___________________

Inför matchen:

I eftermiddag klockan 16.00 så ska Liverpool försöka ta sin första trepoängare i Premier League den här säsongen. För motståndet står kanariefåglarna ifrån Norwich. På förhand ser det ut som en klar möjlighet till tre poäng, men med tanke på hur det under långa stunder såg ut förra säsongen, så ska inget tas för givet. Brendan Rodgers har i veckan varit ute och snackat i media om att man inte fått ett enda beslut med sig ifrån domarhåll, snarare tvärtom. Det återstår att se om det snacket får effekt idag och om Liverpool kan ta sin efterlängtade trepoängare.

* * *

Laget:

Bekräftad startelva: Reina, Johnson(73), Wisdom, Skrtel, Agger, Sahin(66), Allen, Gerrard, Sterling, Suso(59), Suarez.

Bekräftad bänk: Jones, Carragher(73), Henderson(66), Downing, Assaidi(59), Coates, Borini.

* * *

Matchfakta:

Norwich-Liverpool 2-5 (0-2)

0-1: Luis Suarez 2′

0-2: Luis Suarez 38′

0-3: Nuri Sahin 47′

0-4: Luis Suarez 57′

1-4: Morison 61′

1-5: Gerrard 68′

2-5: Holt 87′

* * *

Spelarkommentarer:

Reina – Gör några jätteräddningar i matchen när man behöver det som mest, men klantar även till det rejält vid 1-4 där han först gör ett dåligt utkast och sen boxar bollen rakt på Morison som alltför enkelt kan sätta bollen i mål. Kan inget göra vid 2-5 målet. Godkänd, men darrar lite återigen.
Wisdom – Ser ut som att han spelat 100 Premier League-matcher. En riktig klippa defensivt, där han ofta får reda ut backkollegan Skrtel’s taffliga spel med boll. Finns mer att önska offensivt, men en väldigt bra och stabil debut av Wisdom.
Skrtel – Väldigt slarvig med bollen matchen igenom. Ligger på egen hand bakom 2-5 målet och kunde legat bakom ännu fler baklängesmål i första halvlek. I övrigt så är han väldigt bra i luftrummet, där han vinner i princip allt. Måste höja sig framöver.
Agger – Bra både defensivt och offensivt. Kan inte göra något åt de båda målen som man släpper in.
Johnson(73) – Gör många bra offensiva löpningar, men förstatouchen är inte den bästa och bollen rinner ofta ut över sidlinjen. Stabil defensiv.

Allen – Bollsäker, passningsskicklig, en mästare på små ytor. Allen går ifrån klarhet till klarhet och är lätt värd £40 miljoner i dagsläget.
Sahin(66) – Får göra sitt första mål i Premier League. Ser ut som att han börjar få upp farten igen. Fungerar väldigt bra på mittfältet och  visar upp en fantastisk split vision i dagens match.
Gerrard – Antagligen kaptenens bästa insats den här säsongen. Gör många bra löpningar och slår inte bort lika många bollar som han gjort tidigare. Får även göra ett turligt mål, men Gerrard bör vara nöjd med dagens insats.

Sterling – Osynlig i först halvlek, kommer igång mer när han byter till högerkanten och gör därefter ett assist till Gerrards mål. Kan dock mycket mer än vad han visar idag.
Suarez – Behövs bara ett ord för att beskriva hans insats. Världsklass.
Suso(59) – Väldigt bollsäker och slår flera riktigt lysande genomskärare rakt igenom Norwich-försvaret. Såg ut att trivas på planen och borde få många fler chanser framöver. Lovande.

Assaidi(59) – Utmanar och bidrar med fart och teknik, men får inte ut särskilt mycket av sina dribblingsräder idag som han fick tidigare i veckan. Kommer in när matchen i princip bara ska spelas av.

Henderson(66) – Jobbar hårt i det tysta. Stärker defensiven på mittfältet och gör inte särskilt mycket offensivt.

Carragher(73) – Kommer in när matchen bara ska spelas av. Finns inte mycket han kan göra vid 2-5 målet. Gör vad han förväntas göra.

* * *

Andra kommentarer om matchen:

https://twitter.com/OptaLiverpool/status/252082710842073088

https://twitter.com/SuarezStats/status/252077634190725120

* * *

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Nu är det verkligen dags för tre pinnar, kul om Suso får starta men då även Sahin ryktas starta så antar jag att Suso startar som ytterforward, han kan säkert göra bra ifrån sig där men han bästa plats är i en mer central roll. Jag hade nog hellre sett Robinson från start istället för Wisdom, mest för att Johnson då kunde flytta över till högerkanten där han är snäppet vassare.

