Liverpool bevakar Mesut Özils situation i Real Madrid. Tysken har inte inlett säsongen särskilt bra och Luka Modrics ankomst till klubben har kastat ytterligare frågetecken kring Özils framtid i den spanska huvudstaden. Om situationen inte förbättras kommer Real Madrid att tillåta Özil att lämna nästa sommar – och Liverpool är intresserade (The People).

* * *

Theo Walcott och Arsenal är fortfarande inte överens om ett nytt kontrakt. Dilemmat ligger delvis i att Walcott vill spela anfallare, medan han ju oftast huserar på kanten i Arsenal. Liverpool och Manchester City vill värva Walcott – och de vill använda honom som en roterande spelare mellan olika anfallsroller – inklusive en centrala anfallsroll, som Walcott så gärna vill inneha (The Mirror).

* * *

Manchester United är den senaste klubben att visa intresse för Nathan Redmond, som även Manchester City, Liverpool och Spurs är intresserade av. 18-åringen har inte lyckats kommit överens om ett nytt kontrakt med Birmingham och nu är klubben villiga att sälja honom för £12 miljoner (The Mirror).

* * *

Newcastle är tröttnat på Demba Bas agenter, som försöker försöker förhandla fram en ökning av senegalesens nuvarande veckolön på £50 000. Liverpool kan komma att försöka signa Ba, som har en utköpsklausul på £7,5 miljoner. Ba är ute efter en veckolön på £60 000 (The Daily Express).

Liverpool är favoriter till att utnyttja Bas utköpsklausul på £7,5 miljoner (The Daily Star).

* * *

Roman Abramovich har bestämt sig för att ingen spelare över 30 år ska få längre kontrakt än ettårskontrakt med Chelsea. Detta innebär att varken Frank Lampard eller Ashley Cole kommer att erbjudas längre avtal i kontraktsförhandlingarna. Duons nuvarande kontrakt går ut sommaren 2013 (The People).

PSG kommer att ge Ashley Cole ett kontraktserbjudande i januari. Kontraktet kommer att börja gälla från och med sommaren 2013 och han skulle i så fall ansluta på free transfer (The Mirror).

* * *

QPR är beredda att låta Robert Green lämna på free transfer (The Mirror).

Juventus hoppas signa Nani för £12 miljoner (The Mirror).

Scott Carson vill lämna Turkiet och återvända till Premier League (The Mirror).

Manchester United och Real Madrid visar intresse för Dinamo Zagrebs 16-årige mittfältare Alen Halilovic (The Mirror).

* * *

Tottenham letar alltjämt efter en ny teknisk direktör. Nu ryktas det rent av att Damien Comolli – som fick kicken av Spurs för fyra år sedan – är aktuell för en comeback i klubben (The Daily Express).

Manchester United och Blackpool är nära att komma överens om en övergångssumma för Tom Ince. Den ligger på £6 miljoner (The Daily Express, The Daily Star).

Radamel Falcaos namn står högt upp på Chelseas önskelista (The Daily Star).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Nu är ett sånt läge där man gärna skulle veta vad vi rör oss med för tillgångar. Skulle bli väldigt glad om Özil och Walcott anslöt, men det är inte de spelartyperna vi saknar för stunden även om de säkerligen är bättre än de vi har. Det vi defnitivt saknar är en centralanfallare. Sterling och Suso går från klarhet till klarhet, de klarar uppenbarligen av att prestera mot bra motstånd och är taggade till tusen. Vi har Borini och Suarez som båda två inte känns som optimala centralanfallare. Därutöver finns Assaidi som inte visat så mycket men som inte heller är en centralanfallare.

  Mittfältet känns urstarkt, kanske för tidigt att säga men jag hoppas verkligen att vi försöker binda upp Sahin permanent. Allen är världsklass, Sahin var detsamma igår, Shelvey är en råtalang, Henderson vet jag inte riktigt vart vi har men har troligen mer i sig än har visat. Sedan har vi Gerrard, tyvärr kommer fallet antagligen snart.. då lär det gå fort. Vi har dessutom ett ordentligt sparkapital i Lucas, hoppas att vi med den bredden vi nu har hanterar honom varsamt så att han inte hamnar i en ond spiral.

  Demba Ba känns som en bra värvning för oss och antagligen där vi ska lägga fokus. 60.000 i veckan för 7,5 miljoner är inget annat än ett klipp. Skulle han av någon anledning inte funka, ja det gör inte så ont isf.

  I januari hoppas jag på på Demba Ba eller någon annan som verkligen kan fylla vår tröja nr 9. Känns som att en vänsterback inte vore helt fel heller.

 2. OS: Håller med dig till fullo, En Anfallare och en vänsterback och sen några försäljningar så skulle det bli det bästa Januari fönstret på evigheter!

 3. För det priset och med den lönen så är Demba Ba en kanonvärvning, en spelare som dessutom skulle passa väldigt bra in i vårt spelsätt också är jag övertygad om.

  Tråkigt att vi inte bara lånade ut Tom Ince, han verkar utvecklas fint.

 4. Om Özil har svårt att ta plats i Reals mittfält borde väl Sahin ha ännu svårare. Det verkar ju som att Sahin trivs i Liverpool också, försök behålla honom! Världsklass!

 5. OS: Det verkar inte finnas något bristande kapital, varje transfer bedöms individuellt om dealen är värd det. De tyckte t.ex inte en 29-årig Dempsey var värd £6M, men tyckte Borini var värd £11. Ålder, typ av spelare, framtid, re-sale value osv.

  Visst har våra talanger visade prov på just talang. Men vi vet inte hur en oetablerad klarar en hel säsong, det brukar gå lite upp och ner innan en viss jämnhet och erfarenhet har infunnit sig.

  Tycker inte vi är urstarka i någon lagdel. Ska vi återbli ett topplag så behövs det en hälsosam konkurrenssituation på varje plats i laget (det inkluderar målvaktsposten), och det får gärna se ut som så världsspelare/talang.

  Sahin är lite catch 22 för oss. Spelar han FÖR bra så lär Real Madrid vilja ha honom tillbaka, även om vi vill köpa honom. Missförstå mig rätt; men det är nästan så man hoppas att han bara har en ”hyffsad” säsong, trivs att spela framför The Kop, skriver på och fullkomligt exploderar nästa säsong.

  Gerrards fall känns som det redan börjat även om han spelat bättre i de 2 senaste matcherna. Denna + max 1 säsong till för hans del, sedan kommer han nog få acceptera den rollen Carra befinner sig i nu. När Lucas är tillbaka dessutom så tror jag en trio med Lucas — Allen — Sahin är att föredra.

  Demba Ba till £7.5M med en veckolön på £60K känns som det vore väldigt bra business.

  Drömmer om Özil! Precis den slags spelare jag vill ha i laget.

 6. Problemet är att med våran tur tar det ca 2 dagar innan Ba’s knänn går sönder:(

 7. Jag har för mig att BA:s utköpsklausul var tidsbegränsad och har redan utgått?