. . .

Montpelliers ligaguldvinnande lagkapten Mapou Yanga-Mbiwa blir free agent efter säsongen.

Idag rapporterar den italienska tidningen La Stampa att är AC Milan intresserade av 23-årige Yanga-Mbiwa, men de har hård konkurrens av andra klubbar – framförallt Liverpool – som uppges vara beredda att komma med ett bra erbjudande i januari.

Yanga-Mbiwa har spelat 168 ligamatcher för Montpellier, 8 U21- samt 3 A-landskamper för Frankrike. Han är främst mittback, men behärskar även båda ytterbackspositionerna vid behov.

* * *

Tuttosport och Tuttomercatoweb uppger att Liverpool scoutade backtalangen Angelo Ogbonna i matchen mellan Torino och Cagliari. 24-åringen, som har spelat 4 A-landskamper för Italien, har inte gjort någon hemlighet av att han gärna vill spela i Premier League.

* * *

16-åringen Junior Flores är en av USA:s hetaste talanger.

Nyligen rapporterade The Washington Post att Flores är klar för Borussia Dortmund. Kontraktet är skrivet över fyra år börjar gälla när Flores fyller 18 år, det vill säga i mars 2014.

“We got a lot of calls from MLS, but it was way less money than Dortmund was offering,” sa Flores pappa Oscar till The Washington Post, som hävdar att klubbar som Liverpool och PSG också var intresserade av tonåringen.