_________________

I januari kommer Brendan Rodgers troligtvis att fortsätta renoveringen i spelartruppen.

Här är några spelare som kan tänkas lämna:

Alexander Doni – Högavlönad målvakt som inte har setts till på länge, då han är hemma i Brasilien på grund av personliga skäl. Hans kontakt går ut efter säsongen och känslan är väl att man kommer att försöka hitta en lösning som innebär att han byter klubbadress i januari. En flytt till Brasilien på permanent basis ligger nog nära till hands.

Danny Wilson
– Blir också kontraktslös efter säsongen. Var bara detaljer från att hamna i Blackpool innan sommarens transferfönster stängde och ingenting tyder på att Rodgers vill satsa på honom i A-laget. Måste givetvis lämna för att få igång sin karriär igen.

José Enrique – En liten bubblare på en sån här lista. Spanjoren tillhör inte Rodgers favoriter, men man kommer knappast att sälja såvida man inte värvar en ny vänsterback. Jag tror visserligen att det dröjer till sommarens transferfönster innan han lämnar, men man kan inte utesluta att han flyttar redan i januari – då som sagt förutsatt att Liverpool gör klart med en ersättare.

Joe Cole – Extremt högavlönad föredetting som tyvärr har kontrakt till sommaren 2014. Jag tror att Liverpool kommer att låna ut honom i januari. Man kommer troligtvis att behöva stå för en väldigt stor andel av hans lön, men å andra sidan slipper man åtminstone en del av den stora utgift som hans enorma lön innebär.

Jordan Henderson – När Rodgers pratar om Hendo kan man läsa mellan raderna att han kanske inte har en långsiktig framtid i klubben. Att Rodgers försökte skicka honom till Fulham i utbyte mot Dempsey dämpar inte direkt teorin om att han kan vara på väg bort. Liverpool saknar dock tillräcklig bredd för att kunna sälja Hendo utan att blinka – precis som i Enriques fall måste man införskaffa en ersättare först.

Stewart Downing – Dunderfloppen är ingen av Rodgers favoriter. Har bokstavligen blivit utkonkurrerad av juniorer. Den nuvarande situationen är förstås ohållbar för en 28-åring som ska vara i sina bästa år och som aspirerar på en plats i Englands A-landslag. Man ska heller inte glömma att han är en av få spelare på den här listan som Liverpool (faktiskt) kan få en hygglig övergångssumma för.

Daniel Pacheco – Spanjoren var bara detaljer från att lånas ut i sommarens transferfönster. Liverpool accepterade utlåningen, men det var ett litet triangeldrama, där Pacheco slutade som den stora förloraren och blev kvar i Liverpool. Han borde passa in i Rodgers system och taktik, men precis som många tidigare managers verkar Rodgers inte ha blivit särskild imponerad av Pacheco på träningarna, samtidigt som 21-åringen – till skillnad från t.ex Suso och Sterling – inte har tagit chansen när han väl har spelat.