 2. Håller med föregående talare, hade gärna sett Suso i startelvan. Min startelva:

  Reina
  Johnson Agger Skrtel Robinson

  Allen Sahin
  Gerrard

  Suso Suarez Sterling

  Tycker dock att Enrique förtjänar en plats på vänsterbacken om han är skadefri och i form. Men alltid kul att få in de unga i laget! Hade gärna fått in Coates ännu lite mer i laget, framförallt istället för Skrtel. Tar Liverpool ledningen hade det varit kul för Yesil att göra PL-debut också. Mycket önsketänk nu, men hoppas måste man. Man kan iaf säga att vi har väldigt spännande talanger, och BR är verkligen den mannen som skulle kunna ge dem chansen. YNWA!

 3. Confirmed LFC team: Reina, Johnson, Wisdom, Skrtel, Agger, Sahin, Allen, Gerrard, Sterling, Suso, Suarez.
  Subs: Jones, Carragher, Henderson, Downing, Assaidi, Coates, Borini.

 4. Intressant att Suso får starta även fast Borini är tillgänglig, jag tror det är rätt val men jag tror också att det bara är en tidsfråga innan Borini visar vad han kan.

 5. Ryser av att se Liverpool idag. Är det vinnarna i Europa League i år tro? Underbart att se bredden i Pool!

 6. Fredrik: Det är pga bristen av bredden i Liverpool som de får spela 😉 Men de tar ju även chansen och jag vägrar att tro att Suso bara fick chansen för Borini varit skadad. Han har förtjänat den. Härlig match, även om det var mot ligans sämsta mittbackspar, precis vad laget och Suarez behövde.

 7. Hank: jag vet inte vad domarna har mot Suarez men det måste sluta nu… Sahin riktigt bra idag… Honom kommer vi ha stor nytta av denna säsong… Suarez insatts behöver vi inte diskutera… Världsklass… Dem unga tar chansen idag… Det som oroar är försvarsspelet… Det som förr var vårat adelsmärke… Reina måste sluta med dem groddorna han gör blandat med ett par riktigt bra ingripande… Syn att vi inte kan hålla den där nollan… Kommer mot Stoke nästa helg

 8. Domaren är återigen ett skämt. Hur kan man missa yxan den gule levererar samtidigt som han överrumplar Suarez?

  Fruktansvärt skönt att se offensiven idag. Hoppas det verkligen släpper för Suarez nu. Det är en annan attityd på honom tycker jag, inte lika mycket gestikulerande och betydligt mer osjälvisk.. har han hittat någon harmoni eller fått en ordentlig avhyvling?

  Fattar inte varför man skickar in Carra på slutet, förstår att BR vill testa Agger på vänsterbacken.. men borde inte Coates få all speltid han kan få? han är knappast sliten…

  Bör Suarez i framtiden ta en central offensiv mittfältsroll/släpande central anfallare? Vi klarade oss rätt bra med två centralmittfältare förra helgen…

  I övrigt väldigt skönt att laget levererar och det mesta funkar. Sahin, Wisdon och Suso är nog förutom Suarez mål de största glädjeämnena.. den utvecklingen vi har fått se de senaste veckorna är nog väldigt viktig för att kunna hålla uppe nivån på laget under hela säsongen samt gör att vi kan lägga allt fokus i januari på en central anfallare.

 9. Ingen tvekan om att Allen är årets vävning för oss, men skulle inte säga ” är lätt värd £40 miljoner i dagsläget.”.

 10. Suso, Wisdom och Sterling är som de nyförvärven som vi aldrig fick denna sommaren. Väldigt bra det också då vi nu för tillfället inte behöver förstärka på någon annan position än anfallet!
  Så hoppas att praktiskt taget alla pengar läggs på en komplett striker nu i Januari!

 11. Grym match men är fortfarande oroad över vilka billiga mål vi släpper in det är ju rena katastrof insatser på båda målen.
  Reina får inte tappa skottet rakt ut och Skrtel bara för deras försvar gör ett sån missbedömning på Gerrards mål så behöver inte du göra samma sak. Impad av Wisdom senaste matchers ser stabil ut bakåt och trygg med boll oftast.
  Come On

 12. OS, Väl skrivet!

  B-George, Rodgers kallar ju Allen för ”The Welsh Xavi”. Så i hans ögon är han säkert värd £40m. Skitsamma vad han är värd, vi kan iaf enas om att det är en fruktansvärt bra värvning. Han gör massor av små grejer som kanske inte alltid märks så tydligt, men det betyder inte att det inte är viktigt. Han tillåter Sahin & Gerrard att briljera!

 13. Ja, och Gerrard tycker Joe Cole är lika bra som Messi 😉
  Även om han kanske inte är värd £40, så är han ovärderlig för oss, det som gör honom ännu viktigare som ankare i den här övergångsperioden, är ju att han kan Rodgers system sedan tiden i Swansea. Något som märks när man ser hur bekväm han är.