Liverpool har bekymmer i kontraktsförhandlingarna med Jordan Henderson, trots att 24-åringen har aviserat att han vill stanna i klubben. Hendersons nuvarande kontrakt går ut 2016, vilket flera andra toppklubbar redan har uppmärksammat. I november förra året tackade Henderson nej till Liverpools kontraktsförslag på £80 000 i veckan, som var en lönehöjning med £15 000 i veckan, men mittfältaren tackade nej till erbjudandet. Eftersom Brendan Rodgers klargjorde att han betraktar Henderson som en ledare i lagbygget ansåg spelarens camp att kontraktserbjudandet var för dåligt. Det finns ingenting som tyder på att Henderson försöker tvinga fram en flytt, men hans rådgivare menar att viktiga mittfältare i andra topplag tjänar betydligt mer, ibland dubbelt så mycket, som £80 000 i veckan. Henderson vill gärna stanna i Liverpool, men anser att detta är hans viktigaste kontrakt i karriären. Manchester City och Arsenal följer händelseutvecklingen kring Hendersons kontraktsförhandlingar med Liverpool (The Mirror).

* * *

Förra sommaren budade Liverpool €25 miljoner för Barcelonas Pedro. Då accepterades inte budet – men om Liverpool framför ett likadant bud i sommar kommer det att göra det. Pedros kontrakt går ut 2016 och om han inte förlänger kan han lämna på free transfer om ett drygt år. Barcelonas ’transfer ban’ upphör nästa januarifönster, så en sommarövergång skulle innebära att de bara behöver klara sig utan täckning under några månader. Samtidigt har Barcelona talanger som Munir etc på framfart (Sport).

* * *

Liverpool och Manchester United ser ut att gå ”head-to-head” för William Carvalho i sommar. Mittfältaren har en utköpsklausul på £35 miljoner, men regeländringar i så kallat ”third party ownership” kan se hans prislapp sänkas med £10 miljoner. Det faktum att både LFC och United vill ha Carvalho kan dock göra att hans värde stiger till över £30 miljoner. Liverpool betraktar Carvalho som den idealiska ersättaren till Steven Gerrard och United betraktar honom som en idealisk mittfältsförstärkning för deras del (The Daily Mail).

* * *

Manchester City har värvat Watfords engelska U15-landslagsanfallare Jadon Sancho för en summa som kan stiga itll £500 000. Liverpool var också intresserade av honom (The Daily Mail).

Arsenal tror att kommer att kunna signa Morgan Schneiderlin i sommar. Southampton har erbjudit fransmannen, som värderas till £25 miljoner, ett kontrakt värt £60 000 i veckan. Trots deras erbjudande vill Schneiderlin flytta till Arsenal (The Daily Mail).

* * *

Manchester City ger Liverpool rejäl konkurrens om Danny Ings signatur (The Daily Express).

* * *

Louis van Gaal vill värva Lars Bender till Manchester United. Egentligen var Kevin Strootman den mittfältaren som van Gaal helst ville ha, men hans knäproblem gör att blickarna riktas mot Bender istället (The Sunday People).

Southampton scoutar den svenska högerbacken Mattias Johansson, som betraktas som en potentiell ersättare till Nathaniel Clyne. Ronald Koeman tror sig kunna norpa Johansson för £2,1 miljoner (The Sunday People).

Crystal Palace är villiga att göra Virgil van Dijk till klubbens dyraste nyförvärv genom tiderna. Arsenal och Tottenham är också intresserade av den holländska mittbacken (The Sunday People).

6 kommentarer
 1. Henderson ska ju givetvis få mer än £80 000 som han spelat sista tiden, sen lite extra utöver det eftersom han är framtida kapten.

  Ska vi vara ett topplag måste lönerna vara därefter, annars kommer vi fortsätta tappa bra spelare. Viktigt, viktigt att förlänga med Sterling och Henderson!

 2. Förlänger vi inte med hendo eller sterling så har vi tyvärr inga ambitioner längre

 3. Om det nu stämmer, så slår GIRIGHETEN till igen. En löneökning på 200000 skr i veckan räcker alltså inte. Vidrigt.

  • Han förtjänar ju dock mer än vad som erbjuds i detta fallet. Han jämför ju sig med andra spelare i ligan på samma position och ser man då att de har nästan dubbelt så mycket i lön som han så känner väl Hendo att han också förtjänar det. 100 000 kan han väl få i alla fall.

  • Oförståelig kommentar. Hade han bytt klubb hade han fått en oerhörd löneökning. Likaså bör man få om man förlänger med en klubb.

 4. Väldigt oroväckande att de inte lyckas förhandla fram nya kontrakt till så pass viktiga spelare som Sterling och Henderson. Skulle vara intressant att se hur pass långt ifrån de ligger varandra. Jag menar bjuder klubben 80.000 och han vill ha 150 så känns det som mil emellan. Dock vet väl båda spelarna att de är väldigt viktiga för klubben och kan begära lön därefter.

  Är det fler av de mer etablerade spelarna som sitter på kontrakt som går ut snart?

Kommentarer är stängda.