Liverpool har hört sig för om åtta anfallare; Mauro Zarate, Darren Bent, Luuk de Jong, Tomas Necid och Klaas-Jan Huntelaar. De övriga är ännu inte namngivna i dagsläget (Twitter).

Liverpool visade intresse för Darren Bent, men blev avskräckta av prislappen (Twitter).

Liverpool har scoutat Luuk de Jong och Blaise Matuidi (Twitter).

Swanseas ordförande har medgett att Liverpool är intresserade av Scott Sinclair (Twitter).

* * *

Liverpool har fört samtal med representanter till Jaguares anfallare Jackson Martinez. Manchester City, Chelsea och Arsenal har också visat stort intresse för den 25-åriga colombianen, som i september hade en prislapp på £5,5 miljoner men som numera kostar £8,5 miljoner. Liverpool vill signa en ny anfallare – man kollade på Bent, men Aston Villa vill inte sälja. Martinez har gjort mål på såväl klubb- som landslagsnivå de senaste åren, men Liverpool måste agera snabbt om en övergång ska genomföras, då Porto uppges vara nära att komma överens om en övergångssumma med Jaguares (The Daily Mail).

* * *

Tottenham och West Ham är överens om övergångssumman för Vedran Corluka. Det som återstår är läkarundersökningen och kontraktsförhandlingar (Twitter).

Tottenham är intresserade av Fulhams Moussa Dembele. De kan komma att erbjuda Fulham Niko Kranjcar + pengar för Dembele. Fulham vill behålla Dembele, medan Spurs är beredda att vänta till sommarens transferfönster om Fulham stoppar en övergång den här månaden (The Mirror).

Aston Villa är intresserade av Jonas Olsson, som betraktas som en potentiell ersättare till James Collins. Den sistnämnde är till salu för £5 miljoner – och QPR är intresserade. Egentligen vill WBA behålla Olsson, men de kan komma att sälja honom, eftersom han bara har 18 månader kvar på kontraktet och inte har lyckats kommit överens om en kontraktsförlängning. Om WBA behåller Olsson riskerar de att hans marknadsvärde sjunker. För Aston Villas del vore det ett fördelaktigt byte rent ekonomiskt, då Collins tjänar £40 000 i veckan och Olssons lön vore desto mindre (The Mirror).

* * *

Malaga har budat 10 miljoner euro på Lucas Barrios. Borussia Dortmund vill ha 12 miljoner euro för anfallaren (Bild).