. . .

Ni får ursäkta mig för kvällstidningsrubriken, men här snackar vi verkligen om en superflopp

Enligt The Mirror kommer Stewart Downing endast att användas i Europa League-matcher tills januaris transferfönster öppnar – då kommer Brendan Rodgers att försöka skeppa iväg honom.

Rodgers gav Downing förtroende under inledningen av sin karriär som LFC-manager, men 28-åringen tog inte chansen. Därefter hamnade han på bänken och så småningom inte ens där i PL-matcherna.

Under de senaste veckorna har Rodgers även kritiserat Downing offentligt – och han har svarat med samma mynt. Nu verkar Downing vara lika given i Rodgers frysbox som han var i Kenny Dalglishs startelva.

Rodgers kritiserade Downing för att inte vara tillräcklig modig på planen. Downing valde att svara med ett eget utspel i medierna genom att säga: “Bravery is a lot of things – it’s not just about tackling. That’s not my game. My bravery is about taking the ball when you are losing a game and trying to create things. That’s what I try to do. You will have to ask the manager exactly what he meant”, sa Downing enligt The Mirror.

“I was surprised that he came out with what he did. I have spoken to him on numerous occasions when I wasn’t in the team and that was private. So, of course, I’m upset. But I’m not going to go running around tackling people because that’s not my game. I’ve got three years left on my contract and I’m going nowhere. I have worked hard to get here and I am not going to leave in a rush. I will fight for my place and I want to stay at Anfield,” fortsatte Downing.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Bort med honom. In med en hanplockad Rodgers spelare som passar in i systemet. Varför inte Mertens..

 2. Missförstå mig rätt nu…
  Står bakom Rodgers till 100% och är övertygad om att det kommer att släppa, även om vi inte når toppskiktet denna säsong.

  Dock ställer jag mig frågande till hans utspel gällande Downing. För mig får inga personangrepp ske what-so-ever på spelare i egna laget! Särskilt inte under dessa förhållandena, för det är (vad jag förstått det som) en vanlig intervju, och inte sagt när känslorna svajar efter en final förlust, eller efter en het batalj där ett uppenbart misstag gjorts av spelaren. I min värld borde Rodgers istället sluta sig kring laget, förklara att vi är bäst, och att det beror på allt annat än spelarnas förmågor! Föredömmet borde vara Mourinho, som alltid är den som direkt efter en förlust går ut med familjen och äter på restaurang för att fånga upp massmedia och på så sätt också ta smällen! Alt för att skona laget och inte störa den harmoni som försöks byggas upp.

  Detta han gör nu sänker bara priset ytterligare på Downing, och efter att hans spel inte rosat marknaden, täcker det knappast någon högkvalitativ ersättare!

  /MrJensen

 3. Sänker priset på marknaden?
  Har han ens något pris med tanke på de katastrofala säsongerna han gjort här?

 4. @Kingping

  Han har bara gjort 1 säsong vad jag minns. Och sist mot Udinese var han helt okey. Nu har han ju också 3 månader kvar att visa framfötterna, antingen är han bra eller ej; det är upp till Downing.

 5. Tja. Sänker priset. Jag vet inte jag. Att Liverpool försöker sälja en spelare i januari som knappt suttit på bänken i PL och blivit petad av tonåringar är talande nog. Köpande klubb är ju inte dum. Offentligt uttalande eller ej (även om det såklart inte ska ske).

  Kom han för £20M? Helt otroligt.
  Undra vad vi kan få för honom nu, allt mellan £6-12M tror jag.

 6. BR vill få vinnarskallar av spelarna och då tycker jag att det kan vara ok att en gång göra som nu, kritisera en spelare som tar tacklingar för laget.

 7. Verkar vara väldigt viktig att göra ett bra första intryck på BR alt. vara en ikon ilaget, annars ligger man pyrt till.. och får räkna med att bli uthängd i pressen.

  SYnd med spelare som Downing och Carroll, hade han fått de att leverera normalt hade vårt spel varit en dimension bättre än idag.

  Gäller att hans favorit gossar som Borini och Marokkanen börjar leverera oxå, annars kan man ju börja tala om orättvis behandling..

  • Salmon: Grundproblemet är att varken Carroll eller Downing är spelare som passar in i Rodgers spelsystem. De är dessutom för dyra för att vara – på sin höjd – squadplayers. Assaidi kom för £2,4 miljoner och har ganska lån lön, och har rätt profil i övrigt också.