Det faktum att Liverpool försökte signa Connor Wickham antyder starkt att klubben letar efter en ung anfallare som ska komplettera anfallsuppsättningen.

Jag tror att klubben söker en allroundanfallare, helst en 90-talist, som ska göra anfallsuppsättningen komplett. Denne får gärna ha god fysik och tillföra tyngd.

Det naturliga kriterier är givetvis att den nya anfallstalangen ska hålla högre klass än David N’Gog. Om fransmannen hade varit tillräckligt bra – och haft tillräckligt stor potential – hade Liverpool inte letat efter en ny anfallare. Men den dystra sanningen är att N’Gog inte är i närheten av Liverpool-klass, eller för den delen Liverpool-potential, och att han redan hade bytt klubb om hans lönekrav hade varit i relation till hans kapacitet.

Sunderland vägrade matcha N’Gogs nuvarande lön på £40 000 i veckan och jag förstår de. Varför skulle de vilja göra N’Gog till en av truppens högst betalda spelare? Det hade skickat ut helt fel signaler till övriga spelare och det hade även varit en dålig deal, eftersom N’Gog helt enkelt inte förtjänar en sådan lön.

N’Gogs lön är en produkt av Liverpools tidigare styres usla hantering av klubben. Precis som så många andra har N’Gog en orimligt hög lön – och precis som så många andra gör lönen honom svår att bli av med.

Hur som helst, åter till det roliga. Efter att ha gått miste om Wickham betraktar Liverpools andra alternativ. Ett skulle kunna vara M’Baye Niang, som ju enligt en trovärdig twittrare är oerhört nära en flytt till LFC. Niang uppfyller alla kriterier och han är dessutom bara 16 år.

En annan spelare som Liverpool säkerligen har koll på är Romelu Lukaku, men jag tvivlar på att man är beredda att lägga £15-20 miljoner, som Lukaku skulle kosta, på att komplettera anfallet med en anfallstalang. Då är Niang, vars prislapp snarare ligger på £6-10 miljoner, en mer rimlig investering, sett till vilken roll detta nyförvärv planeras få i truppen.

* *

Efter att ha gjort klart med Jordan Henderson och Charlie Adam förmodas Liverpool leta efter följande:

– Andrakeeper. Doni nära att skriva på.

– Mittback. Tror dock det kan bli svårt att hitta någon som är uppenbart bättre än de man har, för det är ju ett krav om man investerar stora pengar i en spelare. Jones var tänkt som en långsiktig värvning, kanske hittar man någon annan ung typ Lovren, eller väljer att satsa på Wisdom, Wilson.

– Vänsterback. Till skillnad från många andra tycker jag inte att det finns ett akut behov att värva en ny vänsterback, eftersom Johnson, Kelly och Flanagan är mångsidiga, Robinson mycket lovande och Aurelio kan trots allt spela ibland, men av allt att döma kommer LFC att signa en vänsterback. Mycket tyder på antingen Enrique eller Cissokho.

– Yttermittfältare (2). Downing blir troligtvis den ena. Kanske även Mata eller Lennon?

– Ung anfallare. Niang är utgångstipset för tillfället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Synd att Thommo lagt ner twitter…..han va ju en bra källa..

 2. Pelle- finns det någon lista någonstans som är trovärdig över vad varje LFC spelare tjänar?

 3. ditt skrivande är så fruktansvärt bra, keep it up!

 4. Håller till största delen med.

  Jag tror bara på två ytterligare signings. Inte på grund av att shoppingkassan , som rimligtvis borde ha minst £55m kvar (80 minus 16 för Henderson och 8.5 för Adam, lite svaj på siffrorna, men ball park). Dessutom om vi skulle lyckas få in lite cash i någon försäljning så ser kassan väldigt bra ut. Men, nej, vi kommer inte klara av att få ner lönestocken tillräckligt, precis som ovan nämnt, vilket inte lämnar tillräckligt utrymme för att få in fler välavlönade nyförvärv.

