Det faktum att Liverpool försökte signa Connor Wickham antyder starkt att klubben letar efter en ung anfallare som ska komplettera anfallsuppsättningen.

Jag tror att klubben söker en allroundanfallare, helst en 90-talist, som ska göra anfallsuppsättningen komplett. Denne får gärna ha god fysik och tillföra tyngd.

Det naturliga kriterier är givetvis att den nya anfallstalangen ska hålla högre klass än David N’Gog. Om fransmannen hade varit tillräckligt bra – och haft tillräckligt stor potential – hade Liverpool inte letat efter en ny anfallare. Men den dystra sanningen är att N’Gog inte är i närheten av Liverpool-klass, eller för den delen Liverpool-potential, och att han redan hade bytt klubb om hans lönekrav hade varit i relation till hans kapacitet.

Sunderland vägrade matcha N’Gogs nuvarande lön på £40 000 i veckan och jag förstår de. Varför skulle de vilja göra N’Gog till en av truppens högst betalda spelare? Det hade skickat ut helt fel signaler till övriga spelare och det hade även varit en dålig deal, eftersom N’Gog helt enkelt inte förtjänar en sådan lön.

N’Gogs lön är en produkt av Liverpools tidigare styres usla hantering av klubben. Precis som så många andra har N’Gog en orimligt hög lön – och precis som så många andra gör lönen honom svår att bli av med.

Hur som helst, åter till det roliga. Efter att ha gått miste om Wickham betraktar Liverpools andra alternativ. Ett skulle kunna vara M’Baye Niang, som ju enligt en trovärdig twittrare är oerhört nära en flytt till LFC. Niang uppfyller alla kriterier och han är dessutom bara 16 år.

En annan spelare som Liverpool säkerligen har koll på är Romelu Lukaku, men jag tvivlar på att man är beredda att lägga £15-20 miljoner, som Lukaku skulle kosta, på att komplettera anfallet med en anfallstalang. Då är Niang, vars prislapp snarare ligger på £6-10 miljoner, en mer rimlig investering, sett till vilken roll detta nyförvärv planeras få i truppen.

* *

Efter att ha gjort klart med Jordan Henderson och Charlie Adam förmodas Liverpool leta efter följande:

– Andrakeeper. Doni nära att skriva på.

– Mittback. Tror dock det kan bli svårt att hitta någon som är uppenbart bättre än de man har, för det är ju ett krav om man investerar stora pengar i en spelare. Jones var tänkt som en långsiktig värvning, kanske hittar man någon annan ung typ Lovren, eller väljer att satsa på Wisdom, Wilson.

– Vänsterback. Till skillnad från många andra tycker jag inte att det finns ett akut behov att värva en ny vänsterback, eftersom Johnson, Kelly och Flanagan är mångsidiga, Robinson mycket lovande och Aurelio kan trots allt spela ibland, men av allt att döma kommer LFC att signa en vänsterback. Mycket tyder på antingen Enrique eller Cissokho.

– Yttermittfältare (2). Downing blir troligtvis den ena. Kanske även Mata eller Lennon?

– Ung anfallare. Niang är utgångstipset för tillfället.