Fler nära allierade till Klopp är på väg in till klubben.

Zeljko Buvac och Peter Krawietz är redan på plats i Liverpool. Nu kan ytterligare en av Jürgen Klopps hantlangare genomföra samma flytt. Det är David Wagner, som nyligen slutade som B-lagstränare i Borussia Dortmund, som ryktas vara aktuell för LFC.

”Borussia Dortmund är en extraordinär klubb med fantastiska fans. Trots detta söker jag en ny sportslig utmaning efter en fin tid i Dortmund”, sa Wagner i ett pressmeddelande när han lämnade sitt uppdrag som B-lagstränare.

Enligt The Daily Mail har Klopp uppmärksammat Wagners tillgänglighet, men Bundesligaklubbar uppges också vara intresserade av hans tjänster.

Wagner är en 44-åring som varit B-lagstränare i Borussia Dortmund sedan 2011. Det var hans första tränaruppdrag. Han har en spelarbakgrund i klubbar som FSV Mainz och Schalke 04. I Mainz spelade Wagner 4 säsonger tillsammans med Klopp. Wagner har även spelat 8 landskamper för USA, trots att han är född och uppvuxen i Tyskland. Det som möjliggjorde för honom att spela i amerikanska landslaget var att hans pappa är amerikan (hans mamma är tyska).

* * *

Uppdatering: Enligt The Telegraph kommer Wagner att tacka nej till Liverpool för att istället skriva på för Huddersfield Town. Han förväntas bekräftas som ny manager inom de närmaste 48 timmarna, rapporterar tidningen.