Gerrard och Klopp har fört diskussioner om en eventuell återkomst till Liverpool.

Det är The Independent som uppger att Gerrard och Klopp har pratat åtskilliga gånger efter tyskens inträde i Liverpool. Klopp är övertygad om att Gerrards närvaro på Merseyside skulle kunna hjälpa honom att skapa en professionell miljö på Melwood.

Hittills har Klopp endast diskuterat möjligheten att Gerrard ska träna med Liverpool till den 15:e januari då han återvänder till USA för att delta på Los Angeles Galaxys försäsong. Det finns en liten chans att Gerrard kan återvända och spela för Liverpool, men detta kompliceras av Galaxys troliga krav på en övergångssumma, eftersom han har ett år kvar på sitt kontrakt med den MLS-klubben. För tillfället är inte Galaxy intresserade av att låna ut Gerrard.

Det som definitivt är klart är att Gerrard landar i London idag. Galaxys säsong tog slut förra veckan, då de blev utslagna av Seattle Sounders. I Seattle återfinns spelare som Clint Dempsey, Tyrone Mears och Obafemi Martins.

Enligt The Independent förväntas Gerrard vara på plats i söndagens match mot Crytal Palace och i samband med detta träffa Klopp. Det kan bli så att Liverpool låter Gerrard hjälpa till med coaching samtidigt som han tränar med laget, inte minst eftersom Klopp överväger att ta in en till assistent.

Däremot, skriver The Independent, kommer David Wagner troligtvis inte att hamna i Liverpool. Klopp är gudfar till Wagners dotter och Wagner var bestman när Klopp gifte om sig 2005. Wagner har dock erbjudanden från minst två Bundesligaklubbar och sägs vilja ta tid på sig innan ett beslut tas.

9 kommentarer
 1. Så himla onödigt att han gick till LA. Vad tänkte BR med? Hade SG bara fått garanterad en liten assisterande roll skulle han ju accepterat att bli truppspelare.

  Att det nu står LA galaxy när man kollar på Wikipedia och inte bara Liverpool FC stör så himla mycket! Alla vet ju att han kommer tillbaka på ett eller annat sätt, och tack vare Rodgers har vi gått miste om minst ett år med vår kära åtta.

  Ärligt talat, är ju så himla mycket tråkigare utan Steven Gerrard i Liverpool.

  • Tycker det är fel att lasta Rodgers för detta.
   Är det inte bättre att vara schyssta supportrar och unna Gerrard ett sista äventyr efter att han har varit klubben trogen i alla dessa år?
   Låt honom få njuta av solen och livsstilen ett tag innan han kommer tillbaka till oss i en tränarroll!

  • Att Gerrard lirar ett par matcher i MLS stör mig inget vidare, det är en sån pass stor skillnad. Värre om han åkt och blivit truppspelare i Spaninen eller Italien. För mig känns fortfarande MLS mer som en ”hitte-på”-liga.

  • Sluta skylla allt på Rodgers. Han förtjänar inte den bahandling han fått från vissa supportrar. Låter fan mer som om han knullat deras morsor än att han inte lyckades som tränare. Han tog trots allt Liverpool närmare titeln än någon annan Liverpooltränare lyckats med sedan 1990 och bara för det förtjänar han mer respekt än det flera visar här.

   Faktum är att Gerrard är slut som fotbollsspelare på toppnivå. Han hade en usel sista säsong och säsongen dessförinnan fick lagkamraterna bära honom vid flera tillfällen.
   Personligen unnar jag honom ett sista äventyr i karriären vart han får ses som den stora stjärnan i ett lag utan den monumentala pressen på sina axler. För allt han gjort för LFC är han värd vad han än vill.
   Det hade fan varit värre att se en legend som Gerrard sitta på bänken vecka ut och vecka in än vad det är att se honom spela för Galaxy på andra sidan jordklotet.
   Det va inte LFC eller Rodgers som tvingade ut honom utan det va ett beslut han sjäv tog för han ville spela varje vecka och den möjligheten fanns inte i Liverpool.

  • Nåja på ett par ställen där.
   Sista säsongen var inte Gerrard bra hos oss, men säsongen innan var han däremot riktigt bra, och att påstå att de andra spelarna typ bar upp honom då är inte min minnesbild. Att han sedan halkade mot Chelsea förtar inte i mina ögon att han gjorde en jäkla bra säsong.
   Sedan kan man diskutera till död-dagar huruvida Rodgers verkligen tog oss nära den där titeln som vi inte vunnit sedan 1990. Anledningen till att så många är relativt kritiska till honom nu är kanske rent av det att han inte var en särskilt bra tränare någon gång, inte ens den säsongen då just nämnda Gerrard var bra, Sturridge höll sig hel och gjorde 21 mål och vi dessutom hade det årets förmodligen bästa spelare i världen i laget. Inte sagt att laget därmed var ett självspelande piano, men att säga att Rodgers var nära att ta hem titeln till oss är ju lite underligt. I så fall borde han ju ha kunnat göra det säsongen efter också, fast att suarez var såld och Sturridge skadad.

  • Inget lag hade hade kunnat upprepa en liknande säsong om båda deras och ligans bästa anfallare försvinner. Inget lag och ingen tränare hade lyckats med dom omständigheterna. Den säsongen, 2013-14, blev inte bara Rodgers årets manager utan va konstant hyllad för sina taktiska drag och matchcoachning. Han utmanövrerade dom mest erfarna tränarna i ligan på ett nästan förnedrande enkelt sätt den säsongen. Oavsett vilka spelare som finns i laget så måste managern få dom att spela bra ihop vilket Rodgers fick. Han fick ut det bästa ur nästan samtliga spelare och tog laget till en andraplats i ligan. En spelare gör inte ett lag. Och även utan Suarez så vann Liverpool sina matcher.

   Och din minnesbild av Gerrard är väldigt skäv om du tycker Gerrard va riktigt bra. Han va lika usel defensivt då som han va den sista säsongen och Henderson fick bokstavligen springa för två för att täcka upp ytorna i försvarsspelet. Gerrard slog fortfarande dom öppnande passningarna och gjorde några mål, mest från punkten. Men han va redan då en skugga av sitt forna jag.

  • Jag har aldrig avsett att påstå att ett fungerande lag är en symbios mellan tränare och spelare. Det jag menar är att få ett epitet att vara en exceptionellt bra tränare bör man under en längre tid visa att man har det som krävs för att få laget att växa, fortsätta spela bra trots försäljningar, skador osv. Där menar jag att det med stor tydlighet visat sig att Rodgers inte alls var mogen uppgiften att ta sig an Liverpool. Som det nu blev blommade laget upp, för att sedan sjunka ner som en blytyngd och Rodgers var inte kapabel att rätta till det. Det talar för att han inte var den många trodde året innan.

   När det gäller Gerrard får man tycka olika. Ingen kan nog säga att han var lika bra silveråret som när han var som bäst, men i förhållande till de mittfältare som Rodgers värvade in under sin tid som ansvarig (Allen, Can bla.) så anser i alla fall jag att Gerrard var ett klart bättre alternativ i varje match.

 2. Gerrard hade ju accepterat att va en trupp spelare om han fick någon form av tränarroll eller ledarroll vid sidan av detra fick han inte av br de borde ha varit en självklarhet.

Kommentarer är stängda.