  Så vad kommer att prioriteras?
  -Givetvis en yttermittfältare som främst passar på vänsterkanten, i.e. Downing eller Mata (Tror dock inte t ex Carzola eller Lennon är realistiska på flera plan som pris, ålder, lön, brist på europaspel etc.). Känner mig 80% säker på att det blir Downing och att KK/DM/FSG tycker det är bra så. Tyvärr vågar jag inte tro på Mata, främst pga bristen på CL.

  Sedan blir det svårt:
  -Vänsterback: Snackas ju mest om det… Aurelio/Insua/Robinson/Johnson ger oss dock redan bra valmöjligheter i min mening.
  -Högerback: Vår bäst täckta position, möjligtvis efter CM, med Kelly/Johnson/Flanaghan/Carragher.
  -Mittback: Snarare är det i min mening här vi skulle behöva bättre bredd. Tycker missen av Jones var otroligt synd, men vill han hellre spela i MU så kan han ha det. Täcks i dagsläget ganska väl av Agger/Skrtel/Carrager, men bredden saknas. Agger med sin skadebenägenhet, Skrtel är bra men inte rikitgt världsklass och Carra börjar komma till åren, dra på sig skador och kanske tvingas ut på högern. Wisdom borde iofs få chansen – tror verkligen vi har Carras arvtagare där. Kelly bör i min mening skolas in som mittback. Såg honom bl a live mot Wigan i våras innan skadan och satan var bra han var. Men som sagt, jag tror inte den rätta bredden finns där. Dann, ja kanske, born red men tveksamt om han är världsklass. Cahill, nej inte så troligt. Mycket oklart vilka andra som skulle kunna vara aktuella om inga u20s som ju återigen inte ger rätta bredden inför nästa säsong iaf.
  -Anfall: Carroll och Suarez är untouchables. I men mening är Kuyt det med, men många plockar otroligt nog bort honom i sina start-XI. Hur som helst så är en rotation på dessa tre, men Pacheco som fjärde val och Morgan som femte val helt ok i min mening, men har förbättringspotential. Man behöver ett till val av spelare som kan komma in och göra skillnad.
  -Högerytter: Kuyt/Henderson ger oss tillräckliga val här. Gerrard började ju sin karriär här och kan fylla i då det inte saknas alternativ på CM.
  -Vänsterytter: Nyförvärv enligt ovan/Maxi och snart är Sterling mogen att ges chansen, dock nog inte till nästa säsong riktigt.
  Men trots allt ser jag det som oundvikligt att man gör det lätt för sig och att Enrique eller Cissokho köps in till vänstern. Detta är helt ok för mig, men synd om det sker på bekostnad av att stärka andra positioner som anfall och mittback.

 5. Köp in: Doni, en mittback som kommer kunna konkurrera om startplats, Enrique eller Cissohko, Downing, Bastos, Niang.
  Sen sälj: Jova, Cole, Poulsen, Ngog, Greken, Meireles? & Konchesky.

  Så till kommande säsong så har vi en trupp som:

  Målvakter: Reina, Doni & Brad Jones.
  Mittbackar: Carragher, Agger, Skrtel & Kelly.
  Ytterbackar: Johson, Enrique/Cissohko, Aurelio, Insua, Flanagan och Robinson.
  Yttermittfältare: Downing, Henderson & Maxi.
  Centralmittfältare: Gerrard, Adam, Lucas, Aquilani & Spearing.
  Anfallare: Carroll, Suarez, Kuyt & Niang.

  Sen köra så här 4-4-1-1:

  Reina
  Johson-Carra-Agger-Enrique/Cissohko
  Downing-Adam-Gerrard-Henderson/Aquilani
  Suarez
  Carroll

  Bänk: Doni, Skrtel, Aurelio, Lucas, Henderson/Aquilani, Kuyt & Niang. YNWA!<3

 6. En fråga till dig Pelle. Hur bra är Niang är han en spelare för förstalaget eller är han en som kommer husera i reservlaget den här säsongen? Eller är han tillräckligt bra för bänken i PL?