_________________

I januari kommer Brendan Rodgers troligtvis att fortsätta renoveringen i spelartruppen.

Här är några spelare som kan tänkas lämna:

Alexander Doni – Högavlönad målvakt som inte har setts till på länge, då han är hemma i Brasilien på grund av personliga skäl. Hans kontakt går ut efter säsongen och känslan är väl att man kommer att försöka hitta en lösning som innebär att han byter klubbadress i januari. En flytt till Brasilien på permanent basis ligger nog nära till hands.

Danny Wilson
– Blir också kontraktslös efter säsongen. Var bara detaljer från att hamna i Blackpool innan sommarens transferfönster stängde och ingenting tyder på att Rodgers vill satsa på honom i A-laget. Måste givetvis lämna för att få igång sin karriär igen.

José Enrique – En liten bubblare på en sån här lista. Spanjoren tillhör inte Rodgers favoriter, men man kommer knappast att sälja såvida man inte värvar en ny vänsterback. Jag tror visserligen att det dröjer till sommarens transferfönster innan han lämnar, men man kan inte utesluta att han flyttar redan i januari – då som sagt förutsatt att Liverpool gör klart med en ersättare.

Joe Cole – Extremt högavlönad föredetting som tyvärr har kontrakt till sommaren 2014. Jag tror att Liverpool kommer att låna ut honom i januari. Man kommer troligtvis att behöva stå för en väldigt stor andel av hans lön, men å andra sidan slipper man åtminstone en del av den stora utgift som hans enorma lön innebär.

Jordan Henderson – När Rodgers pratar om Hendo kan man läsa mellan raderna att han kanske inte har en långsiktig framtid i klubben. Att Rodgers försökte skicka honom till Fulham i utbyte mot Dempsey dämpar inte direkt teorin om att han kan vara på väg bort. Liverpool saknar dock tillräcklig bredd för att kunna sälja Hendo utan att blinka – precis som i Enriques fall måste man införskaffa en ersättare först.

Stewart Downing – Dunderfloppen är ingen av Rodgers favoriter. Har bokstavligen blivit utkonkurrerad av juniorer. Den nuvarande situationen är förstås ohållbar för en 28-åring som ska vara i sina bästa år och som aspirerar på en plats i Englands A-landslag. Man ska heller inte glömma att han är en av få spelare på den här listan som Liverpool (faktiskt) kan få en hygglig övergångssumma för.

Daniel Pacheco – Spanjoren var bara detaljer från att lånas ut i sommarens transferfönster. Liverpool accepterade utlåningen, men det var ett litet triangeldrama, där Pacheco slutade som den stora förloraren och blev kvar i Liverpool. Han borde passa in i Rodgers system och taktik, men precis som många tidigare managers verkar Rodgers inte ha blivit särskild imponerad av Pacheco på träningarna, samtidigt som 21-åringen – till skillnad från t.ex Suso och Sterling – inte har tagit chansen när han väl har spelat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Vad exakt menas med ”är hemma i Brasilien på grund av ekonomiska skäl” ?

  • Menade givetvis personliga skäl 🙂

 2. Tror att Hendo kommer att hitta rätt snart. Han verkar vara seriös och jag tror att han känner sig mer avslappnad nu när han inte har samma ansvar.

 3. Hur såg situationen ut kring Pacheco?

  Rimliga kandidater som listats ovan för att lämna. Även Brad Jones tror jag ligger nära till hands om man får in ersättare.

  • Roos: Både Liverpool och Pacheco hade accepterat en utlåning till spansk klubb. Den spanska klubben behövde dock göra sig av med en spelare innan de hade utrymme för Pacheco… Pacheco väntade in i det sista men den spanska klubben lyckades aldrig bli av med spelaren och Pacheco blev kvar i Liverpool.

 4. Känns som att Pacheco har lirat för oss i 10 år; och ändå är han bara 21 år. Anar att han kommer (om han säljs) blomma ut till en spansk hygglig spelare och vara etablerad i klubbar som Valencia, Betis, At Madrid etc. Han har fotboll i sig och är som sagt fortfarande väldigt ung.

  Lite samma sak med Hendo; endast 22 år gammal.

 5. Hade varit trevligt med en lista över spelare som skulle kunna hamna i Liverpool också. Vet att man inte kan säga vilka som är aktuella fast det finns ju spelare som skulle kunna hamna här mer än andra helt orealistiska…

 6. Lundqvist, Den som väntar på nåt gott…. 🙂
  Stay tuned som man säger på TV.