Media ligger som vanligt i gällande transferspekulationer.

* * *

Enligt The Times måste Liverpool börja med att sälja spelare om man ska ha råd att köpa nya i januaris transferfönstrer.

Så, vilken spelartyp söker Liverpool i första hand enligt tidningen?

Jo, så här skriver de: ”Benitez has prioritised the recruitment of a second striker, capable of supporting Fernando Torres and adding more physical power to Liverpool’s attack.”

Benitez ska föredra att sälja Ryan Babel för att få in pengar, men överväger även att sälja Yossi Benayoun, som skulle inbringa en stor summa pengar, då stort intresse finns för honom.

Personligen vill jag att Benayoun behålls. Han är ju lagets tredje bästa offensiva spelare, endast slagen av Steven Gerrard och Fernando Torres.

* * *

Boltons vänstermittfältare Matt Taylor, är ett intressant namn för Liverpool, skriver The People.

Enligt tidningen överväger Benitez att buda på 27-åringen i januari.

matt-taylor-1

Taylor kan även spela vänsterback. Ytterligare ett alternativ på den positionen vore inte heller så tokigt, med tanke på att Andrea Dossena bör ryka inom kort.

Vore Taylor en lämplig ersättare till Babel om den sistnämnde lämnar i januari?

* * *

Javier Mascherano verkar inte vara intresserad av att skriva ett nytt kontrakt med Liverpool.

Visst, argentinaren har fortfarande flera år kvar på sitt nuvarande kontrakt, men en förlängning vore förstås att föredra ändå, med tanke på att Barcelona är ytterst intresserade av att värva honom.

Just nu tjänar Mascherano betydligt mindre än flera andra i laget, men han säger till media att han inte har frågat efter ett nytt kontrakt, eftersom han spelar för att vinna titlar och inte för pengar.

* * *

The People hävdar att Manchester City är nära att värva Inters mittfältstalang Rene Krhin.

Liverpool vill också ha slovenen, men City ska vara nära att värva honom för £7 miljoner.

Krhins kontrakt med Inter går ut om 18 månader – och de är oerhört angelägna om att förlänga. De lär dock få svårt att matcha Citys löneerbjudande.

* * *

Gerard Houllier kan vara på väg tillbaka till Premier League.

Den här gången är det Birmingham City som kopplas samman med Houllier, skriver News of the World.

_39863090_houllier_gerrard300

* * *

Middlesbroughs Adam Johnson fortsätter att vara rykternas man, trots att han numera spelar i The Championship.

Enligt The Daily Mail är Evertons manager David Moyes så pass intresserad av Johnson att han till och med scoutade honom personligen i helgens match mot Preston.

Moyes blev nog inte besviken på vad han såg, med tanke på att Johnson gjorde mål efter ett snyggt individuellt nummer.

4 kommentarer
  1. Det känns som om Babel är på väg bort. Hans får inte spela de viktiga matcher. Blev lite paff när Ngog startade mot Lyon och inte Babel :O . Samma sak när Ngog byttes in istället för Babel. Jag är inte emot om han säljs hans formkurva är väldigt ojämn. Sälj honom och köp en stark förward!

    • Ja, Babel har varit en enda stor besvikelse i Liverpooltröjan. Inte ens hans enorma snabbhet kan rädda honom från hans svagheter som ju är framförallt dåligt spelsinne och medioker förstatouch.

  2. om vi inte hittar ngn bra forward tycker jag att vi ska köpa Arda Turan grym spelare som kan utvecklas ännu mer

    • Jag gillar Turan, men det finns något egoistiskt och omoget i hans spel som han måste slipa bort. Det finns andra alternativ som jag tror är bättre. Men Liverpool bör hitta en forward; man har ju hur många scouter som helst och järnkoll på i stort sett alla ligor som är värda att se.

Kommentarer är stängda.