Liverpool och Blackburn befinner sig i förhandlingar om Junior Hoilett. Samtidigt förhandlar Liverpool om ytterligare en spelare, som tros vara Scott Sinclair (Twitter).

* * *

Liverpool och Arsenal är angelägna om att utnyttja Demba Bas utköpsklausul på £10 miljoner. Newcastle hade hoppats förlänga hans kontrakt innan klausulen blev offentlig, men detta misslyckades. Arsenal var intresserade redan innan klausulen blev känd, medan Liverpool också är angelägna och tros vara villiga att vänta tills efter säsongen – om ingen annan klubb budar den här månaden. Samtidigt gör Newcastle alltjämt sitt yttersta för att förlänga senegalesens kontrakt (The People).

Newcastle kommer att göra allt i sin makt för att behålla succéanfallaren Demba Ba. Harry Redknapp gick nyligen ut med att Ba har en utköpsklausul på £10 miljoner i sitt kontrakt med Newcastle (The Mirror).

* * *

Liverpool, Spurs och Everton har blivit erbjudna att låna Inters anfallare Luc Castaignos resten av säsongen (The Mirror).

* * *

Chelsea är beredda att låta Frank Lampard stanna de 18 månaderna som han har kvar på sitt kontrakt, men de kommer inte att hindra honom från ett byta klubb innan dess. En flytt redan den här månaden är osannolik, men en flytt i sommar förefaller sannolik, då Chelsea inte har några planer på att förnya hans nuvarande kontrakt. Lampard har fått allt mindre speltid den här säsongen, samtidigt som Chelsea vill sänka sina löneutgifter. Nicolas Anelka har redan lämnat, medan Didier Drogba ser ut att flytta i sommar. Det saknas inte intressenter för Lampard – både La Galaxy och New York Red Bulls har redan deklarerat sitt intresse för landslagsmannen (The Mirror).

Arsenal är beredda att sälja Andrei Arshavin för £12 miljoner (The Mirror).

Chris Samba kommer att ta ett beslut om sin framtid inom de närmaste 48 timmarna. Samba överväger att lämna in en transferbegäran (The Mirror).

Manchester City är beredda att buda högst på Cheick Tioté. Manchester United och Chelsea är också intresserade av ivorianen (The Mirror).