligger på 8 miljoner euro (Record).

Fiorentina är den senaste klubben att visa intresse för Diego (Football Italia).

* * *

Leicester är angelägna om att rekrytera Paul Konchesky (BBC Sport).

Ikväll kommer Paul Konchesky att flyga till Sverige för att läkarundersökas av Leicester och så småningom slutföra en övergång värd £1,5 miljon (The Telegraph).

Liverpool, Tottenham, Chelsea och Newcastle är intresserade av AIK-duon Teteh Bangura & Mohamed Bangura (Skysports.com).

* * *

Aston Villa accepterar Liverpools bud på £18,5 miljoner för Downing (Twitter).