Vi var länge oroliga över att det inte längre fanns, men idag blev vi kritiker motbevisade; Det finns fortfarande en stark karaktär i Liverpools lag.

Publiken hade bestämt sig för att Manchester United skulle besegras. Spelarna fick den typen av publikstöd som Liverpool i princip bara brukar ha i viktiga CL-matcher mot hypade motståndarlag.

Med en extra spelare – alltså publiken – kunde Liverpool käka upp Man Utd. Man hade betydligt mer energi och vilja att vinna matchen.

Ineffektiviteten som Liverpool visade upp i första halvlek var dock en aning oroväckande. Då brukar det ”typiska” hända, dvs att motståndarlaget får en chans och gör mål direkt, men som tur var blev det inte så.

Fernando Torres – kanske den enda anfallaren i världen som kan spela halvskadad men ändå hålla absolut världsklass – måste förstås hyllas lite extra. Hans fantastiska nummer som innebar 1-0 till Liverpool är värt att ses i repris om och om igen.

fernando-Torres-001

Rio Ferdinand, har likt Jamie Carragher, gjort ovanligt många misstag den här säsongen, men jag har ärligt talat svårt att se vad Ferdinand skulle kunna ha gjort annorlunda utan att orsaka en straff när Torres dundrade fram med bollen.

Att David N’Gog satte spiken i kistan under matchens absoluta slutskede kändes mer som en parantes.

Det här var matchen som Liverpool återfick den enorma vinnarkaraktär som man har visat under föregående säsonger. Nu hoppas jag att både laget och publiken är lika taggade även fortsättningsvis.

Mina spelarbetyg:
(1-5)


Pepe Reina – 4

Kommentar: Helt ofelbar och kom även ut överraskande bra i samband med fasta situationer.

Glen Johnson – 4
Kommentar: Många felpassningar på offensiv planhalva, men spelade ett bra försvarsspel, vilket var hans huvudsakliga uppgift i den här matchen. Raderade bort Ryan Giggs totalt.

Jamie Carragher – 4
Kommentar: Väldigt nära att bli utvisad, men gjorde överlag en gedigen insats. Vilken glöd!

Daniel Agger – 5

Kommentar: Gjorde en jättematch. Flera bra stötbrytningar när han klev upp i banan, oerhört stark i luftrummet i samband med edefensiva fasta situationer, samt väldigt bra uppspel. Aggers spelskicklighet är nog viktigare än vad många tror. Helt given i min startelva!

Emiliano Insua – 3
Kommentar: Hade uppenbara problem med Antonio Valencia, men spelade bättre positionsspel än tidigare. Kom upp mer i banan än vad Johnson gjorde på motsatta kanten. Verkade väldigt taggad.

Dirk Kuyt – 4
Kommentar: Kanske lite ineffektiv vid målchanser, men gjorde en enorm arbetsinsats. Var en av de som drev igång laget.

Lucas Leiva – 4
Kommentar: Gjorde ett strålande defensivt jobb mot skickliga motståndarspelare. Hans offensiva spel lämnar visserligen mer att önska, men jag tror att Benitez hade gett honom defensiva direktiv.

Javier Mascherano – 5

Kommentar: Jag skiter i att han fick rött. Kapningen av Van der Sar var faktiskt i det snyggaste laget, måste jag erkänna. Hans enorma glöd och förmåga att vinna närkamper var viktiga idag. Synd att den klene Michael Carrick fick massvis med billiga frisparkar.

Fabio Aurelio – 4
Kommentar: Förefaller vara lagets bästa alternativ på vänstermittfältspositionen. Han är något av en vänsterfotad version av David Beckham. Frisparken var grym, likaså räddningen på densamma. Blev dock oerhört förbannad på att han helt i onödan strulade med bollen vid två tillfällen under matchens sista minuter, men han var nog trött då.

Yossi Benayoun – 4
Kommentar: Fantastisk assist. Gillade även hans förmåga att hålla i bollen när individuellt starka motståndarspelare jagade honom. Positiv insats.

Fernando Torres – 5
Kommentar: Världsklass. Igen. En chans, ett mål. Måste vara världens bästa anfallare. Han är komplett.

Och…

Martin Skrtel – 3
Kommentar: Darrade lite med några konstiga nickar, men var väl helt okej.

David N’Gog – 3
Kommentar: Hade svårt att vinna luftduellerna mot huvudsakligen Ferdinand. Liverpool hade vunnit mycket tid om han hade borrat fast bollen då. Målet var snyggt, men ett sådant läge måste ju en anfallare sätta.

2 kommentarer
  1. Viktig match mot arsenal i Cupen om några dagar. Matchen idag var fenomenal! köttarna lucas o mascherano <3

Kommentarer är stängda.