Bänken: Doni, Carroll, Henderson, Downing, Adam, Skrtel, Flanagan.

4-1 Andy Carroll (89)
5-1 Stewart Downing (90+5)

* * *

Efter matchen:

Liverpool vann matchen med 5-1. Målskyttet spreds maximalt, då lagets mål gjordes av fem olika spelare – Bellamy, Gerrard, Shelvey, Carroll och Downing.

Trots de stora siffrorna blev Oldham absolut inte utspelade i den här matchen. Faktum var att bortalaget öppnade klart bäst och det var helt rättvist när de tog ledningen i den 28:e minuten. Oldham hade nämligen missat flera bra målchanser innan Simpsons mål, som var riktigt, riktigt snyggt – helt otagbart för Reina.

0-1-målet verkade fungera som något av en väckarklocka för hemmalaget. Bara två minuter senare kvitterade man nämligen till 1-1, i och för sig inte så lite turligt när Shelveys skott gick in via Bellamy, men likväl såg man en vilja att anfalla – och den viljan saknades innan Oldhams ledningsmål.

Liverpool satte också 2-1 innan första halvlek var färdigspelad. Även detta mål var ganska turligt, då man tilldelades en billigt dömd straff. Väl vid straffpunkten gjorde Gerrard inget misstag och satte bollen säkert, trots att målvakten gick åt rätt håll. Straffmålet kändes extra skönt med tanke på den här säsongens straffmissar!

I andra halvlek tog Liverpool över mer och mer av spelet, samtidigt som Oldham tröttnade. Med sitt 3-1-mål avgjorde Shelvey matchen i den 68:e minuten. Shelvey avslutade snyggt och visade varför han gjorde så många mål under utlåningsperioden i Blackpool.

I slutet av matchen byttes både Carroll och Downing in – och båda blev målskyttar. Carroll dunkade in 4-1 med en helt otrolig halvvolley och när även Downing blev målskytt kändes det som lite av en islossning. Deras mål var inte särskilt viktiga för matchens skull, men förhoppningsvis fick de en psykologisk boost inför fortsättningen.