Lagen:

Liverpools startelva: Mignolet, Can, Skrtel(11), Lovren, Johnson, Markovic(59), Henderson, Lallana, Coutinho, Sterling, Sturridge.

Liverpools bänk: Ward, Touré(11), Lambert, Moreno, Sakho, Balotelli(59), Williams.

Blackburns startelva: Eastwood, Henley, Baptiste, Kilgallon (c), Olsson, Marshall(68), Evans, Williamson, Conway, Cairney, Gestede.

Blackburns bänk: Steele, Spurr, Brown, Rhodes, Taylor(68), Henry, Lenihan.

* * *

Matchfakta:

Liverpool – Blackburn 0-0

Skott på mål: 4 – 1
Bollinnehav: 69,6% – 30,4%
Totalt antal passningar: 613 – 270
Långa passningar: 6,5% – 21,5%
Passningsprocent: 85,6% – 71,5%
Totalt antal inlägg: 36 – 17
Vunna dueller: 53,1% – 46,9%
Vunna luftdueller: 40% – 60%
Offsides: 2 – 1
Hörnor: 8 – 3
Gula kort: 1 – 1
Röda kort: 0 – 0

*Matchstatistiken är tagen från thefa.com.

* * *

Matchreferat:

Söndagens FA-cupkvartsfinal på Anfield fick en obehaglig start när Skrtel skadades i samband med en nickduell. Slovaken bars ut med en befarad nackskada. Det blev ett spelavbrott på sammanlagt 7 minuter, vilket gjorde att lagen inte fick någon rytm i inledningen. Efter matchen sa Rodgers att Skrtel var ”fine” men skulle undersökas på sjukhus.

Matchen präglades av ett stort bollinnehav för Liverpool och ett defensivt Blackburn. Bortalaget backade hem och satsade på kontringar. Första 45 fungerade Rovers taktik onekligen, då de utöver att hålla tätt lyckades iscensätta flertalet farliga kontringar, men ju längre matchen pågick, ju mer mattades deras kontringar av. Sista 20-25 minutrarna stod Rovers-bussen verkligen parkerad och Liverpool kom i attack i attack utan att bortalaget lyckades åstadkomma några spelvändningar.

Med tanke på matchbilden borde Liverpool ha vunnit matchen. Dessvärre var Rovers kompakta, gedigna i positionsspelet, och hade dessutom en välplacerad målvakt när Liverpool väl lyckades skapa målchanser. Samtidigt testade inte Liverpool bortalagets försvar tillräckligt mycket; LFC höjde helt enkelt inte bolltempot tillräckligt mycket. Mot den här typen av låga, kompakta försvar är det naturligtvis väldigt viktigt att skruva upp bolltempot, men i det avseendet misslyckades hemmalaget – och i det avseendet saknades Allen.

Genom att byta in Balotelli redan i den 59:e minuten fick Rodgers in ytterligare en anfallare, men varken Balo eller Sturridge lyckades överlista Eastwood mellan Rovers stolpar. Den LFC-spelaren som var närmast att bli målskytt var nog Kolo Touré, som var nära vid ett par offensiva fasta situationer. Jag skulle även vilja påpeka att Liverpool överlag inte var tillräckligt bra på offensiva fasta; man slog bort flera fina tillfällen helt i onödan. En spelare som vanligtvis är duktig på just detta är Balotelli, och jag skulle gärna se att han tar hand om fler offensiva fasta i Gerrards frånvaro.

I och med 0-0-matchen väntar omspel på Ewood Park. I skrivande stund är det oklart om den matchen kommer att spelas 7:e eller 8:e april, men nu kan givetvis räkna med att Totaal Liverpool rapporterar om speldatumet när detta är hundra procent fastställt. Vi kommer även att följa upp Skrtels skadesituation.

* * *

Spelarkommentarer:
Mignolet – Gjorde några svettiga räddningar, vilket var direkt nödvändigt för att laget inte skulle förlora. Särskilt räddningen på Baptistes nick var av hög klass!

Johnson – Ser inte direkt ut att vara lätt i kroppen, men klart godkänd insats idag. Faktiskt helt okej i positionsspelet.

Skrtel(11) – Fick ett knytnävsslag i ansiktet och landade olyckligt i samband med samma luftduell. Befarad nackskada och därav det tidiga bytet.

Lovren – Slarvade i passningsspelet och katastrofalt dåligt omdöme i avvägningarna. Stöter ALLTID, någonting som ofta gör att han går bort sig helt. Mycket svag insats av kroaten.

Markovic(59) – Hittade stora ytor på sin högerkant, men inspelen var oftast för dåliga.

Can – Lyckades inte riktigt öka bolltempot så som han hade behövt göra i sin mittfältsroll. Jag tycker att han tillför klart mer som back. Tvingades ta en varning när Lovrens skitpass gav Blackburn ett bra kontringsläge.

Henderson – Blandade och gav i passningsspelet. Absolut ingen dålig insats, men det går inte att säga att han gjorde en av sina bästa insatser heller.

Lallana – Slog några fina passningar, men krånglade till det. Varför måste han dribbla bort motståndarne flera gånger i samma situation längs kanten? Omständig.

Coutinho – Gjorde inte någon av sina bästa insatser. Hade för lite boll i första halvlek och fick inte riktigt till det kring offensivt straffområde. Samtidigt kanske man inte kan förvänta sig drömmål i varje match.

Sterling – Kanske lagets piggaste spelare i första halvlek, men fick inte lika hög utgångsposition efter Balotellis inträde i matchen.

Sturridge – Inte riktigt i toppslag än. Utgör ändå ett hot och kom till flera farliga avslut.

Inhoppare:
Touré(11) – Helt okej insats. Märktes mest i samband med offensiva fasta situationer, där han onekligen var het.

Balotelli(59) – Byttes in och försökte få igång Liverpools anfallsspel. Hade några fina aktioner, men skulle behöva använda medspelarna mer. Försökte även med sitt obligatoriska skottförsök från 35-40 meter, som vanligt var det långt ifrån att träffa målet.

* * *

Highlights:

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

* * *

Och så glädjande nyheter efter matchen:

* * *

Aktuella diskussionfrågor efter matchen:

– Är det inte så att Emre Can tillför mer i backlinjen än på mittfältet?

– Hur många matcher kommer det att dröja innan Daniel Sturridge är tillbaka i toppform?

– Hur kunde domaren undvika att varna Blackburn-anfallaren Rudy Gestede?

11 kommentarer
 1. Bra elva men vart är Allen? Hoppas han inte är skadad.

 2. Allen inte ens på bänken. Säg inte att han är skadad?

  • Tyckte någon kommentator sa att han var det ja… Utan både Lucas och Allen känns det visset för den närmsta framtiden.

 3. Fy fan. Det där såg obehagligt ut. Hoppas verkligen Skrtel är okej, att det inte är en rygg eller nackskada.

  • Han är tydligen inte på sjukan iaf så vi behöver nog inte oroa oss förutom möjligtvis för den här matchen.

 4. Känns för jävla tråkigt att ett lag bara är ute efter att spela 0-0…

  • En del av det här spelet går ut på att bräcka varandras taktik. Om ett lag backar hem, måste man försöka hitta ett botemedel mot det.
   Tycker inte man kan anklaga Blackburn i en sån här match. Anfaller de mer är risken stor att de går bort sig.

 5. Kändes som att ingen var speciellt dålig, men heller inte direkt bra. En ganska slätstruken match där Liverpool försökte och försökte men där det gick alldeles för sakta. Återigen blev vår största akilleshäl blottad, vi har så svårt att spela mot samlade försvar. Det krävs nästan ett drömmål (Henderson mot Burnley, Sterling mot West Ham) eller ett slumpmål (Markovic mot Aston Villa) för att vi ska kunna vinna nu när vi inte har Suarez att tillgå.

  Vårt lag är väl rustat för att spela bra mot lag på den övre halvan av tabellen, dock så brukar vi ha ett mindre imponerande facit mot lag på den nedre delen av tabellen (och Chelsea).

  • Håller helt o hållet med dig. Vi spelade igår ungefär som vi har gjort tidigare matcher men har så svårt att skapa riktigt heta målchanser. Dom gånger vi gör mål är pga inviduella prestationer. Det är väldigt sällan vi spelar till oss ett mål eller gör mål på hörnor osv.

  • Känns som att det behövs mer folk som löper i djupled. Igår kändes det bara som Sturridge och Sterling. Can, Hendersson, Cou, Markovic och Lallana blir för boll tittande och vill hellre slå den avgörande bollen istället för att ta löpningen som öppnar upp för någon annan att få den avgörande bollen.

 6. Ett riktigt jävla lågvattenmärke. Ingen var på normal nivå sett till den senaste tidens matcher. Ok, Mignolet gjorde ett par svettiga ingripanden men i övrigt…

Kommentarer är stängda.